Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Miért mondják azt, hogy...

Miért mondják azt, hogy balatonozni drága?

Figyelt kérdés

Most olvastam, hogy félmillióba kerül lent lenni egy hétig. De, ezt hogy?

Alapból, akinek nincs gyereke, meg tényleg strandolni akar, esti programot se szervez, lent se kell aludnia, reggeli vonattal lemegy, délután visszajön és voálá, megspórolta a szállodát.

De tegyük fel, aki lent akar aludni, van 14 ezerért szállás. Az 6 estére 84 ezer Ft, egy nem balatoni hotelben is kb ennyit fizetsz egy hétre, amikor egyedül mész.

A vonatjegy oda-vissza egy felnőttnek megvan 5-6 ezerből. (Helyjeggyel - egyszeri összeg, ha lent is alszik).

Csomó helyen van szabadstrand, ahol fizetned sem kell, a kaja is csomó ilyen strandon olcsóbb, illetve nem kell mindig a strandon enni, van csomó étterem kívül, ahol olcsóbban adják a kaját.

Azzal megy inkább a pénz, hogy mindenki tízféle italt iszik egy kajához meg ezer gombóc fagyit eszik meg jégkásázik meg felvásárol mindent a szuvenírboltban, de, ha azt mondaná, hogy minden nap x összeget költ el, nem lenne ezzel gond. Így beleférne egy délutáni fagyikehely meg valami szuvenír, amire azt mondják, hogy ezt a balcsin vették, ha ránéznek, eszükbe jut az ott töltött idő.

Ha azt mondja az ember, hogy napi ötezret kiad amíg lent van, akkor az 35 ezer 7 napig.

Ha lent alszik az összesen 119 ezer, amit akkor is kifizetsz, ha pl Pécsett nyaralsz. Ha nem alszol lent, az kb 70 ezer ft ingázással és fagyival meg kajával.

Kérdem én, hogy mi ebben a félmillió és a drága?

Jó, azt értem, ha valaki annyit keres, ami az éhenhalásra elég, annak ez drága, de ő utazni se fog.

De aki 24/7 enni-inni megy le a balcsira és hotelben is akar aludni az miért mondja azt, hogy drága, amikor egy rossz szó nélkül kiadja ezt a pénzt egy másik nem balatoni településen?

Vagy én gondolkodok rosszul?

2021. júl. 22. 19:21
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim ***** válasza:
48%

„D. Brasco varom akkor hogy melyik kozeli tengerparton jonnenk ki 3 gyerekkel max 400.000 ft bol mindenestul. (Es nem kempingben)”

Aug 29 Wizzair Budapest-Zakynthos 9890 Ft

Szept 9 vissza 23 000

Szállás egyedül 120 000, ketten a legolcsóbb 130 000 (ez némileg lehúzza a szingliket)

Reptéri transzferek pár ezer forint, kaja meg amennyit eszel, ennek ki kell jönnie 200 000-ből.

Az eredetiben alapból azokról volt szó, akiknek nincs gyereke, Brasco se említette őket, ezt önhatalmúlag raktad hozzá.

2021. júl. 22. 22:25
 12/52 anonim ***** válasza:
32%

Reptéri kaja pár ezer ft részen nevettem egy jót. De mondjuk tényleg pár ezer, ha egyedül mész.

Dolgoztam reptéri gyorsban, ráadásul mi egy olyan hely voltunk, ahol árultunk csokikat meg nasikat meg fogd és edd kajákat, meg olyanokat, amiket a repülőn nyugiban megeszel vagy leülsz és késsel-villával-kanállal megeszed, amíg várod a repcsid és több fajta 0,5 l italt is árultunk.

Az árakból amik voltak nálunk, tényleg egyedül 3-4 ezer forintból megkajálsz rendesen és vettél is egy üveg vizet.

De, ha te ott 3 gyereket meg a házastársadat megeteted pár ezer ft-ból és te is jól laksz és innivalót is vettél, mert venni kell ha nem akarsz szomjan halni, akkor le a kalappal.

2021. júl. 22. 22:35
 13/52 D. Brasco ***** válasza:
92%
Flávika,akkor nevetés helyett próbáld meg inkább az értő olvasást!
2021. júl. 22. 22:40
 14/52 anonim ***** válasza:
Konkrétan senki nem említett eddig reptéri kaját az első 11 kommentben. Szállásról volt szó, kajáról, odaútról (legyen akár repülő, akár vonat, plusz a transzferek), szórakozásról (vidámpark, szuvenír, fagyi, strandbelépő), és mindez 1-2 főre, csak a 6-os dobta be a gyerektémát.
2021. júl. 22. 22:43
 15/52 anonim ***** válasza:
23%

A másik meg - abból, amit leírtál, az ember kiutazik, van tető a feje felett, nem hal éhen, meg hazautazik (jó, tekintsünk el attól, hogy simán ott hagysz 100 eurót az étteremben, ha rendesen megkajálsz és nagy családot viszel.)

Hogy jut el A pontból a B-be?

Mit csinál, mivel tölti el az idejét?

Veszel a rokonoknak, barátoknak is valamit, nem?

Mert nekem ez nagyon úgy tűnik, hogy csak kimész, lubickolsz, aztán hazamész, de valaki írja, hogy az menjen a kádba aki csak ázni akar a vízben, akkor ennyi erővel mi értelme van a tengerbe kimenni ázni, ha csak annyi a program, hogy egész nap ott van az ember a parton?

+ a gyerekek nem olyanok, mint a felnőttek, hogy tök jó progi nekik 8 nap a víz mellett, kell nekik is valami program, az se ingyen van.

Ja és van felnőtt, akinek az a kellemes időtöltés, ha kirándul is, mert pha külföldre eljutott, legalább megnézi a helyi nevezetességeket, akkor számoljunk a belépők árával is.

2021. júl. 22. 22:47
 16/52 anonim ***** válasza:
94%
De értsd meg, hogy posztoló 1 fővel számolt, Brasco 1 fővel számolt, erre mondta, hogy olcsóbb külföldön, mint a Balatonon. (Én vetettem fel először, hogy ha 2 ember megy nyaralni, az még olcsóbbá teszi 1 főre az utat.) 6-os válaszoló volt az, aki erre megrendelte a költségvetést 5 főre Brascótól, aki sose állította, hogy nagycsaláddal is olcsóbb lenne.
2021. júl. 22. 23:09
 17/52 anonim ***** válasza:
24%
4. 49 db szabadstrand van!!
2021. júl. 22. 23:09
 18/52 anonim ***** válasza:
2021. júl. 22. 23:13
 19/52 anonim ***** válasza:
79%

Bocsánat, akkor összezavarodtam már, mert azt hittem a 3 gyerekesnek te úgy kalkuláltad, hogy, ha gyerekkel szeretne menni külföldre.

Elnézést kérek érte! <3

2021. júl. 22. 23:16
 20/52 anonim ***** válasza:
90%

Azért tegyük hozzá, nem mindenki megy akkor, amikor akar. Van akinek ki kell iratnia a szabadságát fél évre előre, stb. Emiatt én pl sose tudom a legolcsóbb jegyet venni, azt vagyok kénytelen, ani jut.

A másik, hogy jelenleg ugyan az oltottak mehetnek Görögországba, de nem mindenki oltott, meg ez akár változhat is egyik napról a másikra. Két teszt meg eléggé megdobja a költségvetést.

Nem kéne ennyire fekete-fehérben nézni ezt.

Ha annyira drága lenne, nem lenne egész nyáron tömegnyomor.

2021. júl. 22. 23:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!