Kezdőoldal » Utazás » Magyarország » Rejtett látnivalók/múzeumok...

Rejtett látnivalók/múzeumok Budapesten és közelében, amit külföldi barátok élveznének?

Figyelt kérdés
Persze ha nyárra visszaáll a rend... Ilyesmire gondoltam, hogy Bajor Gizi Színészmúzeum, kirándulás Zebegénybe vagy Nagymarosra, Budafoki barlanglakások, stb.

2021. febr. 11. 16:40
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

Mielőtt kérdés nélkül elrángatnád őket random helyekre, azért győződj meg, hogy tényleg érdekli-e őket a hót unalmas Színészmúzeum :D A Memento Parkot szokták szeretni, ahogy a Flippermúzeumot és a Zwack-főzdét is. A nyári Szabihíd is népszerű, meg persze a romkocsmák, fürdők. Van sok turistákra szakosodott lőtér (pl. Celeritas), azt is imádják a nyugatiak, akiknek a fejében erősen él a Kelet-Európa=vadkelet kép.

Zebegény, Nagymaros szintű kirándulások max. azoknak jönnek be, akik hasonlóan lapos országból jönnek, mint a miénk. Egy svájcit ezzel nem veszel le a lábáról :D De ha hosszú időre jönnek, akkor persze egy nap láblógatás a környéken, hajóval érkezve jó buli.

A We Love Budapesten rendszeresen vannak eseményajánlók, toplisták különféle témákban, ott napokra elegendő kutatnivalót találsz.

2021. febr. 12. 09:42
 12/23 A kérdező kommentje:
A Zwack főzde Kecskeméten van? Olyan külföldi barátaim vannak, akik 1-2 éve már itt élnek, a romkocsmát és fürdőket, Parlamentet biztos kipipálták, azért vagyok kíváncsi rejtett nevezetességekre. A Színészmúzeumban még nem voltam, tényleg ennyire rossz? :D
2021. febr. 12. 09:58
 13/23 anonim ***** válasza:

Szerintem a Színészmúzeum külföldieknek nem sokat mond...

A nagy nevek már lassan a mai magyar fiataloknak se jelentenek sokat.

2021. febr. 12. 10:14
 14/23 anonim ***** válasza:

Nem, a Haller utca mellett. Unicum Ház - Zwack Látogatóközpont a hivatalos neve.

Ha évek óta itt élnek, akkor vidékre is vidd őket nyugodtan kirándulni. A külföldi diákok elég ritkán szokták elhagyni Budapestet.

2021. febr. 12. 11:58
 15/23 anonim ***** válasza:
Egyik sem rejtett látnivaló, de eddig még nem volt olyan külföldi barátom aki ne imádta volna a Libegőt vagy a Skanzent Szentendrén, én felvenném ezeket is a listára a helyedben.
2021. febr. 12. 12:17
 16/23 anonim ***** válasza:

Akkor kevésbé felkapott helyeket keresel.

Sziklakórház, az atombunker, csokoládémúzeum, boszorkánymúzeum, rádiómúzeum, kőbányai pincerendszer, Dreher sörgyár, a gázgyár, a selyemgyár, szóval az ipari műemlékek, rozsdaövezetek körébe tartozó dolgok Óbudán, Csepelen, Kőbányán.

Meg kb. az egész vidék "rejtett", mert alig van külföldieknek érdekes látnivaló, meg a külföldiek rettegnek a magyar vidéktől. Viszont szerintem az Újmassai őskohó (kohónapon pláne), a Hévízi-tó, vagy a cseppkőbarlangok világviszonylatban is elég egyediek, így azokkal érdemes lehet próbálkozni.

2021. febr. 13. 23:18
 17/23 anonim ***** válasza:
+ még a mélységi víz feltörése Egerszalókon.
2021. febr. 13. 23:23
 18/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ezek jó ötletek! A szóban forgó barátaim nem hiszem hogy rettegnének, voltak már Szendendrén, Esztergomban, Balaton, Debrecen, Miskolc. Ezen kívül van érdekes kisváros például Budapest közelében?
2021. febr. 14. 09:08
 19/23 anonim ***** válasza:
Visegrád, Tata, Tihany, Hollókő, Zebegény
2021. febr. 14. 09:24
 20/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. febr. 14. 09:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!