Mindenhova hitelkártya kell, de miért? Hogyan oldjam nélküle az utazásokat meg?
Nem hiszem el, hogy mások nem botlanak ebbe bele és nem kerülik ki valahogy, mert tuti nincs mindenkinek
hitelkártyaja .
Én utazni akarok, megvan rá a saját keretem, nem érdekel a hitelkártya dolog, de csomó helyen bookingon is belefutok abba, hogy foglalás szabályzata, felmutatni érkezéskor a hitelkártyát, meg zárolás stb.
Csomó desztináció ezért ugrik.
Mit javasoltok?
Ajánlana valaki olyan utat, ahova tudja nem kell hitelkártya? Európán belül.
Köszi.
(pl, Londonba se tudok nélküle foglalni, ha van is extrém drága, akár Málta)
Nem kell szektásnak lennie. Nekem van hitelkártyám, de ezt a zárolás dolgot én sem csípem. Lehet, hogy készpénzben van egy csomó pénzem, de kártyán csak kevesebb - tudod nem mindenki kap százezreket a kártyájára fizetés gyanánt - és nem igazán csípem, hogy akármikor zárolhatják a szállásról a pénzt - holott ugye bejelölöm, hogy helyben, készpénzzel szeretnék fizetni és utána az ember a SAJÁT PÉNZÉHEZ NEM FÉR HOZZÁ. Nem is egyszer olvastam, hogy a nyaralás után 2-3 héttel még mindig zárolva volt a szállás összege a számláján és a szállás visszajelzésére meg "jóindulatára" vártak.
A másik: Oké, tudom, vannak megbízhatatlan emberek, szükség van arra, hogy ha valaki lefoglalja a szállást, és nem megy el, akkor ne érje veszteség a szállodát - épp ezért azt, hogy x ideig, ha nem mondja le, akkor az első vagy a akár az első két éjszakát felszámolják, ez rendben is van. DE! Azt már kifejezetten felháborítónak és lehúzásnak tartom, hogy ha nem mondja le a megkezdés előtt mondjuk 2 napig, akkor akár egy TELJESIDŐ FELSZÁMOLÁSRA KERÜL!! (1 hét vagy 10 nap vagy 2 hét)
Ha nem veszek igénybe egy szolgáltatást, akkor mire fel számítják fel nekem??? Lefoglalok fél évvel előre valamit, közben megbetegszem, nem adják ki a szabadságot, reptéri sztrájk van, stb , nem tudok elutazni és akár százezreket bukhat így az ember.
És itt nincs útlemondási biztosítás, mint a repülőknél, vagy utazási irodában.
Szóval valahol azért megértem a kérdezőt...
Igazából engem nem érdekel minek tartanak, pont le....ha ezek miatt nem tudok nyaralni, akkor nem nyaralok, ennyi, csak érdekelt, nem akkora tragédia.
Sose lehet olyan fontos , mint az okostelefon. Amúgy az se fontos, hívást a 3310esen is tudsz indítani, mondjuk a telefonom nekem is okos és nem alsó kategória, de nem is ez a lényeg.
Meg mivel nekem VAN saját keret és sima betéti kártyám, az legyen elég, nekem ne zárolják a pénzem sehonnan.
Lehet ez mások szerint rohadt alap ötlet és nagy dolog, de engem sose sikerült rábeszélni.
Viszont én sem dumálok róla le senkit, más nyomora lesz később , nem az enyém. 🤷♀️
"Nekem van hitelkártyám"
Bocsánat, pontosítok, javítom magam: nem hitelkártyám, hanem betéti kártyám (amit foglalásnál zárolnak, és így fordul elő, hogy a saját pénzéhez nem jut hozzá az ember).
"ha ezek miatt nem tudok nyaralni, akkor nem nyaralok"
Ez viszont az ostobaság netovábbja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!