Mindenhova hitelkártya kell, de miért? Hogyan oldjam nélküle az utazásokat meg?
Nem hiszem el, hogy mások nem botlanak ebbe bele és nem kerülik ki valahogy, mert tuti nincs mindenkinek
hitelkártyaja .
Én utazni akarok, megvan rá a saját keretem, nem érdekel a hitelkártya dolog, de csomó helyen bookingon is belefutok abba, hogy foglalás szabályzata, felmutatni érkezéskor a hitelkártyát, meg zárolás stb.
Csomó desztináció ezért ugrik.
Mit javasoltok?
Ajánlana valaki olyan utat, ahova tudja nem kell hitelkártya? Európán belül.
Köszi.
(pl, Londonba se tudok nélküle foglalni, ha van is extrém drága, akár Málta)
Nem, nem bankkártyára gondoltam :)
Nekem csak az van, nincs és nem is lesz akármilyen praktikus hitelkártyám.
Olvastam, hogy ez a szállásoknak garancia és nekik így jobb... Hát nekem nem.
Persze, bejárható a fél világ így, csak azt keresem, ahol nem probléma.
Pl tegyük fel bookingon foglalok, írja bejelentkezésnél mutassam fel a kártyát, na igen, de ha ott kiderül, hogy nekem nincs?
Felár? Amúgy ez egy fiumei szállás volt.
De Rómánál is találtam hasonló feltételt...
Jó lenne, ha elég volna a sima betéti kártya, vagy készpénz.
Ez csak fordítási "hiba".
Én is mindig a bookingon foglalok, ezer céges és magán útra, soha nem volt hitelkártyám, mindig a saját betéti kártyámat adom meg, és sosem volt gond. És nem is kérték el sohasem a szálláson.
de amíg nem olvastam ezt a kérdést, el sem gondolkodtam azon, hogy a booking valóban mindig hitelkártyaadatokról beszél.
Szerintem ezen ne parázz.
Ha felmész a Bookingra, akkor balra van a szűrés: van olyan szűrési lehetőség, hogy "hitelkártya nélkül". Nem mondom, Barcelonában pl. 1900 szállásból csak 1-et ad ki így, de én eddig mindig úgy utaztam, hogy ugyan megadtam a webkártya adataimat, de a szálláson fizettem készpénzben.
Általában, ahol ingyenes lemondás van x ideig (ezt is lehet szűrni), ott ezt meg lehet csinálni.
Nekem még eddig nem kérték a becsekkolásnál a szálláson a bankkártyámat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!