Kezdőoldal » Utazás » Európa » 1 napos út Londonba? Van értelme?

1 napos út Londonba? Van értelme?

Figyelt kérdés

Sajnos elfogyott a szabadságom idénre (2 nap maradt), de szeretnék még külföldre menni.

Sok helyen hallottam, hogy Londonba el lehet jutni úgy, hogy reggel az első járattal mész Lutonba, este az utolsóval haza.

Szerintetek mennyire van értelme így a dolognak?

Mennyire rohanás? Egy reggeli, ebéd, pici város nézés és vásárlás beleférhet kényelmesen? Vagy nagyon rohanás lenne?

Az anyagi vonzata annyira nem gond, inkább az a kérdés, hogy mennyire lehet jó élmény.

Még sosem jártam Londonban korábban, de nagyon szeretnék még idén eljutni.

1 nap szabit vennék ki, egyet tartalékba megtartanek

2019. jún. 15. 19:39
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:
Köszi 10#. Lutonnàl azt olvastam, hogy van busz is, de elég bizonytalan a menetidő, van hogy sokat áll dugòban. Egy napos útnàl ez elég szívás. A vonat elvileg gyorsabb, csak drágább ugye.
2019. jún. 15. 21:31
 12/22 anonim ***** válasza:
85%
a távolsági buszok szörnyűek! nem a megabus és hasonlókra gondolok, hanem a helyközi járatokra. kiszámíthatatlanok a menetidők.
2019. jún. 15. 21:36
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig busszal megyek Lutonról és még sosem volt gondom a menetidővel. Azt nem mondom, hogy mindig percre pontosan érkezik, de nagy szívásban még sosem volt részem, pedig kb. ötször mentem már így. Az easybus oldalán lehet megvenni a legolcsóbb jegyeket.

Kérdező, ha az egynapos verziót választod, akkor ne az legyen a célod, hogy mindent megnézz, hanem állíts össze egy nyugis, laza programot és akkor nem lesz rohanós, fárasztó, viszont arra jó lesz, hogy kicsit beleszagolsz Londonba. Pl. érdemes felmenni a Skygardenbe, sétálni a Temze partján a Tower környékén és a Westminster környékén, esetleg felmenni a HMS Belfastra, ezek mind simán beleférnek egy napba.

2019. jún. 15. 22:59
 14/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm utolsó! Én is hasonló programokra gondoltam.

Igazából csak látni és érezni szeretném a város hangulatàt. Erre szerintem elég lehet pár óra is. Komolyabb programokat nem terveznék, múzeumot nézni szerintem esélytelen, inkább csak kívülről megnézni a főbb nevezetességeket. Meg enni egy jót és szuvenìreket vásárolni esetleg.

A sky garden nagyon jónak tűnik, nem hallottam eddig róla, köszi.

2019. jún. 16. 08:07
 15/22 A kérdező kommentje:
Ahogy nézem 10 körül már tuti a városban lennék és este 5 felé elég lenne elindulni a reptérre. (inkább hamarabb mint hogy lekéssem)
2019. jún. 16. 08:15
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Igen, ez így reális. A Skygarden ingyenes de nagyon jól időzítve kell előre helyet foglalni a neten. Túl előre nincsenek megnyitva az időpontok, de amikor megnyitják, gyorsan betelik, szóval résen kell lenni.
2019. jún. 16. 09:36
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
Tehát 7 órád lenne a városban, ez azért nem olyan kevés. A fő látnivalókat meg tudod nézni bőven. Lutonról egyébként a vonat se olyan drága, két hete voltam utoljára és 10 font volt. Nyilván a busz olcsóbb, de a vonat kevesebb mint fél óra alatt bent van.
2019. jún. 16. 11:09
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket az infokat en is hasznositom,meg sose voltam kuldfoldon,mde van egy kois dolhgom Londonban most es el kell oda mnennem.

Koszi mindenkinek!

2019. jún. 16. 11:20
 19/22 anonim ***** válasza:
49%
Hát ha nekem még két nap szabadságom lenne az év végéig, én biztos tartogatnám. Akármikor jöhet valami vészhelyzet ( ügyintézés, temetésre kell menni stb.)
2019. jún. 16. 12:41
 20/22 A kérdező kommentje:

Na lefoglaltam az egy napos utat.

Kíváncsi leszek milyen lesz.

18 volt a repjegy, ha csak pár órára jutok ki Londonba is megérte szerintem.

Ha lesz rá lehetőségem, majd elmegyek több időre is.

Úgy tervezem, hogy gyakorlatilag üres táskával megyek és megpròbàlok vásárolni majd pár cuccot, ami itthon nehezen beszerezhető. Meg kajálok egy jót, megnézem a sky gardent és kívülről a főbb látnivalòkat.

Ha minden jól megy legalább nettó 7 órám lesz a belvàrosban, mielőtt indulok vissza.

2019. jún. 18. 10:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!