Mennyire nehéz a repülőtéri eligazodás, ha nem beszélek idegennyelven?
Mire számíthatok? Csak Rómáig mennék...
Hogy működik ez? Vagy ne is menjek, ha nem tudok?
12-es, ma 19:29
TE Tényleg csak akkor érzed jól magad, ha belerúgsz a másik emberbe vad idegenül?
Azt gondolod, hogy Te akkor ász vagy, hogy mindenkit a sárba döngölhetsz vad idegenül?
Csak hogy tudd - az életben MINDEN VISSZASZÁLL RÁD, amit másnak adsz. Ez a sok mocsok, ez a sok mások becsmérlése, belerúgása- arról nem beszélve, hogy egyetlen hozzászólásoddal sem segítettél a kérdezőnek.
Ritka személyiségzavaros ember lehetsz, ha csak ennyi örömöd van az életben :-(
Kerdezo, nyugi! Ha 60eves anyukam zero nyelvtudassal kepes volt 1 atszallassal eljonni Pestrol hozzam az USA nyugati partjara, akkor neked a kozvetlen jarat Romaba meg se fog kottyanni ;)
Amugy anyu nagy vagany volt, hallgatozott az utasok kozott h ki beszel magyarul, kideritette, hogy az atszallasnal ki utazik tovabb oda ahova o es hozzajuk csapodott, hogy a terminalok kozotti utazasnal meg a kapu megtalalasnal segitsenek neki.
Jo utat!
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Vannak még rendesek.
Utolsó! Anyukád nagyn bátor és okos volt, le a kalappal, köszönöm. :)
Az igen, nem láttam őket, csak azt, amire reagáltam.
Régen segítettek itt, ha valaki "bajban" volt.
Tegye a szívére mindenki a kezét és mondja, hogy ő sose volt hülye és még nem kérdezett mások számára egyértelmű dolgot meg....
Pedig ennek az oldalnak ez (is) a lényege.
Egyetértek veled!
Rövidtávon keress egy szimpatikus utastársat, aki segít. Mivel Magyarországról repülsz, valószínűleg lesz választék magyarul tudó emberekből.
Hosszú távon meg tessék megtanulni legalább angolul, nem olyan nehéz.
"Hosszú távon meg tessék megtanulni legalább angolul, nem olyan nehéz."
No, most mesélek Neked egy érdekeset (kérdezőnek már úgyis válaszoltam):
Kb. 30 éves korom tájékán kezdtem érezni, hogy hiába beszélek spanyolul, bizony "semmire" nem megyek vele, mert álláshirdetésnél mindenhol angolt kérnek mellé. Nos, amikor én jártam gimibe, még oroszt tanultunk - így az angol nyelvtudásom 0 volt. Hát jó, akkor kezdjünk el angolul tanulni... Beiratkoztam egy tanfolyamra, el is kezdtem, de nem tetszett, "beletört" a nyelvem, nem bírtam kiejteni a szavakat. Ültem a magnó előtt, kezemben a könyv (eleve hülyeségnek tartottam, hogy tök másképp kell kimondani, mint leírni :D ), próbáltam kiejteni a szavakat ÉS NEM MENT!! Feladtam, mert munka mellett amúgy sem volt könnyű...
Azóta eltelt nagyon-nagyon sok év, és most "vén" fejjel mindenféle külső hatásokra meg a Duolingo-nak és más internetes nyelvi oktatásoknak köszönhetően "ragad rám" az angol - sokkal jobban megy a tanulás, mint fiatalon :D Már egy csomó mindent el tudok mondani, meg tudom értetni magam. dolgoztam egy panzióban egy rövid ideig, jött valaki, szépen bemutatkoztam angolul, elmondtam, hogy a recepciós jelenleg nincs itt, de mindjárt jön és a 3.-ik mondatom - szintén még angolul - az volt, hogy"és nem beszélek angolul". Persze, mindenki elnevette magát :-)
Ezt azért írtam le, mert igazából a kutya sem érti, hogy valaki elhatározza, hogy megtanul angolul, nem sikerül neki, majd 20-30 év múlva meg ragad rá... Hogy van ez?? :D
Tudom...rengeteg ember rákap erre,hogy " mi az,hogy nem tudsz angolul,te hülye, a mai világban ?"
Erre csak annyit mondok,hogys rengetreg ismerősöm,aki vezető pozicíóban van nem tud 1 szót sem,annyit sem,mint én...
Plusz diplomás nagynéném,levelezőn szerezte,azt sem tudta mit jelent a beautiful...ennyire hülye én sem vagyok :)
Na azt akartam mondani,hogy ne kezeljük már le a másikat,csak mert angolul nem tud,párom sem tud,mégis 400 bruttója van.az imént említett nagynéném meg ,ha keres 210 bruttót a diplomájával...de teljesen mindegy...
Tehét ha nem tudsz angolul,az nem jelent semmit,én bennem van egy kis hgarag és utálat,amiért a saját nyelvünk nem ér semmit,mindenhol angol,német, talán még az olasz és a spanyol is jobban megy kint, bárhol a világon.(a spanyol tuti)
Ha megnézek egy horvát étlapot , még ott is felsorolnak pár nyelven ..
De igen,tudom...alkalmazkodjunk,pláne ha nyxaralni akarunk,ezzel nem vitatkozom,mert igaz,de ne ápoljunk le senkit azért,mert nem beszél nyelveket, az utaztásokon kívül nincs rá szükségem.
És nem,nem is akarok, nem ez volt a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!