Mennyire nehéz a repülőtéri eligazodás, ha nem beszélek idegennyelven?
Mire számíthatok? Csak Rómáig mennék...
Hogy működik ez? Vagy ne is menjek, ha nem tudok?
Csak, ha kérdeznek valamit, pl beszállásnál, vagy amikor átnézik a kézipoggyászt és nem tudok felelni, az elég ijesztő, persze sosem repültem, wz pluszban rátesz.
Köszönöm, kedves vagy hogy válaszoltál.
"Csak, ha kérdeznek valamit, pl beszállásnál, vagy amikor átnézik a kézipoggyászt és nem tudok felelni, az elég ijesztő, persze sosem repültem, wz pluszban rátesz."
Ne aggódj, tényleg csak a táblát figyeld a célállomással, a járat számával és az indulási idővel: ki fogják írni, hányas kapunál kell beszállni - külföldi reptéren visszafelé, ott lehet egy kis kavarodás, hol a kapu, stb, de ha időben kimész, jóval indulás előtt, akkor lesz időd feltérképezni a terepet és tájékozódni.
Fel és leszállásnál érdemes cukorkát szopogatni, lehetőleg mentholosat: hányinger és füldugulás ellen kiváló.
Megkérdeznek valamit és nem érted, ettől megijedsz? Nem gond: Spanyolországban voltunk, jól beszélek spanyolul, ketten voltunk, 2 totál egyforma hátizsákkal, mindkettőnek ugyanaz a 10 db-os csomag zsepi az oldalába biggyesztve, erre az átvilágításnál - már a szalagon voltak a táskák - megkérdezi a pasi, hogy melyik az enyém? Értettem én, hogy mit mond, de halvány lila gőzöm sem volt róla - 2 tök egyforma hátizsák. Hát én pont úgy megijedtem, mintha nem is értettem volna, mit mond :D Mondom neki, fogalmam sincs róla, bele kéne néznem. Azt nem engedte, de valamiért aztán mégis tovább engedett. lehet, hogy a halkonzerv "vágta ki a biztosítékot", de nem mondott semmit, csak intett, hogy mehetek tovább :D
Arc nélkül nagy jampi vagy, te szerencsétlen,meg anyád is,hogy világra hozott egy ekkora undorító férget,mint te,nyelt volna le inkább.
Csepp jóindulat nincs benned. Sajnálom a környezeted,hogy részük van a jelenlétedben,biztos valami elnyomott emberke lehetsz, akit bánt a valós környezete és a neten éli ki magát, nincs ezzel baj, de elég nyomoronc dolog ez a 21. században,mint az,hogy én nem tudok angolul.
első vagyok. Én egy szót sem tudok semmilyen idegen nyelven. Mégis bátran repülők, mert már kitapasztaltam, hogy azt kell csinálni amit a többiek. Feladott poggyásznál ha hosszú útra mész megkérdezik néha, hogy te csomagoltad a bőröndödet? Mivel nem értem, csak annyit mondok, hogy sorry.. Ilyenkor a kezembe nyomnak egy papírt amin magyarul is le van írva a kérdés, és hogy miért kérdezik. De pár órás úton még sosem kérdezték meg. Kézipoggyásznál meg figyelem, hogy mások mit csinálnak. Ott van amikor mondják, hogy övet le, semmi ne legyen a zsebedben, de ezt én előre megoldom. Kiürítem a zsebeimet,övet leveszem. Nagy ritkán előfordul, hogy látom mindenkit megkérnek, hogy cipőt vegye le. Én is leveszem, így nincs gond, hogy nem értem. De ha bármit is kérdeznének, csak annyit kell mondani.. sorry.. és kedvesen elmutogatják, vagy a sorban lesz magyar aki segít, és elmondja mi a szitu. Szóval csak kövesd a tömeget, figyelj, és csináld amit ők.
Jó utat,
Köszönöm szépen, megvettem a jegyeket.
Majd beszámolok, hogy sikerült :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!