Angliába vágyom, de hogy induljak neki?
Sziasztok!
21 éves lány vagyok, most fejeztem be egy sulit és egy hete igen csak foglalkoztat a gondolat, hogy külföldre(United Kingdom) szeretnék mozdulni, olyan fél éven belül. Nyelvtudásom úgy érzem és mások szerint is megvan hozzá(tanárok véleménye alapján). Rátermetséggel sincs probléma, kitartó vagyok és nehéz elkeseríteni. Azért szeretnék kimenni, mert nagyon, nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy milyen lehet élni egy más országban. Úgy érzem, hogy én nem vagyok egy tipikus magyar szinte semmien téren sem....Nem nagyon találom a helyemet mostanság, de most nem ez a lényeg:D Találtam már egy társat is akit szintén foglalkoztat a kiutazás gondolata, de ő még nem határozta el magát teljesen, a lényeg, hogy meg kell győznöm, hogy tartson velem, ehhez viszont tényekre és érvekre van szükségem.:)
Mindenfajta információra, tapasztalatra(jó - rossz), segítségre lenne szükségem, hogy ki hogyan indult neki. Munkavállalással, lakáskereséssel, esetleg lehetséges iskolákkal, tanfolyamokkal kapcsolatban. Mennyi pénzzel érdemes nekivágni? Stb.....Mindent szeretnék megtudni, de nem igen tudom, hogy hogyan kezdjek neki.
Szia, én Angliában élek két éve.
Az tök jó, ha egy társsal jössz ki, mert ha közösen vesztek ki szobát, akkor eloszlik a költség. Itt az a legdrágább. Kaja kb. annyi, mint otthon.
Szerintem kb. 600 fonttal gyere ki.
Ez egy hónapra elegendő lehet, talán mégtöbbre, ha együtt veszitek ki a szobát. (doubleroom)
Leírok egy pár érdekes honlapcímet.
Jó pár helyre akár még otthonról tudsz felvételizni honlapon keresztül. Meg tudod adni, hogy sikeres felvétel esetén mikortól tudnál munkába állni, tehát ha megvan a fix dátum, hogy mikor indulsz ki, akkor neki lehet esni a honlapos felvételinek.
pár webcím:
Nagy élelmiszerbolthálózatók is sok munkarőt használnak, itt is szokott működni a honlapos felvételi. Csak a boltok webcímeit linkelem be.
www.sainsburys.co.uk
www.iceland.co.uk
www.tesco.co.uk
www.lidl.co.uk
www.asda.co.uk
www.cooperative.co.uk
www.somerfield.co.uk/
www.londis.co.uk
Állásaprók
www.jobcentreplus.gov.uk
www.vivastreet.co.uk
www.reed.co.uk
www.caterer.com
Szállás:
www.easyroommate.co.uk
www.gumtree.com
A 600 font kicsit a hasamra csaptam volt, de a fentiek alapján tudsz kalkulálni. Ja és jó pár helyen hetente van fizu, ami elég kellemes... :)
Jó kis kaland lesz, csak hozz esőkabit, és dugaszolóaljzat átalakítót! :) :)
rezsi, kaució, lakás kifizetése után maradjon még 1000 Font tartalék!!
Munkát minél előbb keress, és jelentkezz :)
Jó lehet, hogy a 600 Fonttal egy kicsit alálőttem, de a kérdező nem nagycsaládostul megy ki.
Mi a párommal egy éven át csak szobát béreltünk kb 400 Font /hóért, és azt ugye ketten fizettük.
Ha dohányzol, akkor az itt is drága, heti 5 doboz pl. már 100 font egy hónapra...
Azért írtam a sok a linket, mert talán tudtok olyan szállást találni, ahova nem kérnek kauciót, mi ilyet találtunk anno.
És ha jó sok állást megpályázol, akkor ezzel is beljebb vagy, és nem minden hely fizet csak havonta! Elég elterjedt a heti-kétheti fizetés.
De a 4000 fontot akkor is sokallom, biztos vagyok benne, hogy megoldható az elköltése, de ez akkor is 1,3 millió Forint.
Viszont az előtt fejet hajtok, hogy a 600 Font mellé még tényleg kell vésztartalék, amihez lehet nyúlni, ha valami beüt, de ha minden jól megy, ez cirka elég az első hónapra. (ha nem kell kaució, és közösen bérelnek egy doubleroomot és nem egy lakást)
A társ, akivel kimész is gondoskodjon kellő mennyiségű pénzről.
És próbáljatok körbekérdezni, hátha valamelyik ismerős ismerőse Angliában él, és fel tudjátok venni vele a kapcsolatot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!