Angliába költözés! Tudnál segíteni (kivihető tárgyak, macska szállítása, munkavállalás, szükséges iratok, gyógyszerkivitel, cigarettakivitel, alkoholkivitel stb. )?
Az egészségpénztáron lévő összegen nemcsak gyógyszert lehet venni,hanem más hasznos dolgokat is.
Arról nem is beszélve,hogy itt kint is vannak jó gyógyszerek ami nem is olyan drága.PL: Minek vennél több száz forintért algopyrint amikor itt kint az aspirin pár penny.
Én is azt tanácsolom amit az első írt.Ha sok cuccot akartok kihozni akkor kocsival gyertek,
A macska esetében szükséged lesz orvosi igazolásra,chips-re(itt kint kötelező) és amint kint vagytok el kell menned a helyi állatorvoshoz.Már most megmondom neked,hogy itt kint nagyon drága az állatorvosi vizsgálat.
Cigit,és alkoholt ha repülővel jöttök akkor a repülőtársaság honlapján ott van,hogy mennyit lehet hozni.Ha kocsival jöttök akkor is elvileg annyi,de hozhatsz kicsivel többet.Bár van rutin ellenőrzés a kompnál(devon) de csak szúrópróbaszerűen választanak ki autót.(mi minden évben kocsival megyünk haza,és azzal jövünk vissza.Az elmúlt 6 év alatt csak egyszer választottak minket..)
Egyébként az alkohol és a cigi Angliában elég borsos árú.Nagyon sok pénze fog kerülni ez a szenvedély( én leszoktam a cigiről inkább)
A szükséges papírokat ami kell hogy dolgozni tudj könnyen,és ingyen el tudjátok intézni.
Voltaképpen ezekre lesz szükségetek.
- N.I.number card
- bankszámlaszám
-bejelentett lakcím
- munkavállaláshoz nem árt az útlevél(azzal könnyebben tudsz haladni)
- angol telefonszám
(második vagyok)Nem árt utána olvasni a repülőtársaságok szabályainak,mert mintha úgy vettem ki annak idején,hogy számítógép alkatrészeket nem lehet szállítani.
A macskának útlevél,chip,és engedélyek kellenek,ahogy írtam is.A cigi és pia is csak annyi lehet amennyit engedélyeznek.
csak egy kérdés: Miért nem kerestek olyanokat akik kocsival jönnek ki,és megkéritek hogy hozza el a cuccokat??Mi volt,hogy hazafelé jövet valakinek elhoztuk a komplett számítógépét,és könyveket.
Nem lesz könnyű így a költözés..
Lakás,szállás biztos lesz amikor jöttök? Mert nagyon sok szállásnál tilos az állat tartása(erre majd figyeljetek ha szállást kerestek.)
Úúúú az gáz, viszont akkor hónapokkal előre szóljatok h megy a cica mert egy repülőn max. 2db azonos fajból származó utazhat a fedélzeten az is műanyag jól záródó boxban és max nemtom hány kilóig, de nem sok, talán 6, tehát lehet h fel sem viheted, bár ez légitársaság függő. Különben meg szegény maccsot begórják lentre :/
Nem tudtok megkérni valakit h vigyen ki titeket, fizetnétek a benzint v ilyesmi, persze ti tudjátok de repülővel költözni kényelmetlen- főleg a cicának, akinek kínzás, bár nyilván kiheveri de szegény :(, iszonyúan drága, és állatira bonyolult.
Én még annyit tennék hozzá, h apám most költözött haza Ománból, ahol 5 évig élt, és ők pl azt csinálták, h eladtak mindent, bútort, mindent, csak azt tartották meg amit nagyon akartak, és azt meg úgy hozzaták, h béreltek egy konténert és valahogy hajón meg ki tudja hogy hozták, ez sem volt olcsó, de repcsin nem lehetett volna mindent elhozni és az is drágább lett vna :/ Gondolj csak bele, gondolom ti fapadossal mentek Angliába, hisz az éri el, a csomagsúly túllépés kilónként!!! kb plusz 10000HUF
Amikor egyszer apám bnője itthon volt, és ment vissza, vitt ki cuccokat magával, amik még itthon voltak 30000HUF-ot kellett még fizetnie pluszba, pedig annak a légitársaságnak a díjszabása sokkal barátságosabb volt, mint a fapadosoké. Szerintem vizsgáljatok meg minden megoldást mielőtt döntenétek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!