Kezdőoldal » Utazás » Európa » Dánia vagy Svédország?

Dánia vagy Svédország?

Figyelt kérdés
Pár év múlva szeretnék külföldre menni dolgozni ezért a ti véleményeitekre is kíváncsi vagyok, hogy melyik ország az élhetőbb? És jelenleg melyik ország biztonságosabb?

2018. szept. 26. 20:41
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Mindössze annyit érdemes tudni, hogy az udvariasság felületes (általános emberi norma), be soha nem fognak fogadni. De ezt csak ritkán érzékeltetik."

Na épp ez a különbség svédeknél, véleményem szerint.

A svédek annyira megszokták a bevándorlókat, plusz elég sok külföldről örökbe vett gyerek is van hogy náluk az elfogadás teljesen a nyelvtudástól függő lett. Ha makogsz bevándorló vagy. Ha perfektül tudsz svédül (tíz év után kábé) elfogadnak mint "svéd" minden fenntartás nélkül. Még ha nem svéd a kinézeted is. A legtöbben, mindenesetre, 18 százalékot (Svéd demokratikus párt) kivéve.

2018. szept. 28. 11:11
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

szia! Én már Svédországban születtem és imádom az országot. Úgy egy órányira lakunk Dániától így ritkán ellátogatunk Koppenhágába is, de annál több idöt nem érdemes szerintem arra pazarolni.

Svédországnak sokkal változatosabb a természete és ha északon laknál néha az északi fényt is megcsodálhatnád, ami Dániában nem lehetséges.

A legtöbb svédnek semmi baja sincsen a bevándorlókkal, söt, egyesek pozitívumként veszik hogy pont ezt az országot választottad.

Ha tudsz angolul simán túléled de a svéd az egyik legkönnyebben megtanulható nyelv, így nem tart sok ideig míg beilleszkedsz.

Hogy melyik ország a biztonságosabb? Az én véleményem szerint mindkét ország biztonságos, persze a létezö összes országban vannak olyan helyek ahová nem ajánlott menni (Magyarországon is), de ez csak természetes.

Az itteni emberek úgy általában kedvesek és segítökészek.

Ha nem túlságosan fontos számodra az alkohol, akkor én teljes szívemböl Svédországot ajánlom! :)

2018. szept. 29. 12:49
 13/15 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek! :)
2018. szept. 29. 22:01
 14/15 anonim ***** válasza:

háát szinte

inte mindegy :))angollal, plusz német iszonyat könnyü minden shandináv nyelv, nekem ezzel a héttérrel, fél év volz a a C2

2018. dec. 12. 22:11
 15/15 anonim ***** válasza:
Én csakis Svédországot ajánlom, nagyon toleráns, befogadó ország,évtizedekig ott éltem. Malmöt különösen kiemelem, mint a sokszinüség, egymas mellett élés fellegvárát. Az éjszakai élete is rendkívül izgalmas az utcák tarka-barka forgalmával. Ott szembesülhetsz az igazi svéd jóléti társadalommal.
2018. dec. 13. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!