Dánia vagy Svédország?
Dánia és Svédország mindkettő százszor biztonságosabb Magyarországnál úgyhogy ezt a kérdésedet nem értem.
Svédek nyíltabbak bevándorlók felé ezért inkább azt ajánlanám (mert ugye ott te is bevándorló leszel). Ha tudsz angolul akkor elboldogulsz.
Én magam Svédországban élek már több évtizede.
Igen is meg nem is. Több mérnök ismerősöm csak angolul tudott és semmi problémájuk se volt munkát találni. De ha pénztáros vagy a közértben akkor muszáj a svédtudás.
És angol tudás alatt perfekt angol értetődik, nem "héló máj néjm isz" motyogás.
Miután itt vagy egy-két évet azért már elvárják hogy meg tudjad értetni magadat svédül is, de ez nem is probléma mivel van ingyen svédtanfolyam bevándorlóknak.
Dánia. El lehet boldogulni angollal VISZONT,azért egy idő után természetesen alkalmazkodni kell az ottaniakhoz. Megtanulni a nyelvet (ha nem is profi szintre,de ha látja a dán,hogy próbálkozol segít,ha megkérdezed hogy hogyan ejtik ezt meg ezt segít.) Mindent megadnak, hogy megtanuld a nyelvüket, ingyenes nyelviskolákat is biztosítanak.
Nagyon ajánlom, nekünk 10 év alatt nem volt semmi negatív csalódás, csak pozitív. :)
Ha kijössz, meg kell szoknod a hűvös, gyakran szeles, esős időt!
Nyáron azért valamivel javul a helyzet,álagban 20-25 fokok vannak.
A tél viszont sokszor enyhébb, mint Mo.-on.
Összességében rosszat nem igazán tudok mondani, imádom az országot.
Dániában éltem,nagyon élhető kis ország,csak legyen munkád.Most már kicsit szigorodtak,de valószínűleg még mindig jó a helyzet.A nyelvtanfolyam pl. már nem ingyenes.Angollal hiányszakma nélkül csak farmon,szórólapterjesztésben,vendéglátásban és takarításban lehet boldogulni.Amúgy a skandináv országokban a lakosság 90%-a minimum tud angolul,a hétköznapokban bárhol tudod használni.Idővel persze meg kell tanulni a helyi nyelvet.
Az emberek kedvesek,segítőkészek.Persze később azért árnyalódik ez a kép,de összességében pozitív a mérleg.
Dániában nekem negatívum csak a természet volt.Ezért is megyek át Norvégiába,a fjordokhoz.A norvégok viszont zárkózottabbak a dánoknál.
Lykke til! :)
Nyugaton minden ország nagyon élhető annak, aki tudja hogyan kell, tud angolul és van szakmája. A többinek kicsit kevésbé, és vannak, akiknek semennyire. A saját színvonalodtól függ.
Mindössze annyit érdemes tudni, hogy az udvariasság felületes (általános emberi norma), be soha nem fognak fogadni. De ezt csak ritkán érzékeltetik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!