Kezdőoldal » Utazás » Európa » Az oroszok utálják a magyaroka...

Az oroszok utálják a magyarokat, vagy csak a magyarok utálják az oroszokat?

Figyelt kérdés
Például, ha egy (oroszul jól beszélő) magyar elmegy mondjuk Moszkvába és elmondja/kiderül, hogy magyar akkor mit fognak szólni. Mármint még ma is nagyon sok magyar utálja az oroszokat (én nem) és kíváncsi vagyok, hogy az oroszokat az mennyire zavarná, hogy magyar vagyok.

2018. szept. 6. 16:05
1 2 3 4 5
 41/50 A kérdező kommentje:

40-es nem nem várom el, hogy bárki szeresse őket. Nem mondtam, hogy mindegyikük jó. Nem imádom őket. Egyébként a kérdésem se erről szól. Csak tudod, nem jó érzés olvasni a rasszista, gyűlölködő hozzászólásaidat. Én is csak a véleményemet írtam le. Egyébként itt te vagy az, aki nem érti, hogy a múlt miatt (és a jelenbeli politika miatt) nem lehet az összes oroszt rossznak elkönyvelni. Tisztába vagyok azzal, hogy az oroszok csak rosszat tettek a történelemben, de ez alapján lehetne utálni a németeket, a törököket és sok más nemzetet is. Az emberek nagytöbbsége nagyon ügyesen képes elfelejteni, hogy nem csak az oroszok tettek rosszakat. Jaj és hogy tagállambelieket kényszerítették? Jaj szegények, pedig ők is erőszakolták a lányokat/nőket és ők is raboltak, azt is parancsra tették? Mert ha igen akkor az oroszok is, ha nem akkor meg max a vezetőséget lehet utálni, ezen el lehet gondolkodni. Nem terveztem én sem, hogy itt kell bárkinek is a történelemről magyaráznom, de hát sikeresen felidegesítettél a "kedves" hozzászólásaiddal. És nem imádom az oroszokat: a nyelvet és a kultúrát igen, meg még néhány embert szeretek. (Pl.: a példaképem egy orosz lány, és őt nyilván nem utálom.)

Nekem meg a többiekkel ellentétben nem a vodka, meg valami orosz káromkodás jut eszembe Oroszországról, sőt nem is a Szovjet Unió és nem is a Cári-Oroszország, hanem mondjuk: a kultúra, a Vörös tér, Moszkva, Szentpétervár, cirill betűk. Szóval én inkább Oroszország kultúrájáért rajongok, nem az oroszokért.

Jaj és gondolom szerinted is hazaáruló vagyok, ha előbb látom meg Oroszországot a térképen, mint Magyarországot, hiába van az, hogy Magyarország jóval kisebb, mint Oroszország.

Amúgy meg mindig is kívülálló voltam, szóval nem meglepő, hogy én London, meg Párizs helyett inkább Moszkvába, vagy Szentpétervárra vágyok. Na mindegy.

2018. szept. 12. 06:00
 42/50 anonim ***** válasza:
0%

"Csak tudod, nem jó érzés olvasni a rasszista, gyűlölködő hozzászólásaidat."

Az oroszok továbbra sem egy "rassz". Nem is "faj". Nem is "fajta". Erősen fogalomzavarban szenvedsz.

Hogy gyűlölködő, az meglehet. A történelmet elnézve vastagon van rá okunk, hogy ne szeressük őket.

"Egyébként itt te vagy az, aki nem érti, hogy a múlt miatt (és a jelenbeli politika miatt) nem lehet az összes oroszt rossznak elkönyvelni."

Te meg elkönyveled az összes oroszt jónak. Ugyanazt csinálod, csak pepitában. Ez persze rendbe van ugye. Kettős mérce pretty much, ye?

"de ez alapján lehetne utálni a németeket, a törököket és sok más nemzetet is."

Így van, én nem szívlelem se a törököt, se a tatárt, se a kisantantot. Az osztrákok mindenesetre képesek voltak a Habszburg-birodalom és az első világháború óta felfejlődni hómó sapiens szintjére, az oroszok meg maradtak ott, ahol voltak.

"Jaj és hogy tagállambelieket kényszerítették? Jaj szegények, pedig ők is erőszakolták a lányokat/nőket és ők is raboltak, azt is parancsra tették?"

Senki nem kényszerítette őket, öcsém, teljesen maguktól csinálták, csak te sulykolod folyamat, hogy biztos felsőbb utasításra művelték.

"Nem terveztem én sem, hogy itt kell bárkinek is a történelemről magyaráznom, de hát sikeresen felidegesítettél a "kedves" hozzászólásaiddal."

Folyamatosan azt csinálod, meg akarod "magyarázni", hogy az oroszok totál csupaszív jófiúk, aztán ujjal mutogatsz mindenkire hogy hárítsd róluk a felelősséget. Gusztustalan ez a szerecsenmosdatás.

Az orosz kultúrát idekeverni meg bazinagy csúsztatás (SZVSZ az oroszok messze nem nyomultak annyira a kultúrában, mint hinni szeretnéd, Tolsztoj műve Napóleonról például tele van ferdítésekkel és történelemhamisításokkal).

"Amúgy meg mindig is kívülálló voltam, szóval nem meglepő, hogy én London, meg Párizs helyett inkább Moszkvába, vagy Szentpétervárra vágyok."

Akkor hajrá, senki nem tart vissza. Ha szerinted annyira jó ott, miért vagy még itt?

2018. szept. 12. 16:03
 43/50 A kérdező kommentje:
42-es elolvastad a kérdésem? Csak mert nem úgy tűnik... Esetleg a hozzászólásaimat? Írtam, hogy ott is vannak jók és rosszak. Egyébként te írtad, hogy jaj szegény tagállambelieket kényszerítették, arra írtam. Csak elég érdekes, hogy csak Oroszországot hibáztatják a Szovjet Unió tetteiért... Ukrajna, Fehéroroszország és még sorolhatnám, velük mi van??? Igen az orosz nép nem egy rassz, de ettől függetlenül itt is lehet használni a rasszista kifejezést.
2018. szept. 12. 17:32
 44/50 anonim ***** válasza:
0%

Oroszországot hibáztatják, mert az átlagorosz felfogása azóta se változott. Szerinted 70 év kommunizmus csak úgy pikk-pakk elmúlik? Pláne úgy, hogy Oroszországban mái napig meghamisítják a történelmet?

Azt meg miért veszed biztosra, hogy az oroszok nem nézik le a többi népet? Jártál már a VKontakte oldalon (ez az orosz Failbook, ha esetleg nem tudnád). Keress rá a "vengerszkíj" kifejezésre, és olvasgasd, milyen szép dolgokat írnak róluk az átlag orosz emberek.

Persze beismerni úgyse fogod, hogy nincs igazad, mert az ugye derogál.

A "rasszista" kifejezés pedig továbbra is teljesen értelmetlen és használhatatlan jelen esetben.

Ja, és suka blyat! Nesze neked ruszki kultúra.

2018. szept. 12. 18:22
 45/50 A kérdező kommentje:
44-es jé válaszoltál a kérdésemre is, ez meglepett... A véleményem különbözik, de azt beismerem, hogy tudom, hogy vannak olyan oroszok akik nagyban lenéznek minket, de nem mindegyikük. De azért köszönöm a válaszod. Az utolsó mondatot az osztálytársaim naponta üvöltözik, szóval ezzel már nem tudsz felidegesíteni... Mindig hallok egy jópár orosz-magyar káromkodásmixet, szóval már nem lepődök meg rajta, ha ezt látom/hallom. Az átlag magyar emberek orosztudása úgy is csak idáig terjed... Amúgy ez nem tartozik a "ruszki kultúra"-hoz... De mindegy.
2018. szept. 12. 19:37
 46/50 anonim ***** válasza:
14%

A "suka blyat" onnét származik, hogy Oroszországban úgy oldják meg pl. a közlekedési konfliktusokat, hogy szétverik egymás fejét. Keress rá jewtube-n "russian road rage" videókra. Nem, a bő 90% nem megrendezett.

Ám van elég sok orosz ismerősöm, ők is megerősítették, hogy az erőszak és az utálkozás teljesen mindennapos dolog náluk. Utálni az amerikaiakat utálják, minket "csak" simán lenéznek.

2018. szept. 12. 19:41
 47/50 A kérdező kommentje:
46-os köszönöm a válaszod. Ezúttal meglepően normális volt. Szerintem egy fokkal jobb hogy lenéznek és nem utálnak, de nyilván ez se jó.
2018. szept. 12. 19:58
 48/50 A kérdező kommentje:
Egyébként 44-es, használom a VK-t, szoktam olvasgatni Венгрия,Венгерский is volt már a kereséseim közt... És nem csak oroszok használják. Láttam már magyarokat is, ukránokat is és még sok más embert is.
2018. szept. 19. 19:42
 49/50 A kérdező kommentje:
Ha valakit érdekelt volna rajtam kívül: (Bár nem költöztem ki Oroszországba, de interneten is megtudtam néhány dolgot) Nem utálnak minket. A magyar lányokat szépnek tartják (sztereotípiák miatt. XD) És nagyon szívesen beszélgetnek (főleg a fiatalabbak) nemzetiségtől függetlenül. Ma írta nekem egy orosz, hogy ő nagyon tiszteli a magyar népet, és bocsánatot kért '56-ért ért. (Bár nem az ő hibája) Nyilván nem mind ilyen rendes, de az biztos, hogy van köztük ilyen is.
2018. okt. 4. 06:02
 50/50 anonim ***** válasza:
100%
Nem tom én imádom az oroszokat!
2019. jan. 3. 11:13
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!