Az oroszok utálják a magyarokat, vagy csak a magyarok
utálják az oroszokat?
Igen, 1944-ben is úgy gondolták, hogy ezek az oroszok már nem azok, akik az első világháborúban nekimentek a Monarchiának. Akkor meg azt hitték, ááá, ezek az oroszok már mások, mint akik 48-ban leverték a szabadságharcot...
Szerintem épp elég esélyt adtunk már nekik a "rehabilitációra", bőven lett volna idejük civilizálódni, de láthatóan nincs rá igényük. Tartsák magukat távol az országtól.
2018. szept. 6. 19:19
12/50 A kérdező kommentje:
11-es akkor se volt mindegyik rossz és most se. A magyarokban okkal él rossz kép az oroszokról, de most az átlag emberkkel nem értem mi a baj. Ha történelmet vennénk alapul akkor szinte mindenkit lehetne utálni. Amúgy egy kis földrajz: a Föld szárazföldjének 1/7-ed része Oroszország, szóval ennyi embert utálni szerintem nem kicsit rasszizmus. Ettől függetlenül köszönöm a válaszod, hiszen mindenkinek a véleményét elfogadom, sőt valamilyen szinten meg is értem, bár eggyet nem értek.
"Föld szárazföldjének 1/7-ed része Oroszország, szóval ennyi embert utálni szerintem nem kicsit rasszizmus."
Kicsit off, de az ország méretének mi köze a népességhez? A világ népességéhez viszonyítva csak 2%.
2018. szept. 6. 21:11
14/50 A kérdező kommentje:
13-as jó tudom, de akkor is...rasszizmus. Tekintve, hogy bárkit a nemzetisége miatt utálni rasszizmus.
Az orosz nép nem "rassz", tehát a rasszizmus fogalmának rájuk nézve nincs értelme. Maximum xenofóbiának lehetne nevezni.
És úgy van, ahogy mondod...nem vagyok jóba se a törökkel, se a tatárral. A Jóisten megbocsájt nekik, én nem.
2018. szept. 6. 21:25
16/50 A kérdező kommentje:
Nyilván nem a legmegfelelőbb szót használtam, de saját tapasztalataim alapján az ilyenek egy nagy része (tisztelet a kivételnek) mindenkit utál aki nem magyar(vagy más nyelven tanul mint az ő imádott angolkája), esetleg még a "tökéletes" angolokat és amerikaiakat fogadja el...
Ez nem hungarikum, Kérdező. Az amerikaiak, britek is pontosan ilyenek. Aki nem tősgyökeres jenki vagy brit, azt lenézik, bevándorlózzák, white trash-nak, meg egyéb, nyomdafestéket nem tűrő dolognak hívják őket. A franciák pl. a németeket meg az angolokat utálják. A kisantant selejt (szarbia, majmok bolygója stb.) pedig gyakorlatilag mindenkit, például bennünket is.
2018. szept. 6. 21:34
18/50 A kérdező kommentje:
De egy kicsikét már elkanyarodtunk a kérdéstől... Nem mintha nagy baj lenne, de eredetileg az érdekelne, szóval ha van saját tapaszalatok akkor örülnék ha megírnátok. De az eddigi válaszokat (a kérdéshez csak részben kapcsolódokat is) nagyon szépen köszönöm
19/50 A kérdező kommentje:
17-es, tudom, de tekintve, hogy magyar vagyok és nem igazán járok külföldre, csak a magyarokról tudok tapasztalatot írni.
Én személy szerint nem tudom megérteni, hogy utálhatja valaki az oroszokat. Csúcsjófej emberek, valami eszméletlen kultúrával, művészettel. Az orosz irodalomnak pl. szerintem a világon semmi nem ér a nyomába. És nálam ezt a rajongást pl. nem árnyékolja be pár gyökér politikus. :) 48-ban sem azért jöttek be, mert utálták a magyarokat, hanem mert egy olyan szövetségi rendszer részei voltak. Az osztrákokat bezzeg nem utáljuk, hogy is van ez?
2018. szept. 7. 00:22
Kapcsolódó kérdések: