Hova érdemes menni Angliában? És mennyi pénzt vigyek kb?
Figyelt kérdés
Tervben van hogy kimegyünk barátaimmal egy hétre angliába 2019 nyarán és el is kezdtük tervezgetni, és érdeklődnék mit ajánlatnátok hova érdemes elmenni. Már nézeggettük hogy elmennénk a Thorpe Parkba, megnéznénk a London Eye-t, a St James parkot, lemennénk a tengerpartra ami nagyon necces mert amint néztem elég drága (valószínűleg vagy Dover-be túrázni a szikláknál vagy Brighton környékére) rengeteget szeretnék fotózni itt ha már egyszer eljutok ide szóval szép környékeket, parkokat,állatokat. És úgy mindennel együtt (repülő, normális szállás, kaja, tömegközlekedés, egyebekkel kb mennyit vigyek magammal?
1 hét nem sok Angliára, de az biztos, hogy drága lesz. Londoni látnivalókat a neten is megtalálod, és eldöntheted mi érdekel titeket. Oda elég 2 nap is.
Dover felejtős szerintem. Nem csak azért mert tömegközlekedéssel több óra míg leértek, hanem mert nincs semmi látnivaló ott. Egy kikötőváros. A szikla meg csak hajóról a vízen nézve szép. Szárazföldön csak egy városka. Vannak sokkal szebb helyek.
Ha tengerpartra akartok menni, akkor több napot szánjatok rá. Bournemouth nagyon szép tengerparti városka. Bár nekem sokkal jobban tetszik Tintagel ami Cornwallban van. Ide 2 nap tuti kéne. Ott tudtok túrázni és csodálatos a tenger. (a képet tavaly készítettem) kicsit túráztok még, és van fürdési lehetőség is.
Ha várost akartok nézni akkor érdemes Bath-ba menni, vagy Oxford vagy ott van Stratford-upon-Avon városka a maga régi szépségében..
A gond minden esetben a közlekedés lesz majd. Angliában nem a legjobb a közlekedés.
Dover valoban nem a legizgalmasabb dolog Angliaban, de annyival kiegeszitenem az elsot, hogy ott van az egyik legfontosabb es legjobb allapotban levo kastely, tovabba a varos melletti feher sziklak sem egy abszolut ertelmetlen latnivalo. Brighton mar sokkal erdekesebb valasztas, ha maga a varos szempont ugyanis egy eleg izgalmas porgos varos, aminek a partja sem a legcsunyabb (mondjuk a kozelben levo Eastbourne melletti partszakasz az igazan lelegzetelallito).
2018. máj. 6. 22:02
3/5 anonim válasza:
Doverből mondjuk Kent grófsàg és Canterbury sincs messze (mondjuk én kocsival mentem) és az is kifejezetten szép kisvàros, a katedràlissal.
Ha tudtok esetleg autót bérelni, vagy sajàt kocsival mennétek akkor érdemes a környéken szétnézni.
De szerintem magàra Londonra is csak neccesen elég egy hét, annyi làtnivaló van.
2018. máj. 7. 05:09
4/5 anonim válasza:
Érdekes, hogy mindenki Dél-Angliát javasolja. Én azért javasolnám, főleg ha kirándulás a természetben a cél, hogy északabbra is nézzetek körül. Peak District, Lake District csodaszép helyek. Ha városok, akkor Manchester, Liverpool, Newcastle remek városok, nagyon barátságos emberekkel. Vagy ha kis ékszerdoboz kell, akkor ott van York. Tengerpartban dél tényleg jobb, de azért északon is ott van például Blackpool, ami talán Brightonnal is felér. Ezen kívűl szerintem egy kirándulást északon sokkal olcsóbban meg lehet úszni, ez se utolsó szempont. Amit még nagyon ajánlok, az Skócia, de oda érdemes egy külön utazást tervezni.
2018. máj. 9. 13:28
5/5 anonim válasza:
Utolsó, teljesen igazad van. Én fél évet èltem Lancasterben, ezalatt beutaztam az egész Lake District-et, York-ot, Whitby-t is megnéztem, Hadriànus falàt is. Skóciàban kètszer voltam. Én is sokkal jobban szeretem Észak-Angliàt, de a kérdező gondolom azért gondolt Londonra, mert oda màr fillèrekèrt el lehet repülni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!