Kezdőoldal » Utazás » Európa » Ti akik külföldön dolgoztok,...

Ti akik külföldön dolgoztok, hogyan oldjátok meg az otthoniak látogatását?

Figyelt kérdés
Például most kaptam egy elég jó állást külföldön és emiatt le kellett mondanom a hazautazást (szüleim meglátogatása, stb) és ebbe majd belebetegedtem. Pedig ugrándoznom kellene örömömben, hogy megkaptam a jó állást, de nem, erősebb a szomorúság amiatt mert nem láthatom a családomat, szülővárosomat. Ti is szenvedtek emiatt? Hogyan oldjátok meg, hogy elegendő időt töltsetek otthon is?
2017. márc. 29. 11:49
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

20

Tíz éve önállóan élem az életem, semmi segítségre nem volt szükségem, és képzeld még mindig szívesen látom őket akár 3-szor is egy évben 2 hétig. Ami összesen 1,5 hónap egy évben. Úúúú de rémesen sok ez...

2017. márc. 29. 20:00
 22/37 anonim ***** válasza:
Erzelmi levalasrol volt szo, az neked nem sikerult.
2017. márc. 29. 20:19
 23/37 anonim ***** válasza:
Én hazamegyek minden hosszúhétvégén, vagy akár sima hétvégeken is. 20-30 euróból megvan oda-vissza a repjegy Németországból. Esetleg még a szabadságomból egy hetet otthon töltök, de ez a maximum mert azért szeretnék máshova is utazgatni a szabadságom alatt. És azt kell, hogy mondjam ez bőven elég nekem, pedig nagyon jó volt a kapcsolatom a szüleimmel mindig is, és most is az. De ettől még eljön az idő az életben, amikor el kell szakadni és a saját életedet kell élni. Szerintem ideális esetben meg is van az emberben ez a vágy az önállóságra, legalábbis bennem megvolt, hiába volt nagyon jó sorom otthon.
2017. márc. 29. 21:34
 24/37 anonim ***** válasza:
Egyébként meg van jelentősége ebben a sztoriban, hogy külföldről van szó? Szerintem ha valaki önálló életet él, akkor lakhat a szomszéd kerületben is, nem fog naponta felmenni a szülőkhöz.
2017. márc. 29. 21:36
 25/37 A kérdező kommentje:

22 és a többiek

És szerintetek az teljesen normális, hogy a gyerekek magukra hagyják szüleiket idős korra, esetleg akkor is ha betegek? Mert ugye nem garantált, hogy 80-90 éves korukig makkegészségesen és önellátóan fognak élni.

Ti nyugodt lelkiismerettel úszkálnátok a jólétben külföldön, ha tudnátok, hogy otthon a szüleitek magukra maradva, öregen, betegen, segítségre szorulva tengődnek? És már nincs kire számítaniuk? Hát cserébe azért, hogy felneveltek és vigyáztak rátok nem járna ki ez nekik, hogy alapból viszonozzák a gyerekek a támogatást? Erre lenne valami jó magyarázatot kitaláljatok, hogy miként nyugtatjátok meg magatokat ezzel kapcsolatban!

2017. márc. 30. 13:39
 26/37 anonim ***** válasza:
Imádom az ilyen hatalmas fantaziaval rendelkezo kerdezőket akik minden féle olyan baromságot képesek belelátni a válaszolok hozzaszolasaiba amirol egyebkent szó nem volt,vagy ami teljesen mas tema........
2017. márc. 30. 13:53
 27/37 anonim ***** válasza:

"teljesen normális, hogy a gyerekek magukra hagyják szüleiket idős korra, esetleg akkor is ha betegek?"

Az nem normalis hogy magukra hagyjak, nade en nem is tervezek ilyesmit.

Amennyiben szukseges lesz, akkor biztositani fogjuk nekik a megfelelo ellatast, vagy hazhoz jaro apolo vagy valamilyen bentlakasos otthon formajaban. Anyagilag nem problema.

Egyaltalan nem fog fellepni az a konnyfakaszto helyzet amit itt felvazoltal.

En magam is ugy keszulok az oregkoromra, hogy az esetleges szukseges apolasom biztositva legyen.

2017. márc. 30. 14:03
 28/37 anonim ***** válasza:

Ez nem így működik. Aki azért szül gyereket hogy legyen aki mossa a s..gét idős korában az eleve egy szánni való önző féreg.

2017. márc. 30. 15:21
 29/37 A kérdező kommentje:

25

Nem arról van szó, hogy azért szül, hanem arról, hogy kötelességtudat és szeretet! Ha szereted a szüleidet miért ne segítenél rajtuk? Ha távol vagy nem tudsz semmit segíteni, tatarozás, takarítás, bútor emelgetés, szerelés stb. Ezt mind oldják meg 70-75 évesen?

Könnyen megnyugtatod magadat, hogy neked aztán semmi kötelességed nincs a szüleid felé!

2017. márc. 30. 15:28
 30/37 A kérdező kommentje:

27

Tehát téged nem zavar az, ha nem vagy mellettük a halálukon? Ha csak halálhírüket hallod? Hazamész, eltemeted aztán mész a dolgodra? Hát ez az érzéketlenség tetőfoka, csak munkának felfogni az egészet.

2017. márc. 30. 15:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!