Ti akik külföldön dolgoztok, hogyan oldjátok meg az otthoniak látogatását?
18 evesen koltoztem egy masik varosba, egyetemre jartam, volt ugy hogy honapokig nem voltam otthon. Aztan elkoltoztem 350 kilometerre az orszagon belul, most meg majdnem 1000 kilometerre lakom.
Mindannyian hozzaszoktunk a helyzethez mar jo regen. Altalaban egy evben 2x megyunk mi, es 1x-2x jonnek ok, mikor hogy. Ez boven eleg a latogatasbol. Hetente egyszer beszelunk skype-on, tobbre senkinek sincs igenye.
Egyebkent mar nehany nap utan honvagyam van, ha Magyarorszagon vagyok, jonnek ide vissza, mert nekem itt az otthonom.
3
Hát igen, tudod a mi családunkban szorosabbak a viszonyok, jobban kötődünk egymáshoz. És tényleg nincsenek más emberek akikbe igazán meg lehetne bízni, rájuk számíthattam csupán mindig is és csakis ők szerettek úgy ahogy vagyok. Persze ismerek olyanokat is, akik jobban szeretik a haverjüket, vagy a kutyájukat mint a szüleiket, de ez szerintem gáz.
Hat akkor ne koltozz kulfoldre, kit erdekel?
epitsetek egy nagy hazat aztan koltozzetek ossze, ha nektek ugy jo...
"Persze ismerek olyanokat is, akik jobban szeretik a haverjüket, vagy a kutyájukat mint a szüleiket, de ez szerintem gáz."
Ha téged is bántalmaztak volna gyerekkorodban az alkoholista, elmebeteg szüleid, akkor egyből nem tartanád gáznak :)
Nekem a barátaim jelentik a családom (a vérrokonaimmal amint nagykorúsodtam megszakítottam minden kapcsolatot, bő 10 éve) és bizony hiányoznak a mai napig, pedig már sok éve élek külföldön. Idővel enyhül a hiány, ha ez a lehetőség EU-n belül van, akkor évente többször is haza tudsz látogatni, téged is tudnak látogatni, ill. a Skype is sokat tud dobni.. Ettől függetlenül persze átalakul a kapcsolat, de szvsz ehhez külföldre sem kell költözni, mert a felnőtté válás része.
Viszont a külföldi élethez tényleg szökséges a szívósság és talpraesettség, ha úgy érzed, csak kínlódni fogsz és nem vagy elég erős hozzá lelkileg (kérdésed alapján nem úgy tűnik) akkor nem érdemes menned. Gondold át, senki sem, kényszerít, keresheted belföldön is a lehetőségeket.
Én például évente egyszer szoktam hazalátogatni, főiskolára járok külföldön.
Honvágyam van, nagyon is hiányzik a légkör, de sajnos nem lehet pár havonta hazautazni, mert nem olcsó.
Anyukámnak nem nagyon van honvágya, ő vagy 3 évig nem is nézett haza. Legutóbb is azért utazott haza mert elhunyt az anyukája..
Szóval ha lehetőség adódik akkor mindenképp látogass haza minél sűrűbben.
Ha új munkahelyed van, akkor biztosan kapsz évi minumum 3 hét fizetett szabit. Használd majd ki, ebben az időben hazatudsz majd látogatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!