Ti akik külföldön dolgoztok, hogyan oldjátok meg az otthoniak látogatását?
Jaj, mennyi frusztrált ember... miért kell a másikkal gúnyolódni meg bunkózni, csak mert máshogy él? Mindenkinek szíve joga eldönteni, hogy kit szeret és mennyire. Ha valaki úgy boldog, hogy a szülei mellé költözik és minden nap látja őket életük végéig, akkor úgy. Nincs ebben semmi rossz, a felnőtté válás nem jelenti azt, hogy kötelezően sz**juk telibe onnantól az ősöket, mert "nehogymár apuci meg anyuci...". Ez nagyon ostoba felfogás.
Aki meg nincs jóban a szüleivel, vagy kibírja a család nélkül, az örüljön neki, hogy ilyen önálló, de ne másokra fröcsögjön, mert azzal csak azt bizonyítja, hogy mennyire megkeseredett és magányos valójában.
11-es teljes mértékben egyetértek.
Annyit hozzátennék viszont, hogy szerintem aki jól megvan a szülei nélkül az nem önállóságra vall, inkább érzéketlenségre, érzelmi szegénységre. Egészséges lelkivilágú embernek vannak közös emlékei-élményei a szüleivel és emiatt hiányoznak neki. Mondjuk nagyban függ attól, hogy milyen volt a családi légkör, milyen nevelést kapott, hogyan álltak hozzá a szülei. Én szerencsés voltam, mert mindig támogattak, sok szeretetet kaptam és rengeteget hülyültünk meg minden. Szóval nem csak szülő-gyerek kapcsolat volt, hanem baráti is. Sajnálom azokat akik ezt nem kapták meg, mert tudom, hogy lelkük mélyén erre vágytak volna ők is, családi melegségre és talán emiatt is frusztráltak amikor valakit hallanak, hogy "dicsekszik" a jó családi kapcsolataival.
" szerintem aki jól megvan a szülei nélkül az nem önállóságra vall, inkább érzéketlenségre, érzelmi szegénységre."
Marhasag.
"Én szerencsés voltam, mert mindig támogattak, sok szeretetet kaptam és rengeteget hülyültünk meg minden."
Mi is, megis tudok onalloan elni anelkul hogy allandoan apucihoz meg anyucihoz rohangalnek. Tudod, ezt hivjak felnotte valasnak. Tudod az ember felnottkent sajat csaladot alapit, hazassagot kot, gyereket nevel. Ez neked lathatoan nem sikerult, es valoszinuleg nem is fog.
13
Az, hogy családot alapítasz vagy sem az pedig nem ettől függ. Amiért van családod még lehet szoros a viszony. Sőt az nagyszülők is állhatnak közel az unokákhoz. Lehet szoros a viszony ott is. Én például nagyon bírtam a nagymamámat. Szóval amiket itt hablatyolsz szerintem zagyvaság mind.
16
Szerintem nagyon gyerekes gondolkodásod van mert te is az a tipikus tinédzser vagy fiatal 20-as kis lázadó gyerek vagy aki azzal akarja bizonygatni keménységét, felnőttségét, hogy haverjai előtt fikázza a szüleit. Én az ilyen kis értelmi fogyatékosokra mindig is szánalommal néztem!
Teljesen igaz amit az érzelmi leválásról írt. Te valószínűleg megakadtál valahol.
Attól még hogy az ember önálló, meg nem romlik meg a kapcsolata a szüleivel. Én is úgy nevelem a gyerekem hogy meg tudja állni önállóan a helyét az életben. Személy szerint kudarcnak élném meg ha olyanná válna mint te...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!