Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mennyibe kerülne egy 10 napos...

Mennyibe kerülne egy 10 napos utazás Izlandra?

Figyelt kérdés

Évek óta spórolok, hogy egyszer elutazzak egy szép helyre.

És döntöttem ez Izland lesz.

Nagyjából mennyibe kerülne egy személynek, kb 10 nap Izlandon?

Ha már ott lennék biztosan sok helyre elmennénk, megnéznénk minden látnivalót.

Persze nem vinnénk túlzásba a költekezést, egy olcsó szállóval is megelégednénk.

Tehát mennyibe jönne EGY SZEMÉLYNEK a repjegy, szállás, kaja, programok?

Válaszokat előre köszönöm :)

2016. júl. 27. 13:10
 1/10 anonim ***** válasza:
37%

EGY SZEMÉLYNEK a repjegy, szállás, kaja, programok?

Mi gatol abban megis hogy ezeket sajat magadnak meg tudd nezni?

skyscanner.com

airbnb.com

Felmesz ide es keresgelsz, en is ezt tudom csak csinalni. Ha meg mar azt akarod hogy en csinaljam leirhattad volna hogy mikor mennel, datum nelkul eleg nehez repjegyet meg szallast foglalni.

Kicsit olyan erzesem van hogy inkabb szolt ez a kerdes arrol hogy tudasd a vilaggal hogy te mesz Izlandra mint arrol hogy rendes valaszokat kapjal.

2016. júl. 27. 13:24
 2/10 anonim ***** válasza:

Ha egyedül sem tudsz ezeknek a dolgoknak utánanézni, mégis hogy gondolod, hogy fog zajlani ez az utazás? Menjünk is el helyetted?

Izland hatalmas, ha be akarod járni, ahhoz nagyon sok pénz kell, mert vagy autót bérelsz (drága), vagy busszal mész (drága) vagy belföldi repülőjárattal (drága). Izland az egyik legdrágább ország, a szállás és a kaja is elég drága. Minden látnivalót nem fogsz tudni megnézni 10 nap alatt, szóval először nézz körbe, hogy milyen lehetőségek vannak, és az érdeklődésed meg a lehetőségek szerint (pl. mi milyen messze van a fővárostól, milyen útvonalon érdemes haladni) szűkítsd le a kört pár dologra!

2016. júl. 27. 13:52
 3/10 A kérdező kommentje:

"Menjünk is el helyetted?"

Ismételem évek óta spórolok ezért, szóval még eszem ágában sem lenne odaadni neked ezt a lehetőséget.

"Ha egyedül sem tudsz ezeknek a dolgoknak utánanézni, mégis hogy gondolod, hogy fog zajlani ez az utazás?"

Utána tudok nézni annak hogy mennyi a repjegy meg a szállás.

De annak hogy mennyibe kerülnének a programok, városnézés, látnivalók, arról sajnos nem tudok..

Azért irtam ki a kérdést hogy erre választ kapjak, egy olyantól aki már járt Izlandon.

Továbbá azt sem tudom megnézni hogy milyenek ott az élelmiszer árak, az esetleges plussz költségek is..

Szóval egy olyan embert keresek akik már járt Izlandon, és letudja irni a véleményét, tapasztalatait, és hogy nagyjából mennyibe jönne ez nekem.

És nem vagyok kíváncsi az ilyen emberekre mint az első kettő.

Sugárzik belőletek az irigység. :)

Ha nem tudtok hasznos választ adni, akkor ne kezdjetek el kötöszködni.

2016. júl. 27. 14:35
 4/10 A kérdező kommentje:

"Izland hatalmas, ha be akarod járni, ahhoz nagyon sok pénz kell, mert vagy autót bérelsz (drága), vagy busszal mész (drága) vagy belföldi repülőjárattal (drága)."

Nem mondtam olyat hogy sajnálnám a pénzt, csak azért nem szeretném túlzásba vinni a költekezést.

2016. júl. 27. 14:37
 5/10 anonim ***** válasza:

Egy hetet voltam tavaly Izlandon, eddigi egyik legdrágább hely, ahol voltam, de minden pénzt megér! Fantasztikus hely.

Nem tudok pontos árakat mondani, ne haragudj, de igyekszem kicsit segíteni.

Első körben autóbérlés nélkül nem fogtok sokat látni. Vannak Reykjavikból szervezett, buszos utak, de egyrész borzasztó drágák (ha több helyre mentek, akkor drágábban jön ki, mint az autóbérlés), másrészt nem lehet nagyon élvezni, mert fél napot a buszban lesztek és csak a főbb nevezetességeket láthatjátok, ott is rohanni kell, nem mászkálhattok, nézelődhettek kedvetekre. Másrészt a szállások is nagyon drágák, nézz körbe a booking.com-on, ott elég frissek az árak.

így mi ezt úgy oldottuk meg, hogy egy kis furgont béreltünk (egy átalakított Renault Kangoo volt, hátső részében egy matraccal, ill. gázpalackkal és főzőeszközökkel). Ez biztosítással, extra gázpalackkal 700 euró volt, és még ez volt a legolcsó, amit találtunk.

Nagy szabadságot ad az autó, sokkal több helyre eljut az ember, ill. néhány nemzeti park kivételével mindenhol ingyenes a parkolás, így mi ott álltunk meg, ahol ránk sötétedett :) Nem akartunk rohanni, sietni, így csak a déli partot jártuk be, de felejthetetlen volt. Sok helyen (szinte minden híresebb hely mellett) vannak kempingek zuhanyzókkal, ezekért legtöbbször nem kell fizetni, ha csak le akartok fürödni, de ha ilyen helyen parkoltok éjszakára, elkérhetnek érte 20-30 eurót is éjszakánként. Volt, ahol a zuhanyért külön fizetni kellett, 5 eurót nagyjából.

Az étel is nagyon drága, 2-3 napra alapélelmiszereket vásároltunk egy hipermarketben (pár baguette, tojás, hal, paradicsom, stb.), ez 60 euró volt, étteremben is 20 euró körül van egy adag főétel.

Ketten 7 nap alatt kb 1500 eurót költöttünk, úgy, hogy 1-2 estén kívül, amik beültünk enni-inni, nem költöttünk szinte semmire az alap dolgokon kívül.

Repjegyárat nem tudok mondani, mi UK-ből repültünk, de talán a Wizzair indít olcsóbb járatokat Budapestről, ha jól tudom. Mindenesetre rengeteg fantasztikus helyen voltunk, ismertektől keydve egész eldugottakig, ha érdekel egy lista arról, szerintem merre érdemes elmenni, nyugodtan írj privátban.

2016. júl. 27. 16:17
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

"És nem vagyok kíváncsi az ilyen emberekre mint az első kettő.

Sugárzik belőletek az irigység. :)"

A második vagyok, tavasszal megyek ki Izlandra három hónapra, de tuti nagyon irigy vagyok, igazad van!

2016. júl. 28. 09:28
 7/10 anonim ***** válasza:
24%

Az elso vagyok, en is meg tudom erositeni hogy nemhogy irigyseget, de az egvilagon semmilyen erzest nem valtottal ki belolem.

Repjegyet meg tudod nezni, lakast meg tudod nezni. Programok? Google: what to do in Iceland / izland turisztikai informaciok

Nincs olyan aspektusa a kerdesnek amihez barkinek a segitsegere szukseged lenne, erre probaltam ravilagitani, irigysegbol.

2016. júl. 28. 11:27
 8/10 A kérdező kommentje:

És a személyes tapasztalatok?

Azoknak az embereknek a véleményére voltam kíváncsi aki már járt Izlandon és szívesen megosztaná a véleményét mint pl a hármas.

Nem mint ti (első kettő), aki nem segít semmit, nem válaszol a kérdésre, de azért okoskodásban nagyon jó.

2016. júl. 28. 12:48
 9/10 anonim ***** válasza:
20%
Egy problema van csak ezzel: hogy az eredeti kerdesben nem volt benne hogy szemelyes tapasztalatokra vagy kivancsi. Csak azutan kezdtel el ferditeni hogy megjott az elso ket valasz es a fejedhez kaptal hogy hoppa, hulye vagyok. De mindegy, befejeztem, nem kapsz tobb lehetoseget arra hogy a valaszaimra bosszubol nyomkodd a piros kezet:) Jo utat Izlandra!
2016. júl. 28. 13:30
 10/10 csimbile ***** válasza:
60%
először is azok az repülőjárat keresők a lehető legrosszabbak amiket javasoltak annál van olcsóbb és sokkal jobb is és ráadásul közvetlen mi is azzal járunk haza 4 óra csak az út és 60,000 ft körül megvan egy oda vissza út a legnagyobb csomaggal . Ha nyáron jössz akkor a kocsibérlés kiesik mert stoppal is eljutsz mindenhová itt, ha meg olyan felszerelést hozol ami túrázásra való akkor aludni is tudsz bárhol csak egy jó bebújós zsák kell meg kis sátor azt annyi a kaja nem drága persze ha boltban veszed meg a bonusban ha konzervakaját is hozol azt meg tudod melegíteni egy forrásnál is ha olyan helyen jársz csak vigyázz le meg ne égesd magad amúgy a kaja 10 napra max 20,000 ft ha boltban veszed ha már elmész kajálni akkor persze drágább jóval , programok hát erre meg azt tudom írni nem tudom mit szeretnél látni de stoppal ha elindulsz akkor elég sok látni való van az utak mellett is tehát én azt tudom neked írni egy olcsóbb kirándulás izlandon ami sporolós az kijön 200,000 ft-ból , de ha már szállás és kocsibérlés is van benne az már nem fér ebbe az összegbe bele
2016. nov. 26. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!