Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik orszagba erdemesebb...

Melyik orszagba erdemesebb menni? (Tobbi lent)

Figyelt kérdés
Sziasztok. Valaki segitsen akinek esetleg tapasztalata is van ezzel kapcsolatban. Nyaralni szeretnenk menni agusztusba a csaladdal. Viszont iden kulonleges orszagokat jeloltunk meg. Esztorszag, Lettorszag (Riga), Feheroroszorszag, Baku, Litvania, Oroszorszag, Hollandia, Finnorszag? Melyik a legjobb? Esetleg valaki tud javasolni valamit ezeken kivul? :DD

2016. máj. 11. 23:55
 1/8 anonim ***** válasza:

Bármelyik jó lehet. A három balti államot pl. egy füst alatt is bejárhatjátok. Azt javaslom, autóval vágjatok neki, vagy menjetek repülővel, és ott béreljetek autót. Észtország, Litvánia, Lettország kirándulósak inkább. Az észtek nagyon szeretik a magyarokat, mivel rokonok vagyunk. Annyira kis országokról van szó, hogy lehet, hogy egy helyen elég szállás/ ország. Pl. Tallinn - nagyon szép, onnan bejárható kocsival Észtország, Saaremaa is, Rigából Lettország, Vilniusból vagy Kaunasból Litvánia.

Finnországot én júniusban-júliusban jobban javasolnám, bár augusztus is elég jó lehet még. Ott érdemes felmenni északra, nem olcsó ország amúgy.

Hollandiában nem tudom, mi a különleges, oda mehetsz bármikor.

Oroszországra nagyon kíváncsi vagyok, Bakut, Fehéroroszországot nem ismerem.

2016. máj. 12. 00:30
 2/8 anonim válasza:
0%
Minden évben külföldre mentek nyaralni? Jól megy. Nincs legjobb. A lényeg az lenne, hogy ne felületesen látogassatok egy országot sem, hanem szánjatok időt és energiát rá (és persze pénzt is kell). Én sorra venném mindegyik felsoroltat, de több szezon/év alatt.
2016. máj. 12. 01:16
 3/8 anonim ***** válasza:

Én nem választanám a vízumos országokat, jó nem egy nagy dolog, de felesleges pénz és időpocsékolás a vízum beszerzése.

Finnországban gyakran már hideg van nyár végén, gyakran az augusztus olyan, mint otthon a szeptember vége (de ez persze változó, tavaly szép idő volt..) Finnországot csak egy két órás hajóút választja el Észtországotól, szóval gond nélkül meglehet nézni mind a két országot.

Finnország viszont nagyon drága, tehát olcsóbban kijön egy Baltikum túra (Észtország, Lettország, Litvánia).

2016. máj. 12. 06:33
 4/8 aHermann ***** válasza:

Szia!

Mindegyik hely szép, és más más jellegű. Fehéroroszországot mondjuk nem ismerem.

Jó lenne tudni hány főben gondolkoztok. Augusztus az bőven főszezon mindenhol, így minden drágább lehet, és sietni kell mert elfogynak a jegyek/helyek.

Ha csak a Balti államok a cél, lehet olcsóbb kocsival, és akkor meg van oldva a helyi utazás is. Rigába megy közvetlen járat, utána busszal lehet a litvánokhoz és az észtekhez is menni (vannak még jó áron jegyek, de 3-4h a táv). Most nézegettem Rigát és Tallinnt, és meglepően sok a látnivaló, és a környéken is.

Oroszországban mi acél? Mi annó voltunk egy Szentpátervár-Finnország nyaraláson. Szentpétervár gyönyörű, a paloták csodásak. Mi akkor vonattal mentünk át Helsinkibe (most megint lehet hajóval is), majd a tóvidéken volt a szállásunk (egy mökkit béreltünk). Bejártuk a környéket (béreltünk kocsit is). Nagyon klassz volt.

Esetleg el lehet gondolkodni egy Stockholm-Riga párban is (most ezt nézegettem) v Stockholm-Tallinnban is. Nem túl drágák a repjegyek egy irányba, hajóval a két város között élmény az út. Városkártyákat megvenni, amivel sok látnivaló ingyenes (akár a tömegközlekedés is). Svédország mondjuk elég drága, de nagyon szép szintén.

Hollandia van a legközelebb, leggyorsabban megközelíthető helyen. Talán olcsóbbra jön ki kocsival, és nem kell a vonatokra várni. Odafelé meg lehet nézni Kölnt, Nürnberget, Regensburgot, így nem túl hosszú az út.

A szállás itt sem olcsó, de lehet találni jó áron. Arra figyeljetek, hogy parkoló legyen, főleg ha kocsival lesztek (bérelt, saját), mert elég drága a parkolás. Érdemes kiváltani a Holland Passt, amivel egész Hollandia területén bizonyos számú látnivaló/szolgáltatás ingyenes, a többire meg kedvezmény van.

Sokszor kedvező árak vannak a jegyekre online elővételben (általában 2 euró kedvezmény, de vannak csak online elérhető csoportos/családi jegyek). pl. Hágában a Madurodamba (mini Hollandia) 16,5 a belépő, de ha négyen mentek és online vesztek csoportos jegyet az 50 euró.

Ha érdekelnek a vidámparkok, érdemes az Eftelinget is megnézni, és esetleg ott szállást foglalni. A szállodától, a teljesen felszerelt apartmanig vannak szállások parkolással, korlátlan parkbelépővel. Onnan kb 1h Hága, Amszterdam, 1,5h a gátrendszer, Giethoorn. Érdemes a P+R dolgokat kihasználni ha kocsitok lesz, mert pl. egy egész napos Amszterdam 10 órai érkezés után 7,8 euró 4 főre a centrumba és vissza utazással. Amúgy a központban egy mélygarázs simán 5 euró/h. Hágában a P+R 4 euró 4 főre napi tömegközlekedési jeggyel.

Mi hamarosan utazunk oda, ezért körbejártam a témát.

2016. máj. 12. 06:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Mi az oroszokhoz megyünk idén, de véleményt nyilván csak utólag fogok tudni mondani. Ha különleges élményre vágysz, én Grúziát javaslom. Olcsó, gyönyörű, az emberek kedvesek, vízum nem kell és van közvetlen járat a Wizzairrel.

Fehéroroszországról és Azerbajdzsánról ismerősök elmondásai alapján nem hallottam túl sok jót, szerintem azokat hanyagold.

Hollandia szép, de drága és sok a turista, meg annyira különlegesnek se mondanám (Belgiumra eléggé hasonlít). A 3 balti állam jó ötlet, meg lehet rendesen járni őket országonként 5-7 nappal számolva.

2016. máj. 12. 10:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Attól függ mi a cél.

A balti államok klasszikusan ex-szoviet jellegűek de nyilván nem a panel lakótelepeket kell megnézni inkább a tenger partot. Fehéroroszország nem hiszem, hogy érdemes. Baku az már érdekesebb síta muzulmán ország Azerbajdzsán ott van egymás mellett a hagyomány és a luxus. Hollandiában 1 füves cigit el lehet tolni. Finnországban én a pallastunturit nézném meg igaz én geológus vagyok és elfogult :D

2016. máj. 12. 11:32
 7/8 anonim válasza:
Tulajdonképpen hány országot szeretnétek meglátogatni idén?
2016. máj. 12. 12:13
 8/8 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek:)

Nem megyünk minden évben külföldre de idén szeretnénk és gyűjtöttünk rá. Igazából egy országok akartunk meglátogatni, de most hogy ennyi érdekességet megtudtam (pl a hajózásról) lehet hogy esetleg belefér a keretbe két Balti ország.

És igen Grúziát is néztük de nem tudtunk róla semmit (eddig). Köszönöm szépen:)

2016. máj. 12. 14:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!