Melyik országba érdemesebb AuPairnek menni? Svájc vagy Németország?
Van kettő szimpatikus család, akikkel levelezem.
Egyik, Svájcban a német határ mentén laknak egy kis faluban, 1 órára Zürichtől, két kislány, szülők zenetanárok, így iskolai szünetekben hazamehetnék, 6 szabad hetem lenne, 700 CH/hónap ebből lejön a biztosítások ára ami 230 CH körül van, illetve ha szeretnék nyelvtanfolyamon is részt vehetek, ami 180 CH körül van. Itt egy fenntartásom lenne, hogy ugyan felsőfokú német nyelvvizsgám van, és mivel az osztrák határmentén élek, sokat vagyok kint és soha nem volt még problémám a nyelvvel, a svájci német eléggé más. 4 évvel ezelőtt voltam Svájcban, de nem emlékszem, mennyire volt eltérő a német, mert francia részen voltam és tudok franciául. Félek, nagyokat pislognék amikor hozzám szólna valaki.
Másik család München elővárosában él, kapnék a "zsebpénz" mellé S-Bahn havi bérletet és a nyelvtanfolyamot is ők fizetnék, bár én utóbbinak nem érzem szükségét. Megismerhetném jobban a bajor kultúrát, eddig ott kétszer jártam, egyszer a sörfesztivál miatt. ;-) Egy nagyobb kislányuk van és egy ikerpár kisfiú is, náluk volt már magyar AuPair is.
Nem igazán tudok dönteni, mindketten nagyon szimpatikusak. A munkaköröm tudom, gyerekekre vigyázni, játszani velük, sétálni velük, oviba/iskolába vinni őket és a házimunkában besegíteni.
Ti hova mennétek szívesebben, és miért?
Milyen engedélyt??? Oda én úgy tudom, hogy nem kell semmiféle engedély.
Hogy a kérdésre is válaszoljak: én lehet, hogy Svájcba mennék inkább. Mivel, hogy neked nem a nyelvtanulás a cél így, igazából azt nézd, hogy melyik ország tetszik jobban. Amúgy igen, kicsit "más" Svájcban a német, de szerintem megtudnád magad értetni és meg is értenéd, hogy mit beszélnek hozzád. Persze lehet, hogy szokni kellene a fülednek...:)
Bár már lehet, hogy döntöttél, én Németországot választanám a helyedben! Hidd el, nagyon kellemetlen tud lenni, ha nem tudsz megfelelően kommunikálni a gyerekekkel és a szülőkkel. Lehet, hogy mondjuk Te simán megértenéd a svájci németet is, de mi magyarok ugye az irodalmi németet tanuljuk/tanultuk az iskolában.
Amúgy már választottál?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!