Külföldön élőktől kérdezem! Ti szerettek kint élni?
"Ti szerettek kint élni?"
Igen szeretek itt élni.
"Mit csináltok kint?"
Dolgozom meg a családommal vagyok.
"Hogy viselitek a bevándorló létet?"
Mi nem bevándorló életet élünk, hanem teljesen normálisan, ahogy a többi ember is erre.
"Mik a negatívumai és pozitívumai a kintléteteknek?"
Negatívum: az idöjárás valamivel rosszabb. Minden más pozitív: az ország, az, hogy itt becsüeltesek, segítökészek az emberek és nem irígykednek másokra , tiszta a környezet.
"Terveztek e hazaköltözni vagy végleg maradtok?"
Itt maradunk, minden szempontból rosszabb körülmények közé épeszü ember nem megy.
"Ért e titeket bármiféle rasszizmus kint?"
Nem, senki nem akar fenn azon, ha megtudja, hogy nem idevalósi vagyok eredetileg. (Mellesleg rasszizmus nem érhet senkit, legfeljebb rasszista megnyilvánulás)
Dolgozom. 😊
Nem érezteti velem senki hogy bevándorló lennék, egyrészt fehér európai vagyok, másrészt beszélem a nyelvet.
sok negatív nincs, itt ugyanolyan jól érzem magam mint otthon, azzal a különbséggel hogy itt működnek a dolgok, jutok egyről a kettőre. Bécsben élek, ha haza akarok ugrani akkor az 1 óra (sopron). Viszont már lassan többen leszünk itt a baráti körömből mint otthon.
Nem tervezek haza költözni, viszont nem lenne gond, szeretek otthon is és otthon is tudnék úgy lakni hogy kint dolgozom, szóval ez sincs kizárva.
Rasszizmus nehezen ért volna, nem vagyok etnikum.
Én is sorban veszem a kérdéseket:
Ti szerettek kint élni?
Igen, nagyon.
Mit csináltok kint?
Irodában dolgozom (ugyanabban a munkakörben, mint még Magyarországon, csak magasabb szinten), jól keresek, szeretem a munkám.
Hogy viselitek a bevándorló létet?
Anyanyelvi szinten beszélek angolul (alapból folyékony nyelvtudással jöttem ki), ami az ország nyelve, szóval nincsenek ilyen gondjaim a hétköznapokban, nem érzem kívülállónak magam.
Mik a negatívumai és pozitívumai a kintléteteknek?
Negatívum.. Hiányzik a magyar nyelv, a barátaim, akik messze élnek, a kaja sem az igazi (bár általában én főzök, szóval ez nem akkora gond), az időjárás is elég gyér, az árak az egekben vannak.
Ami a pozitívumokat illeti.. ég és föld az életszínvonal, az emberek kedvesek, nyitottak, barátságosak, nyoma nincs az otthon megszokott feszültségnek, emellett tiszta, gyönyörű ország.
Ért e titeket bármiféle rasszizmus kint?
Itt ahol most élek nem, de ezelőtt, amikor még UK-ben laktam, a városban ahol éltem nem szerették a külföldieket, különösebb atrocitás nem ért, csak érezni lehetett az ellenségességet. Ott például nem szerettem élni, nagyon barátságtalan és unalmas hely volt, le is léptem, amint tudtam.
mit csinalok - jogi egyetemre jarok, dolgozom, edzes.
hogy viselem - jol, nagyon jo kiejtesem van anyanyelvi angol mellett, sokan nem is tudjak, hogy nem idevalosi vagyok (fiatalon kerultem ki)
negativum - rengetegfele ember, nagyvaros (ez nekem negativum, mert kisvaros/falu parti vagyok)
pozitivum - a legtobb ember felfogasa
tervezek-e hazakoltozni - nem tudom, ha ugy fog alakulni, es nem fogok rossz korulmenyek kozott elni, akkor nem fogom banni :)
rasszizmus - nem igazan, neha 1-2 menedzser bunko g.eci, meg persze a torokok rasszistak masokkal szemben, dehat ahogy ok viselkednek... :D
Mit csináltok kint?
- tervezomernok vagyok.
Semmi kulonos, EU allampolgar vagyok, oda megyek az EUn belul ahova akarok.
Negativum: messze a csalad, de ez csak a szuloket es a rokonokat jelenti, felesegem, gyerekem itt van. En egyebkent is elkoltoztem 18 eves koromban egy masik varosba, tehat nem ujdonsag hogy nem egymas nyakan lakunk. Az internet koraban meg olyan mindegy hogy 100 vagy 1000 kilometerre laksz.
Pozitivum: minden mas.
Terveztek e hazaköltözni vagy végleg maradtok?
- Nem tervezzuk, de ki tudja mit hoz a jovo.
- az emberek sokfelek, Magyarorszagon sem mindenki szimpatikus pusztan azert mert magyar. Itt is vannak kedves es kevesbe kedves emberek.
Mit csináltok kint?
Dolgozunk és élünk, mint más. A feleségem is és én is nagyon hasonló munkakörben dolgozunk, mint dolgoztunk Mo-n.
Már helyinek számítunk, az első évben nehezebb volt, fel kellett építeni az itteni életünket, de az már régen volt. Nem tudom milyen a bevándorló lét.
- távolság a családtól, barátoktól
+ Minden más.
Terveztek e hazaköltözni vagy végleg maradtok?
Itt vagyunk otthon.
Nem.
Berlinben lakom, most már nagyon szeretek itt élni, bár az elején őszintén szólva nem tetszett a hely, de valószínűleg csak szokatlan volt.
"Mit csináltok kint?"
Egyetemre járok, mellette dolgozok.
"Hogy viselitek a bevándorló létet?"
Nem érzem magam bevándorlónak.
"Mik a negatívumai és pozitívumai a kintléteteknek?"
Egyetlen negatív, hogy alig beszélek németül és nem is nagyon van hol gyakorolni. Szívesen járnék nyelvtanfolyamra, csak nincs időm. Pozitívum minden más.
"Terveztek e hazaköltözni vagy végleg maradtok?"
Egyelőre semmit nem tervezek, a diplomáig biztos maradok, aztán meglátom. De nem hiszem, hogy Magyarországra költöznék, inkább valamelyik angol nyelvű ország a célom.
"Ért e titeket bármiféle rasszizmus kint?"
Semmi, sőt. Mindenki nagyon kedves és türelmes, amikor mepróbálok németül makogni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!