Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Külföldön elö magyarok,...

Külföldön elö magyarok, magyar allampolg-ok, milyen lakcim van a magyar szemelyigazolvanyotokban? Föleg, akiknek nem elnek mar a szülei, föleg tölük kerdezem.

Figyelt kérdés

Nekem magyar, mert a megyeszekhelyi önkorm-nal azt mondtak, amikor csinaltattam a szig-t, hogy mindenhogy magyart kell megadni, ha nem megy mashogy, valakivel megbeszelni es oda bejelentkezni.

Nekem mar csak edesanyam el, de akinek nem elnek a szülei, nincs massal közelebbi kapcsolatba, az hogy oldja meg? (Es nem akarja megterhelni a rokonsagat, vagy "szivesseget" kerni töle, amit illik anyagilag is viszonozni.)

2012. febr. 15. 10:55
 1/6 anonim ***** válasza:
33%
Ha külföldön élsz, elvileg le kell adnod a személyidet, és az útleveledet kell használnod.
2012. febr. 15. 11:36
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
A személyidben nincsen lakcím, arra a lakcímigazoló kártya való.
2012. febr. 15. 11:56
 3/6 A kérdező kommentje:

Elnezest a pontatlansagert, a cimet valoban a lakcimkartyara ertettem, nevvaltoztatast mindkettöre.

Elsö, ez erdekes, mert amikor a ferjezett nevemet irattam at a magyar megyeszekhelyen a szemelyibe, es emiatt kaptam uj szemelyit, nekem azt mondtak es igy csinaltak meg, ahogy korabban irtam.

Sztem csak aki nem marad magyar allampolg, annak kell leadni a szig-et, nem?

Kedves elsö es masodik valaszolok, nem irtatok, nalatok hogy van?

2012. febr. 15. 18:06
 4/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok. Gondolom, ez azért van, mert van magyarországi bejelentett lakcímed.

De még egyszer mondom, elméletileg, ha 1 évet meghaladóan külföldön élsz (EU-n belül), akkor a személyidet le kell adnod, és az útlevelet kell használnod. Magyarországról ezzel kijelentkezel.

Én 3 éve élek külföldön, a nagykövetségen hívták fel erre a figyelmemet, még az erre vonatkozó rendeletet is megkaptam kinyomtatva.

2012. febr. 15. 19:00
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm valaszaidat! :)

Igen, valoban lett igy egyidejüleg, hivatalosan magyar lakcimem is. :)

Az utlevelem mellesleg lejart. Az itt lakok az övüket nem hosszabitjak meg önmagaban a hatalyossag miatt (csak ha EU-n kivül külf-re mennek), mivel itt lejarva is elfogadott a szemelyazonossag igazolasara.

Azert erdekel, mert gondolom, örökke nem elnek a magyar felmenök, azutan ki mit csinalt?

2012. febr. 15. 19:58
 6/6 anonim ***** válasza:

EZ egy jó kérdés :)

Bár egy idő után megkaphatod az adott ország állampolgárságát, bár nem tudom, hol élsz, és akkor már nincs ilyen probléma.

2012. febr. 16. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!