Mennyire nehéz elnyerni egy japán posztgraduális ösztöndíjat? (Elsősorban BME-s hallgatóktól kérdezem, mert én is odajárok, de bárki válaszolhat)
Bocsánat, tényleg szűken írtam meg a kérdésemet:) A kétéves kutatói ösztöndíjról kérdeztem! Egyébként meg még így is többet tudok arról, hogy hányan kapják meg, mint Te, kedves válaszoló:) Ha nem hiszed nézz meg a Magyar Japán Bizottság oldalát:
Nem hiszem, hogy egy japán ösztöndíjas annyira elfoglalt lenne a nap 24 órájában, hogy ne tudna válaszolni fél percben egy kérdésre! Főként olyanoktól várok válaszokat, akik megpályázták az ösztöndíjat, illetve van ilyen ismerősük!Köszi
És még annyit szeretnék hozzátenni, hogy kíméljetek meg a szkeptikus megjegyzésektől! Érdemi információkat akarok! Elég sok mindent elértem már, és ez sem lehetetlen küldetés:)
Egy próbát megér. hogy itt is megkérdezem, itt talán hasznos infókhoz is juthatok! üdv
Elhiszem, hogy többet tudsz róla mint én, bár én nem is szeretnék oda menni, nekem USA a cél. Egyébként szintén BME hallgató vagyok, gondolom a sokat elértél az ilyen Köztársasági ösztöndíj, vagy külföldi tanulmányok, de ezekkel én is büszkélkedhetem. Gondolkozz logikusan.. egy olyan ösztöndíjnál amit az ország minden részéről cirka 7 ember kaphat meg, most Fulbrightból kiindulva amit kb 10 ember kap meg és 100-an jelentkeznek rá, abból maximum 10 a BME-ről. Nagyságrendileg nem tévedek sokat ha 10 alá veszem akik jelentkeznek rá évente tőlünk, kb 2 évfolyam az aki szóba jöhetne erre a posztgraduálisra aki nem túl régen jelentkezett, tehát nagyjából 15-20 ember a 20.000-ből.. ELÉG kicsi annak az esélye hogy pont olvassa. Mondjuk abban teljesen igazad van hogy meg kell próbálni, de ha a Japán Alapítványnak írnál, akkor ők valószínűleg meg tudnák mondani hogy hányan szoktak jelentkezni, és abból tudsz az esélyeidre következtetni.
Egyébként Moson Péter a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, nála is futhatsz egy kört, és érdeklődhetsz ilyen diákok után.
Én annak idején nem műegyetemet végeztem, de 2009-ben megpályáztam. Abban az évben kb. negyven-ötven pályázó volt. Én a várólista 3. helyét értem el. azaz ha előttem három ember visszamondta volna, akkor mehettem volna.
Amennyire tudom, évente változik, hogy hányan pályázzák meg, de a túljelentkezés általában 3-5-szörös szokott lenni.
Azt hiszem, szerencsés, ha olyan a témád, ami japán szemszögből nézve érdemes a támogatásra. Amiről azt gondolhatják, hogy no, ezt érdemes lenne, mert nekünk japánoknak is hasznunk származna belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!