Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mennyire nehéz elnyerni egy...

Mennyire nehéz elnyerni egy japán posztgraduális ösztöndíjat? (Elsősorban BME-s hallgatóktól kérdezem, mert én is odajárok, de bárki válaszolhat)

Figyelt kérdés
A Műegyetemen hány hallgatót választanak ki évente? Mik a tapasztalatotok az ösztöndíjjal kapcsolatban? Örülnék neki, ha olyan is írna, akinek sikerült elnyernie, és már volt kint Japánban! Köszi

2012. aug. 12. 19:36
 1/5 anonim ***** válasza:
Elég szűk keresztmetszetet kérdezel, ez egy olyan ösztöndíj amit évente 1 ember kaphat meg, nyilván ő pont azzal tölti az idejét hogy itt válaszoljon. :)
2012. aug. 12. 19:43
 2/5 A kérdező kommentje:

Bocsánat, tényleg szűken írtam meg a kérdésemet:) A kétéves kutatói ösztöndíjról kérdeztem! Egyébként meg még így is többet tudok arról, hogy hányan kapják meg, mint Te, kedves válaszoló:) Ha nem hiszed nézz meg a Magyar Japán Bizottság oldalát:

[link]

Nem hiszem, hogy egy japán ösztöndíjas annyira elfoglalt lenne a nap 24 órájában, hogy ne tudna válaszolni fél percben egy kérdésre! Főként olyanoktól várok válaszokat, akik megpályázták az ösztöndíjat, illetve van ilyen ismerősük!Köszi

2012. aug. 12. 22:21
 3/5 A kérdező kommentje:

És még annyit szeretnék hozzátenni, hogy kíméljetek meg a szkeptikus megjegyzésektől! Érdemi információkat akarok! Elég sok mindent elértem már, és ez sem lehetetlen küldetés:)

Egy próbát megér. hogy itt is megkérdezem, itt talán hasznos infókhoz is juthatok! üdv

2012. aug. 12. 22:29
 4/5 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy többet tudsz róla mint én, bár én nem is szeretnék oda menni, nekem USA a cél. Egyébként szintén BME hallgató vagyok, gondolom a sokat elértél az ilyen Köztársasági ösztöndíj, vagy külföldi tanulmányok, de ezekkel én is büszkélkedhetem. Gondolkozz logikusan.. egy olyan ösztöndíjnál amit az ország minden részéről cirka 7 ember kaphat meg, most Fulbrightból kiindulva amit kb 10 ember kap meg és 100-an jelentkeznek rá, abból maximum 10 a BME-ről. Nagyságrendileg nem tévedek sokat ha 10 alá veszem akik jelentkeznek rá évente tőlünk, kb 2 évfolyam az aki szóba jöhetne erre a posztgraduálisra aki nem túl régen jelentkezett, tehát nagyjából 15-20 ember a 20.000-ből.. ELÉG kicsi annak az esélye hogy pont olvassa. Mondjuk abban teljesen igazad van hogy meg kell próbálni, de ha a Japán Alapítványnak írnál, akkor ők valószínűleg meg tudnák mondani hogy hányan szoktak jelentkezni, és abból tudsz az esélyeidre következtetni.

Egyébként Moson Péter a nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes, nála is futhatsz egy kört, és érdeklődhetsz ilyen diákok után.

2012. aug. 12. 22:58
 5/5 anonim ***** válasza:

Én annak idején nem műegyetemet végeztem, de 2009-ben megpályáztam. Abban az évben kb. negyven-ötven pályázó volt. Én a várólista 3. helyét értem el. azaz ha előttem három ember visszamondta volna, akkor mehettem volna.

Amennyire tudom, évente változik, hogy hányan pályázzák meg, de a túljelentkezés általában 3-5-szörös szokott lenni.

Azt hiszem, szerencsés, ha olyan a témád, ami japán szemszögből nézve érdemes a támogatásra. Amiről azt gondolhatják, hogy no, ezt érdemes lenne, mert nekünk japánoknak is hasznunk származna belőle.

2012. aug. 13. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!