Bécs vagy Budapest a szebb város szerintetek?
bécs nekem jobban tetszik mint budapest
a belvedere meg a prater, a sok magas ház, tradíciók
lehetne sorolni
"Üllői a klinikáknál."
LOL
az aztán szép :DDD
a gettó
Amióta az eszemet tudom, Budapesten élek, nagyon szeretem. Megvan a hangulata, bár ez a hangulat sokszor elég szomorú (pl. sok házon még ma is felfedezhetőek a háborús nyomok). A fekvése viszont valóban csodálatos, ebben Bécs meg sem közelíti.
Bécsben is jelen van a szegénység (nem is kis mértékben), viszont Ausztriában erősebb a szociális háló, így azért ott sokkal nehezebb igazán lecsúszni. Szerintem Bécs valamivel barátságosabb hely, mert kevesebb a lepukkant épület, világosabbak a színezések, sokkal több a park (a város kb. 50%-a zöldterület), ráadásul a tömegközlekedés is szuper, mert kb. minden kerületet érinti valamelyik metróvonal.
Nehéz, nagyon nehéz választani a két város közül.
Budapestet a környezete teszi gyönyörűvé, míg Bécset a fejlettsége. Szerintem Bécsben kell élni, és sűrűn kell járni Budapestre, ez a legjobb megoldás. :D (Én egyébként ezt tervezem.:))
Ja! Ugyan csak háromszor voltam Bécsben, tehát nem feltétlenül mérvadó, de nekem pozitív tapasztalataim vannak az osztrákokkal. Szvsz sokkal nyugodtabb, barátságosabb nép, mint a magyar.
Budapesten nagyon sok igénytelen, bunkó embert látni (még a csili-vili V. kerületben is), míg Bécsben nem sok ilyennel találkoztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!