Mit gondoltok, Budapest vagy Bécs a szebb, hangulatosabb város?
Tegyük félre azt, hogy Budapest sokak szerint sokkal mocskosabb, mint Bécs, meg hogy itt bunkók az emberek, stb. stb.
Tudom, hogy azoknak a kérdéseknek sincs túl sok értelme, amiben a "HA" szócska szerepel, ellenben mégis arra lennék kíváncsi, hogy ha Budapest is egy olyan fejlett ország fővárosa lenne, mint mondjuk Bécs, akkor szerintetek több turista jönne ide?
A két város építészete elég hasonló, csak Bécsben sokkal több épület van felújítva, a közterületek többnyire rendezettebbek. Tehát amennyiben eltekintünk a magyar gazdaságból fakadó budapesti utcaképtől (házak állaga, utcák tisztasága, stb.), szerintetek fekvése, hangulata, stb alapján Budapest vagy Bécs a szebb város?
De mi van akkor, ha Bécs külvárosai szebbek egyes Budapesti belvárosi részeknél, és egyes Budapesti belvárosi részek szebbek, mint Bécs külvárosa?
Akkor már nehezebb eldönteni a dolgot.
Az 1# leírta, ez így baromság, nem lehet eltekinteni attól hogy olyan a pesti oldal mint egy gettó.
Amúgy a budai I. II. ker szerintem veri Bécset, ha csak a fekvését nézzük, de BP nem 2 kerületből áll.
"hogy olyan a pesti oldal mint egy gettó. "
Én nem érzem annak. :) De még ha nagy túlzással annak is érezni valamelyik kerület részt akkor se az egészet. Pl. egy Wekerle vagy egyéb külvárosi részekben nem tudom mi a gettó... Bár sose laktam Wekerlén, lehet, hogy éjjel gettósodik csak :) (igaz, ilyet se olvastam róla)
Egyértelmű számomra, hogy Bécs!
Budapesten nagyon sok lepusztult környék és épület van, arról nem is beszélve, hogy egyáltalán nem tiszta város, nézzük pl a metró alagutat, Bécsen 1 db szemetet nem látsz a földön és kolduló embereket sem, Pesten pedig mindegyikből van bőven. Az emberek "kedvességéről" ne is beszéljünk. Soha nem értettem, hogy miért vannak az emberek oda Budapestért, de azt tapasztaltam ők még nem voltak Bécsben. A város levegője is tisztább, lsd. Bécsbe nem engedik hegyire hátára befele a turista buszokat.
Hogy őszinte legyek ha tehetném nem csak átutazóba mennék az osztrák fővárosba hanem oda költöznék, de egy biztos mindenkinek más a szép, a jó!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!