Melyik a szebb, Prága vagy Budapest?
Nehéz megmondani. Budapestnek ismerem a legtöbb undormány dolgát, sokat járok ide-oda, ugyanakkor nagyon szép város. Viszont nem turistabarát.
Prágában egyszer jártam, néhány napos kiránduláson. Ilyenkor az ember főleg a szépségeit tapasztalja meg. Gyönyörű és turistabarát város, baromi jó tömegközlekedéssel, sok látnivalóval, amik leginkább egy kisebb területen helyezkednek el. Viszont ha kimész külvárosba, akkor ott is vannak hasonlóan lepukkant helyek. Direkt villamosoztunk egy kicsit össze-vissza, cél nélkül, ahogy sikerül... Hát voltunk elszomorító helyeken. Igazából fogalmunk sincs, hogy pontosan merre, csak felszálltunk mindig egy villamosra, ami jött, és mentünk pár megállót.
Nem nagyon tudnék amúgy választani, de a sör miatt legyen Prága! :)
Prága turisták számára fontos belvárosa összefüggő és pici, így nyilván annak, aki ott jár az lesz a szebb hely, mert Budapesten Aquincumtól a Hősök teréig elég sok ronda hely is feltűnik az arra közlekedőknek.
Viszont nekem pont ezért szebb Pest, egy élő város, ami a múltjával együtt, összefonódva él. Prága meg egy város által körülvett skanzen.
Budapestbe szeretem az intenzitását. Többször is voltam már ott és mindig pörög az élet, mindig olyan jól érzem magam ott. Gondolom a magyar nyelv is hozzájárul, az a nagyon szép kiejtés, szeretem hallgatni.
Prágában csak a nevezetésségeket néztem meg, nincs nagy forgalom sehol se, de annál több ember. Nagyon sokan vannak és komolyan úgy érzed, mintha nem is lenne ott helyi, mindenki külföldi.
Budapestre szavazok :)
A szépség elég szubjektív fogalom, szóval maga a kérdés sem fog eldönteni semmit.
Jártam, sőt éltem már sok helyen Európában, de nekem Prága mind közül a legszebb, főleg tavasszal. Hihetetlen hangulata van, gyönyörűek a közterek, nyugodtan ki lehet feküdni bárhová 1 piknikkosárral, a prágaiak pedig igazán barátságosak és vendégszeretőek.
egyértelműen Budapest!
több indokom is van rá, de az egyik legerősebb, hogy Prágában talán még a rosszabb pesti helyeknél is több csöves van... és azok a leglepukkantabb fajták...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!