Kezdőoldal » Utazás » Európa » Melyik a szebb, Prága vagy...

Melyik a szebb, Prága vagy Budapest?

Figyelt kérdés
2013. szept. 21. 15:51
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
50%

Lehet, hogy Prága szebb, de én mégis csak Budapesten élnék (és élek is). Szerintem egyébként Prágában kevesebb a látnivaló, mint Budapesten. Csak hát szép rendezett minden része. Hajléktalant alig látni. Kevesebb a kutyasza., akarom mondani kaki is. Nem az van, hogy kicsit beljebb mész a turistalátványosságtól, és egy szemétdombra kerülsz.

Akkor tehát minden elfogultság nélkül Prága "szebb", Budapest pedig "érdekesebb".

2013. szept. 27. 01:46
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
11-es vagyok. Az előttem szólókat is visszaolvasva: csöveseket és kutyaszt az utcán nem láttam a prágai belvárosban(!). Bár én csak 2 napig voltam ott.
2013. szept. 27. 01:50
 13/17 anonim válasza:
49%
Miért kell rangsorolni őket? Szép mind a kettő, és megerősítem, hogy Prága külvárosa is elég ronda... Prága nagyon szép, de azért reggel, ha munkába menet átmegyek a Lánchídon, akkor nem jut eszembe a külváros, az aluljárók, csak azt érzem, hogy ez a város az én szülővárosom, és nincs szebb ennél! Mellesleg én München külvárosában is láttam csavargókat, koldusokat. Nem is beszélve Rómáról... szóval ne szégyelljük, hogy ez a 2 millió lakosú, élő, érdekes város nem minden ízében csodaszép.
2013. szept. 27. 12:30
 14/17 Kiraly Samu válasza:
37%
Egyertelmuen Budapest. Pragaban, mint altalaban mindenhol nagyon budosek az emberek. Marmint a csehek. Mindenhol szaglanak. Nem ismerik a deodorant fogalmat. Nyugaton ilyen problema nem letezik, cask a negereknel.
2013. szept. 27. 15:05
 15/17 anonim válasza:
47%
Prága lapos, sekély a folyója, egy csík a leghíresebb hídja is, egy lakóház az országháza és a szegénynegyed a legszebb nevezetessége. Mégis azt kell mondanom, élhető, olcsó, túristabarát, nem csodálom, hogy nem a kutyaszaros monumentális Budapestet látogatják többen.
2013. szept. 29. 23:41
 16/17 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem nem lehet a két várost összehasonlítani, maximum annyi a hasonlóság köztük, hogy az a város közepén folyik egy folyó.

Prága belvárosa középkori hangulatú, kanyargós utcácskákkal, ami Budapesten csak a Várnegyedre jellemző. A pesti belváros ellenben precízen megszerkesztett/megtervezett, Monarchia-korabeli stílusú, nagypolgáribb. Nem ok nélkül: Prága akkortájt még egy viszonylag jelentéktelen város volt (Bécshez és Budapesthez képest), ellenben Budapest folyton versenyben állt Béccsel, így igyekeztek követni a császárváros stílusát.

Tény, és való, hogy Prága rendezettebb, igényesebb, de Budapest is nagyon sokat fejlődött az elmúlt években, s a turisták által leginkább látogatott rész (I. és V. kerület) teljesen rendben van.

Mindezeket összevetve én Budapestet mondanám, szerintem több itt a látnivaló, s voltaképpen két városmagja is van a városnak: a középkori Várnegyed, s a nagypolgári, elegáns, monarchia-korabeli Belváros, így izgalmasabbnak gondolom.

A külvárosok mindkét városban hasonlók, a kertvárosokat itt-ott megszakítja egy-egy kisebb-nagyobb lakótelep, ellenben ebben a kategóriában szerintem Prága a nyerőbb: jóval több panelház van felújítva, mint a magyar fővárosban, s kellemesebb, zöldebb, ápoltabb a környezet.

2013. dec. 13. 21:07
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem értem, hogy miért vannak lehúzva azok akik Budapestre tették le a voksukat. BP is egy nagyon szép város, csak másmilyen mint Prága. Prágának is vannak olyan részei, amelyek ocsmányak (még a belvárosban is) - tapasztalat
2022. máj. 6. 23:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!