Hogy jövünk ki olcsóbban?
Figyelt kérdés
Pár haverral tervezzük nyárra,hogy megyünk a Balatonra,de így most utánanéztünk és lehet,hogy egy külföldi tengerparttal(gondolok itt az olcsóbakkra pl Bulgária,Görögország) jobbban jönnénk ki.Szerintetek melyik jönne ki olcsóbban szállással,utazással mindennel?2015. febr. 11. 17:34
1/15 demonlord90 válasza:
Az attól függ. Ha csak pl 3-4-en mentek tömegközlekedéssel pár napra, valószínűleg a Balaton az olcsóbb. De ha már 6-an 8-an mikrobusszal több, mint egy hétre, akkor Montenegró vagy Bulgária. Utóbbi helyeken nyilván spóroltok a kaján, szálláson, az alkoholon vagy a cigin pláne. A többletköltsége az útnak pedig nagyjából 30 000 Ft körül lehet (attól is függően, honnan indultok), amit ha leosztasz, több embernek autós utazás esetén nagyobb időintervallumra olcsóbb lehet. Montenegró egyébként 71€ oda-vissza vonattal (most nézem csak, h megszűnt a közvetlen, kedvezményes járat). Thesszaloniki hasonlóképp. Autót is lehet szállítani a vonaton, az 60€ oda-vissza, viszont kedvezményes jegyet kaptok Szabadkától. Vagy vehettek Balkán interrailt is
2/15 A kérdező kommentje:
Értem,köszi a választ :) :D
2015. febr. 11. 19:16
3/15 greekfan válasza:
hát ha bírjátok a buszt, akkor görög lényegesen jobb választás mint a redvás balaton, a lehúzós, suttyó "helyekkel". 4 vagy még esetleg 5 főnél kb azonos árban vagytok kocsival mint a buszos dolog, de ehhez persze kell kocsi, vagy saját szervezés. vagy ha van fejenként egy plusz 10es akkor utazási iroda + egyéni utazás. amúgy a buszút hosszú, szar, de nem kibírhatatlan. ezt mindenkinek magának kell eldöntenie.
4/15 anonim válasza:
Görögország nagyon drága, másfél kétszerese a magyar áraknak, Bulgária olcsóbb mint Magyarország, a kettőt nem lehet egy lapon emlegetni
5/15 greekfan válasza:
görög drága? olcsóbban elmész oda mint a balatonra, vagy szoboszlóra. egy gyros 2 euró. annyi hússal, hogy itthon egy tál is megirigyelné. eurós boltban vettem egy euróért forrasztópákát. ma is működik. a pia ilyesmi kb másfélszerese a boltokban mint itthon. max veszel háztól olcsón. a 70-75 dekás kenyér 0.7 euró. drágának mondanád?
6/15 demonlord90 válasza:
Attól függ, melyik részére mész. Az biztos, h Bulgária és Montenegró jóval olcsóbbak, mint Görögország vagy Magyarország
7/15 A kérdező kommentje:
Erdélyből vagyunk szóval Bulgária még közelebb van,1 kocsiba beférünk ötön vagyunk,kb. 10.000-be jön a benzin oda-vissza...lenne még 1 kérdésem: tudnátok írni pár irányárat Bulgáriában(kenyér,alkoholos italok(nem Jagermaister meg Jack Daniels érdekel,hanem pl. a hazai italok),cigi árakat?
2015. febr. 24. 20:45
8/15 greekfan válasza:
én még ugyan nem voltam bulgáriában, csak ismerősök elbeszéléséből tudom következtetni, hogy "feeling"-ben nyomába sem ér görögnek. persze az anyagi keretek határozzák meg főként a dolgokat. többféle, homokos tengerpart, történelmi látnivalók, stb, ezek inkább görög felé billentik a mérleget, de persze ti tudjátok.
esetleg még ha egy tanácsot elfogadtok, 5 személyés autóval 5en hosszú útra inkább ne. :D kivéve persze ha valami nagy hodály kocsi, akkor belefér, de egyébként halál.
9/15 A kérdező kommentje:
és négyen szerinted kényelmesen lehet utazni vagy még úgy sem ajánlanád? :D
2015. márc. 3. 12:43
10/15 demonlord90 válasza:
négyen szerintem kényelmesen (mi elég sokszor utaztunk már így), pláne, ha fiatalok vagytok még. Homokos tengerpart a bolgároknál is van bőven, történelmi látnivalókból pedig szintén van annyi, h 1-2 hétig bőven ellegyetek. Isztambul is egy karnyújtás (ha csak épp kiugranátok 2 napra).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!