Kezdőoldal » Utazás » Európa » Minél olcsóbban Németországban?

Minél olcsóbban Németországban?

Figyelt kérdés

Nagyon régóta szeretnék Németországba eljutni, legalább csak néhány napra, de a pénz miatt ez elég nehezen megoldható. Próbálom kiszámolni, hogy mondjuk 4-5 nap mennyibe kerülne, ha törekszem, hogy minél olcsóbb legyen minden. Tudja itt valaki, hogy hogyan járnék a legjobban?

Annyi biztos, hogy Bajorországba, Regensburg közelébe mennék valahova. De mivel a legolcsóbb? Busz, vonat, autó...? Ha tömegközlekedéssel megyek, akkor ugye ott majd szintén tömegközlekedéssel kell mennem mindenhova. De még így is olcsóbb lenne, mintha autóval mennék? És a szállás? Tud valaki valami nagyon olcsót? Vagy ha mondjuk sátraznánk, akkor ott kell azért fizetni? Az mennyire lenne drága? Egyébként 3 személy menne.

2014. aug. 14. 20:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Mennyi pénzetek van az egészre per fő?
2014. aug. 14. 21:11
 2/19 A kérdező kommentje:
Hát így nincs konkrét összeg, hogy mennyiből kell kijönnie. Most kicsit gyűjtünk rá még.. Minél olcsóbban jöjjön ki, az a lényeg.
2014. aug. 14. 21:30
 3/19 A kérdező kommentje:
Mennyi lehet 4-5 nap utazással, mindennel együtt egy embernek?
2014. aug. 14. 21:31
 4/19 anonim ***** válasza:

Szerintem 3 embernek kocsival érdemes menni, kb. ilyen költségek lehetnek:

Útiköltség: 60-70e

Szállás: 120e Ft/3 ágyas szoba/5 nap

Kaja, egyebek: 50-60e Ft

Tehát összesen kb. 250e Ft a 3 főre.

2014. aug. 14. 21:44
 5/19 A kérdező kommentje:
Hűha, ez elég soknak tűnik.. de köszönöm a válaszod!
2014. aug. 14. 21:59
 6/19 A kérdező kommentje:
Ja egyébként arra jutottunk, hogy Regensburgba mennénk. Bár ott talán még drágább, Bajorország egyébként is drágább emg gondolom ezek az ismertebb helyek méginkább..
2014. aug. 14. 22:01
 7/19 anonim ***** válasza:
A szállást konkrétan ott néztem, de a booking.com-on te is meg tudod nézni, hogy milyen árak vannak.
2014. aug. 14. 22:07
 8/19 anonim ***** válasza:
Ha nem nagy városba mentek, hanem valamelyik faluba, ott magánháznál olcsóbban kaptok szállást. A vasúton Bajorországban sok kedvezmény van, hétvégeken, csúcsidőn kívül, csoportosan stb. Nézz utána ennek is.
2014. aug. 14. 22:16
 9/19 anonim ***** válasza:
A volt NDK-ba menjetek, magán busztársaságokkal utazzatok és csak olcsó boltokban pl. LIDL, ALDI, NETTO vegyetek kaját. Szállás hostelben.
2014. aug. 14. 22:26
 10/19 A kérdező kommentje:

Egyelőre én is csak Regensburgban néztem szállásokat, inkább úgy, hogy 3 éjjel, tehát 4 napot lennénk. A legolcsóbb (de mégis elég jó, és 3 éjjel, 3 fő) eddig 54.500 forint.

Tőlünk Regensburg 730 km (sőt kicsit kevesebb). Kiszámoltam ha mondjuk 7 liter benzin elég 100 km-re, és mondjuk 405 forint 1 liter (amúgy fogalmam sincs mennyi ma, nem találtam meg pontosan a neten) akkor az oda-vissza 42.000 forint. Persze függ attól hogy hogy megyünk meg milyen a kocsi de hát azt most így nem tudom kiszámolni. De a lényeg, hogy nagyjából ennyi, meg ugye ha megyünk még ott mindenfele akkor tényleg lesz az útiköltség kb. 60ezer.

Aztán kaja.. gondolom viszünk itthonról, amiket én eszek azok úgyis ilyen müzlifélék. De azért nyilván ott is eszünk. Nem tudom ott mennyi lehet a kaja, de egy étteremben lévő étlap alapján kiszámoltam, hogyha mindhárman eszünk egy átlagos kaját napi 2x (de úgysem fogunk ennyiszer éttermi kaját enni) 3 napon át akkor az úgy 30.000 forint.

Szóval ez így összességében akkor 150ezer 3 főnek 3 éjjelre. Az nem olyan nagyon sok, remélem meggyőzi anyáékat:D

De mi kellene még? Milyen költségek vannak még ott? Ha nem veszünk belépőket, mert olyan helyre nem megyünk. én csak egy bizonyos személlyel akarok Németországban találkozni, tulajdonképpen ezért megyünk.

2014. aug. 14. 23:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!