Készülök Angliába dolgozni mi kell hozzá?
A szakmai papírodat, bizonyítványodat itt kint megfelelő helyen honosítanod kell.
Nem árt egy angol munkareferencia, mivel neked nincs, akkor egy magyar referencia, de azt is megfelelő helyen angolul le legyen fordítva.
Kell
- N.I number (itt kint tudsz időpontot kérni az interjúra)
- lakcím
- bankszámlaszám.
- PPE (Personal protective equipment) ez a munkavédelem.
Alapfokú nyelvtudással tanácsolom, hogy otthonról intéz munkát ha asztalosként szeretnél dolgozni, mert ebben a munkában elvárás a nyelvtudás.
PPE a saját szerszámaid. Én is nézegettem még régebben hogy milyen jól fizetnek ezek a szakmák. Csak elkezdeni nagyon nehéz, mert mire megveszed az összes felszerelésed az jó pár 100 font.. Ha nem a leggagyibbal akarsz barkácsolni.
Az alap angol egyébként szerintem kevés lesz. Arra kéne gyúrni, legalább egy közepet összeszedni. Egyrészt nyilván te sem dolgoztatnál/vásárolnál olyan valakitől aki nem érti amit mondasz, és te sem őt. Plusz akik nem tudnak rendesen angolul mindig meggyűlik a bajuk a szerződéssel, meg azzal hogy mit is várnak el tőlük pontosan. Miután ezt sikerült tisztázni utána már dolgoznak rendesen, de ha nem érted hogy a főnök mikorra vár tőled egy bizonyos dolgot, akkor az elég nagy probléma.
- IT, CSCS, Magyarul meglehet csinálni valahol?
- Ezt csak kint Angliában tudod megszerezni. Elmész, kérsz időpontot, vizsgázol (angolul) és kifizeted a tanfolyam, vizsga díját (ne kérdezd mennyibe kerül, mert fogalmam sincs)
- JA és még annyi hogy az iratok fordítását itt magyarországon is lefordíthatom?
Megcsinálhatod Magyarországon is papírjaid angol fordítását, de nem biztos, hogy elfogadják. Vannak kint helyek ahol csinálják, szintén pénzért.
- A mostani bankszámlaszámom nem jó?
Az otthoni bankszámlaszámod nem lesz jó. Egyetlen egy angol cég sem fog magyar bankszámlára pénzt utalni. Mindenképpen egy angol bankszámlaszám kell.
-Ja és a lakcím gondolom ha valahol albérletet veszek ki akkor át kell iratni.
Nem tudom mit akarsz átíratni, de Angliában nincs lakcímkártya. Ha kijössz, bérelsz szobát, majd a tulaj vagy az ügynökség ad egy papírt, hogy te bérled a szobát. Ezzel a papírral mehetsz a bankba számlát nyitni. Ugyanis mostanában a bank csak akkor nyit számlát ha van szállásod, és van már munkád.
Nem bántásból. De ha elhatároztad, hogy kijössz Angliában, jobban utána olvashatnál, hogy miképpen mennek itt a dolgok. Messze nem úgy mint Magyarországon.
Magyarul nem tudod megcsinálni őket. A papírjaidat lefordíttathatod itthon (de erről a kibocsátó intézményekkel kéne beszélni). Ha olyan nemzetközi banknál bankolsz, ami van kint is, akkor nem kell új számla. Az OTP-d nem lesz jó kint. Kint a lakcímeddel tudsz majd új számlát nyitni. A lakcímváltozást nem értem mire akarod ráíratni. A magyar lakcímkártyádhoz nincs semminek semmi köze. Kin ott laksz, ahol akarsz. Nem kell semmit sehova íratni.
A kinti életnek az alap dokumentumai: NI number, amit az útleveleddel és lakcímeddel igényelhetsz. Bankszámlaszám, amit a lakásszerződéseddel igényelhetsz. És a lakásszerződés, amihez gyakran kérik a magyar bankszámla kivonataidat, hogy meggyőződjenek a fizetőképességedről. Meg persze egy angol telefonszám, amin elérnek (a simeket ingyen adják).
A szakmádhoz tartozó egyéb iratok ez után jönnek. Amiket angolul kell elvégezned, és pénzbe kerül.
az előttem szólók mindent nagyon jól elmondtak
annyit tennék csupán hozzá, hogy bár Mo.-n is lefordítathatsz bármilyen papírodat, csak nem érdemes, mert drágábban dolgoznak a fordítóirodák
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!