Angliába készülök "szerencsét próbálni". (Többi lent! ) ?
Asztalos szakma itt kint nem hiányszakma.De ha mégis megakarod próbálni akkor nyugodtan próbálj szerencsét.
Tapasztalatból mondom(Angliában munka közvetítőcégnél dolgozom)hogy felesleges a szakmunkás bizonyítványodat vagy akár a magyar munkaajánlást lefordíttatnod. Megteheted,de csak a pénzed fogy.
Itt kint senkit nem fog érdekelni,hogy te Magyarországon dolgoztál asztalosként vagy sem.Sokkal fontosabb,hogy angol munkareferenciád legyen.Tudom egy kicsit olyan 22-es csapdája az egész.Ugyanis ahhoz,hogy tudj a szakmádban dolgozni angol referenciára van szükséged,és a megfelelő munkavédelmi vizsgádra.
De,nincs veszve semmi.Ha jól tudsz angolul,akkor kapni fogsz gyári melót,operatori melót stb(ezek olyan melók amikor hívnak egy kisebb cégnek pl: elektronikai cég,és szalagsorra kell menni dolgozni stb)Ha kapsz ilyen melót el kell fogadni,és dolgozni kell benne pár hónapot.Már meg is van az angol munkareferenciád. Nem baj ha nem a szakmádban,a lényeg,hogy az Asztalos cég aki alkalmazna,fel tudja hívni az első munkahelyedet,és tud utánad érdeklődni. Amíg ilyen helyen dolgozol,szépen leteszed a munkavédelmi vizsgát,és ezt is csatolhatod a CV-hez.Természetesen folyamatosan pályázhatsz asztalos munkákra..
Én a helyedben így kezdenék neki.
Magyar viszonylatban van elég jó munkahelyem. Ami nem hinném, hogy az éhbérnél itt többet jelentene és ez a szakmámban van.
3.-nak köszönöm a választ! Nem is gondoltam, hogy szakmában egyből el tudnék helyezkedni, én már annak örülnék ha egy betanított munkám lenne, csak a későbbiekre nézve kérdem. Munkádat tekintve talán van valami rálátásod, hogy melyik részére érdemesebb most kiutazni angliának?
Helló!
Én Angliában élek, és azt mondom, ha otthon aránylag jó a munkád, akkor ne gyere ki ide minimálbérért! Mert az visszalépés lenne. A minimálbér pedig csak átszámolva jó, de idekinn sokat nem tudsz vele kezdeni, mert egy ember megél belőle ha szobát bérel, de komolyabb dolgokra nem elég. Én programozóként dolgozom, így elég jól élek, de minimálbérből nem tudnék megélni.
Harmadik vagyok.
Hogy hova menj Anglián belül azt nem tudom.Anglia hatalmas,és én vidéken vagyok.itt vidéken jelenleg vannak melók,mert Angliában most vannak az év végi Adólezárások,és a cégek most kezdenek bele újabb lehetőségekbe(rendelések felvétele,több meló stb) Így szükség szokott lenni külső munkásokra.Ők azok akik ügynökségeken keresztül mennek.Vagyis az ügynökség alkalmazásában vannak,nem adott cégnek ahol dolgoznak.Ha beválnak,akkor a cég akár át is veheti állandóra.
London idén azért rizikós,mert ugye Olimpia lesz.Lesznek munkák(már hozzánk is érkeznek ami az Olimpiával kapcsolatos) de ezek csak ideiglenes melók.Arra az 1-2 hónapra kell,és kész.
A létminimumi fizetésről annyi,hogy jelenleg Angliában 6.08 font/óra a létminimum(de ebből ég lejönnek a járulékok).Ha egyedül élsz,szobát bérelsz,nem élsz káros szenvedélyekkel(cigi,pia) akkor el lehet ennyi pénzből is.Igaz,nagy lábon nem fogsz élni,és olyan sokat sem fogsz tudni félre tenni,de hó végén nem kell számolni az aprót.Viszont ha minden hétvégén bulizni mész,étterembe vagy rendelt kajákat eszel,akkor nem lesz elég a létminimumi fizetés.Szóval jól meg kell gondolni a dolgot.
De a kérdés az,hogy mennyire tudsz angolul beszélni,mennyire érted meg magad.Mert ha csak motyogsz vagy ahogy sokan írják "alapfokon" tudsz ,akkor feküdj rá a nyelvre,mert ezek nagyon kevés,hogy munkát kapj(hacsak nincs aki segítsen,hogy munkád legyen.)
ma 18:39
Na sorold azokat a gyárakat ahová motyogással be lehet jutni.Mert én fél éve élek kint,és eddig 1 gyár sem vett fel a motyogós angolommal..
Gondlom te vagy az aki ezt hangoztatja állandóan,hogy alap angollal lehet gyárba menni.Mondj gyárat is akkor...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!