Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen 30 évesen egyedül...

Milyen 30 évesen egyedül kiköltözni Németországba? Valaki meglépett már hasonlót? Mennyire nehéz boldogulni? Nagyon jól ment a német, de jó pár éve nem használom, mennyire gyorsan jön vissza?

Figyelt kérdés
2014. okt. 26. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:
pont mint 25 vagy 35 évesen. ha egyedül vagy mindegy.
2014. okt. 26. 16:42
 2/5 anonim ***** válasza:

Én egy fél évre mentem ki ebben a korban, előre meghatározott munkára, egyedül. (Szóval ez nem egészen az, amiben te most gondolkodsz.) Jól boldogultam, csak jobban taszított a német életstílus és gondolkozás, mint vártam. Szóval bár meghosszabbítottak volna, én fél év után szívesen jöttem haza.

Szerintem maga a kiköltözés miatt ne aggódj! A mindennapi boldogulással nem volt baj, kifejezetten hasznosan töltöttem az időt:)

Én is passziválódott nyelvtudással mentem ki, a mindennapi kommunikáció (boltok, posta, bank stb.) pár nap alatt visszajött, a szakmai nyelvtudás is hamar ment. Ami érdekes volt, hogy az utolsó két hónapra "elfáradtam", ha lehetett, szakmai nyelvként már inkább az angolt használtam - szerencsére abban a közegben, ahol én dolgoztam, lehetett.

2014. okt. 26. 17:32
 3/5 anonim válasza:
A férjem kb. ennyi idősen jött ki egyedül, otthonhagyva két gyermekünket, és engem. Fél év után követtük mi is, mert bejött neki a munka. Most itt élünk egy ideje, minket nem taszított az itteni élet, sőt... haza sem megyünk úgy néz ki. Jól érezzük magunkat! :) Férjemnek először persze rossz volt egyedül (család miatt) de azért elvolt, sok barátja, segítője lett. Gyerekek iskolában, óvodában. Színvonal sokkal jobb az otthoninál. Nekünk bejött :)
2014. okt. 29. 21:03
 4/5 anonim válasza:
Azt szeretném kérdezni az első válaszolótól, hogy szállást hol keresett és kb mennyi idő után talált? Köszönöm
2014. nov. 6. 22:51
 5/5 anonim válasza:
Benéztem, második válaszolót kérdezem
2014. nov. 6. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!