Milyen 30 évesen egyedül kiköltözni Németországba? Valaki meglépett már hasonlót? Mennyire nehéz boldogulni? Nagyon jól ment a német, de jó pár éve nem használom, mennyire gyorsan jön vissza?
Én egy fél évre mentem ki ebben a korban, előre meghatározott munkára, egyedül. (Szóval ez nem egészen az, amiben te most gondolkodsz.) Jól boldogultam, csak jobban taszított a német életstílus és gondolkozás, mint vártam. Szóval bár meghosszabbítottak volna, én fél év után szívesen jöttem haza.
Szerintem maga a kiköltözés miatt ne aggódj! A mindennapi boldogulással nem volt baj, kifejezetten hasznosan töltöttem az időt:)
Én is passziválódott nyelvtudással mentem ki, a mindennapi kommunikáció (boltok, posta, bank stb.) pár nap alatt visszajött, a szakmai nyelvtudás is hamar ment. Ami érdekes volt, hogy az utolsó két hónapra "elfáradtam", ha lehetett, szakmai nyelvként már inkább az angolt használtam - szerencsére abban a közegben, ahol én dolgoztam, lehetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!