Hogy álljak neki németet tanulni egyedül? Valami jó oldalt/ könyvet keresek!
Milyen témában szeretnél tanulni? Mert az sem mindegy, hogy munkához kell, vagy nyelvvizsgához, esetleg egy Ausztriai kiránduláshoz stb.
egy kis nyelvtan:
Először is kell tanulnod pár szót, hogy össze tudj rakni majd egy mondatot.
Meg ugye az ABC-t sem árt ismerni... Vannak különleges betűik (pl.: "ß" ez egy hosszú "s"-nek felel meg).
Ez is elég jó oldal...
Fontosak a névelők is. Minden főnévnek van, és ez kell a ragozásukhoz is...Ja és minden főnevet nagybetűvel írnak.
Meg náluk mindig kell lennie igének egy mondatban. (persze a köszönésnél nem)
Rengeteg mindet tudnék írni a német nyelvről... :D
Ha gondolod én is szívesen segítek, ha tudok. 8 éve tanulom, szóval az alapokat tudom...(nem tudom mit értesz alapok alatt) :D
Sok sikert! (avagy: Viel Glück!)
Szia!
Először is: van már középfokú angol nyelvvizsgám, szeretnék még nyelvet tanulni, hiszen elengedhetetlen manapság... elsősorban a nyelvvizsga a cél, utána is foglalkoznék vele, hiszen a nyelvvizsga nem egyenlő a nyelvtudással.
Egy szót nem tudok németül, mint említettem tanárra nincs pénzem, itthon szeretném elkezdeni, de valami segítség kellene, hiszen se a kiejtést nem tudom, se semmit, egyáltalán nem is tudom, hogy kezdjem el... elég kínai az egész. :) nem így emlékeztem, hogy ilyen nehéz belekezdeni egy nyelvbe, mikor az angolt tanították 12 évvel ezelőtt. :D
Alapokat úgy értem, hogy tisztában lennék a nyelvtannal (pl. angolnál az igeidőkkel), tudjak mondatokat összerakni, a szókincset meg ugye fejleszteni kell mindig.
Köszönöm, hogy segítesz! :)
19/L
én itt tanulok franciát, de németet is lehet :)
Érdekes kis oldal, regisztráltam, kipróbálom! :)
Danke! :D
Hali!Én ilyet még nem próbáltam,de iet mutatnék (egy link)
www.google.hu/search?q=kis+n%C3%A9met+nyelvtan&es_sm=93&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=7nXNU4m-MMG-O5nOgJAO&ved=0CAgQ_AUoAQ&biw=1093&bih=522
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!