Mennyire bonyolult családdal külföldre költözni?
Ausztria a cél. Nyár körül tervezzük, vagyis nyár végéig szeretnénk összehozni, persze az lenne a legjobb, ha minél hamarabb sikerülne.
Három gyerek van, kettő már iskolás (13 és 7 éves), egy pedig még csak másfél éves. Férjem dolgozna én meg szeretnék egyetemre járni ott. Attól félek, hogy a legkisebb gyereket nem fogom tudni semmilyen bölcsibe/oviba iratni (azonnal semmiképp, talán csak majd 1-2 év múlva), mivel úgy hallottam, hogy ez a része a dolognak sokkal bonyolultabb ott, mint itthon. Ráadásul drága is, meg nem nyolc órás, szóval nem tudom. :(
Ausztriában egyébként tényleg úgy működik a dolog (valahol olvastam), hogy az olyan iskolás gyerekeknek, akiknek nincs meg a megfelelő nyelvtudásuk, részt vesznek egy nyelvtanfolyamon és majd csak utána folytatják a sulit?
Ha valaki volt már ilyen helyzetben, vagy csak többet tud, mint én, örülnék, ha megírná a tapasztalatait.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Én is várom a válaszokat! :)De, ahogy azt a mellékelt ábra is mutatja, nem igazán kapok.:(
Már gondolkoztam azon, hogy talán a külügyminisztériumnál lehet megérdeklődni a dolgot, mármint a hivatalos részét, de nem tudom. Ha időközben megtudsz valamit, akkor légyszí, írd meg nekem is.:)
Egyébként ti hova, merre gondolkoztok? És mi az ok? Persze, ha nem túl indiszkrét a kérdés.
Nekünk egy okunk van: reménytelen a helyzet itt, Magyarországon, és félő, hogy ez soha nem fog változni!:(
Nem, sajnos nem vagyunk abban a szerencsés helyzetben, hogy rokon vagy akár barát/ismerős élne ott. :(
Albérletben gondolkozunk, igen. Tudom, hogy nem lehet könnyű, nem is számítok sétagaloppra, de úgy érzem, hogy maradni még nehezebb lenne.
ELSÖ VOK. mi is azért húzznánk innen amit te írtál
ezért a sok munkáért más jó országban több pénzt kapnánk és nem hátra felé haladnánk.
SOK MUNKÁÉRT , MEGBECSÜLT EBER SZERETNÉK LENNI.
Csak hogy hadjuk itt a kérot?Mert else tudnánk itt adni.
Első: a lakás..., hát igen! Ez nálunk is elég komoly probléma lenne, de én azt hiszem kiadnám albérletbe.
Utolsó:
Hát elég elszomorító, amiket írsz. :(
Egyébként nézegettem apróhirdetéseket, és én simán találtam 1000 euró alatt is lakást (2-3) szobásat, 1000 körül már családi házak voltak... szóval, nem tudom. Ami igazából durva, az a kaucíó, amit kérnek. Minimum 3 havi, de átlagban 2-3000 euró a foglaló, nos ez forintban egyáltalán nem kevés! Szóval, ha csak úgy spontán akarnánk kimenni... az egyenlő lenne a lehetetlennel. Nincs erre több százezer forintunk!
Tényleg az lehet a megoldás, hogy egy valaki kimegy egy időre, félretesz, keresi az albérletet, aztán, ha minden jól alakul, akkor megy mindenki utána. És ez lehet néhány hónap, de néhány év is akár. Hát majd ügyeskedünk valamit. :D
Megkérdezhetem egyébként, hogy miért nem kellesz kint?
Szia!
hogyan alakult a helyzet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!