Kezdőoldal » Utazás » Európa » Körbeutazni Európát?

Körbeutazni Európát?

Figyelt kérdés

A nyáron szeretném körbeutazni Európát néhány barátommal. Persze nem minden egyes országot, de jópár helyre elszeretnénk jutni.

A felállás az hogy mindösszesen egy bőrönddel vágnánk neki, stoppal és vonattal utaznánk. Olcsóbb helyeken szállnánk meg.

Persze, tudom hogy ennek lehetnek veszélyei, de szerintem nagy élmény lenne ez a túra.

Körülbelül mennyibe kerülne egy ilyen utazás olyan 5-6 ország meglátogatásával? Kíváncsi lennék tapasztalatokra, véleményekre is.

2014. szept. 15. 20:02
 1/9 anonim ***** válasza:

Stopolást felejtsd el, mert egyedül sem biztos hogy felvesznek, nemhogy "téged és néhány barátodat", mikor a járművel 90%-a 5 személyes.

A vonat és busz nagyon jó ötlet, de ha időben lefoglaljátok, fapados légitársaságokkal még olcsóbban eljuthattok messzebb pontokra.

2014. szept. 15. 20:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Nekem van olyan ismerősöm, aki ezt megcsinálta. Mondjuk kezdésnek a bőröndöt érdemes elfelejteni, és hátizsákban gondolkodni.

Ha max. ketten vagytok, még felvesznek titeket, de három-négy embert már senki nem fog. Ez már csak akkor akkor lehetséges, ha a sofőr egyedül van, ekkora "túlerőt" meg senki nem fog felvenni az út széléről.

Aludni hol akartok? Sokan vágnak neki úgy, hogy visznek egy könnyű sátrat, és mehet a menet. Bár a gyakorlatban nem hiszem, hogy nagy az ellenőrzés, azt azért elmondom, hogy tőlünk nyugatabbra kb az összes országban tilos a vadkempingezés. Ha meg hostelekben vagy kempingekben akartok megszállni az is pénz.

Ráadásul nem árt vinni egy kis extrát, mert ha 10-12 órán keresztül nem kaptok fuvart, akkor muszáj busszal vagy vonattal továbbmenni.

Egyébként a stopposok felvevése is különbözik minden országban. A németek, osztrákok szívesen fuvaroznak, de pl. olaszok egyáltalán nem, szinte lehetetlen ott stoppolni.

2014. szept. 15. 20:48
 3/9 anonim ***** válasza:
Mennyi ido alatt szeretnetek lenyomni? Amugy ha a stoppolas kiesik es vagytok legalabb 3-an, legjobb 4-en, akkor az auto a legolcsobb utazasi lehetoseg. Persze ez csak nagyon durva tipp lesz, de szerintem 500ezer - 1 milla kozott fog kelleni fejenkent.
2014. szept. 15. 20:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez az 500e - 1 milla elég érdekes tipp, mert én ennél kevesebb pénzért jártam be Délkelet-Ázsiát két hónap alatt, és oda azért nem olcsó kiutazni.

Viszont az is igaz, hogy lehetetlen így árat mondani, még azt sem árultad el, hogy melyik országok, és hogy mennyi időre.

2014. szept. 15. 20:57
 5/9 A kérdező kommentje:

Kicsit logikusabban belegondolva a stoppolásra nem nagyon van reális esély ha kettőnél többen megyünk.

És tényleg egyszerűbb lenne belevágni egy hátitáskával mint bőrönddel.

Úti célok lehetnének: Németország, Belgium, Hollandia, Franciaország, Svájc, Ausztria.

Azt hogy mennyi időt szánnék rá nem tudom pontosan. Kb. olyan 3-4 hét.

2014. szept. 15. 21:07
 6/9 anonim ***** válasza:
4 hét alatt 6 ország iszonyat zsufi. A kevesebb néha több. No meg az az igazság, hogy szerintem Európában utazni irtózatosan drága, egyáltalán nem olyan jó az ár/érték aránya. Amennyiből Európában egy hónapot utazgatsz, abból utazgathatnál akár ugyanennyit Kubában vagy Vietnámban is (repülővel együtt). Persze ki lehet fogni jó ajánlatokat, pl. van az az európai 10 napos vonatjegy 40-50e körül, a barátnőmmel mi is utazgattunk egyszer ezzel, de aztán egyetemistaként annyi helyen jártunk európában konferenciák és képzések miatt, hogy már eszembe nem jutna itteni utazásra költeni. Esetleg gondolkodhattok valami alternatív dolgokban, pl. Marokkót simán meg lehet járni egy százasból 10 nap alatt, és az legalább király is, nem olyan sablon.
2014. szept. 15. 21:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Régebben állítólag volt valami vonat jegy (inter rail vagy valami ilyesmi), ami x ideig volt érvényes és bárhol föl le szállhattál. Nézz utána, hátha van valami ilyesmi.
2014. szept. 15. 22:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Persze, Vietnámban utazgathatna. Ott úgy lehúzzák mint a ..

Fizetheti a normál ár tízszeresét, már ha busszal utazna.

Mit ér utazgatni Európában ha a látnivalókat nem nézitek meg, a belépők meg nagyon húzósak. Európához bizony pénz kell, nem lehet azt budget módban lenyomni.

Én is Dél Kelet Ázsiát javasolnám inkább.

2014. szept. 15. 22:21
 9/9 anonim ***** válasza:
Hány évesek vagytok? Ha egyetemisták, akkor csak van valakinek jogsija, nem? Kis szerencsével egy kocsi is, amit használhatnátok. A benzinpénz drága mulatság, de ha öten dobjátok össze, talán viselhetőbb, mint 50€-s vonatjegyeket fizetni...
2014. szept. 16. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!