Szeretném körbeutazni Horvátországot, hogyan fogjak hozzá?
Nyáron mennék, sajnos társaságom nincsen, de gondoltam a couch surfingen majd ismerkedem, illetve ott szállnék meg. Körbe szeretném járni vonattal, illetve túrázva. Hogy fogjak neki a szervezéshez és mire kell figyelni?
Köszi, tapasztalatokat is szívesen olvasok!
Sajnos valóban sok helyen vannak még aknák, tehát a kövesútról ne nagyon térjél le.
Amúgy, ha megírnád az érdeklődési körödet, ill a korodat, könnyebb volna ajánlani valamit.
(Sőt valószínűleg más érdekli a fiúkat és más a lányokat.)
Amúgy gyakran járok H.országban, így vannak ismereteim.
Gyakorlatilag az istriai félszigetet körbeutazhatod, majd szinte az összes tengerparti várost, mert mindegyik lenyűgöző.
Természetesen a nemzeti parkokat se hagyjad ki.
Amúgy minél délebbre mész, annál szebb a tengerpart...
Minél délebbre mész, annál szebb, az valóban igaz....
Egyébként vonattal el tudsz utazni Zágrábig (is), érdemes megnézni a fővárost 1-2 napba belefér. Zágrábból indulnak buszok a Plitvicei tavakhoz, érdemesebb Slunjba szállást kereni (kb. 50 km Plitvicétől) lenyűgöző városka vízimalmokkal és kisebb vízesésekkel. Plitvicei tavak is nagyon szép. Innen - ha jól emlékszem, de kérlek nézz utána - indulnak buszok több felé a tengerhez. A tengerpart közép-déli részén ajánlom Trogirt, Split, Brac-Hvar-Vis-Korcula szigetek. Sőt Mostar is szép hely (igaz már Bosznia).
Fontos, legyen nálad érvényes személyi igazolvány vagy útlevél. Biztosítást feltétlenül köss. Horvát kuna.
Előző vagyok.
A horvátok alapjáraton kedvesek és segítőkészek. DE!!!! Úgy vettem észre, hogy a tengerparton kívüli helyeken (beleértve a 20 évvel ezelőtti háború sújtotta régiót) sokkal kedvesebbek és barátságosabbak az emberekkel. Ezt tapasztaltam, de nem feltétlenül így van - feltéve ha ismerkedni is szeretnél.
Jó tanács: a délszláv háborúra ne kérdezz rá!!
Ha tudok tudunk segítni, kérdezz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!