Hogy lehet? Hogy tudnék még is átmenni?
Az az érzésem, jogilag várnod kell, míg nagykorú leszel.
Nyugi, nem tart már soká.
Kell csináltatni papírt(Szabadkán a városházában lehet).Azt hiszem 600 dinár..emígy én idén töltöm a 17-et,minden héten megyek át Szegedre,de egyszer sem kérték a papírt,sőt,amikor beleraktam az útlevélbe,akkor visszaadták.
Ja,ha magyar útleveled vagy igazolványod van,akkor nem kell semmilyen papír sem.
Másrészt meg pillanatra a témára visszakanyarodva. mind a 2. ponton ez volt ? A szerbiai határon és a magyar határon is ?
a második kérdésem amit az előbb is leírtam.
Magyar igazolvánnyal(vagy útlevéllel)bármeddig,mert úgy jön ki,hogy a hazádba mész vissza....szerb igazolvánnyal meg nem lehet,csak az útlevéllel,de nem kérdezik meddig maradsz(ha autóval mész,akkor néha rákérdeznek,hogy hova mész,vagy hol voltál).
A második kérdést nem nagyon értem,bocsi.
A szerbek nem kedvesek,a legtöbbje nem is köszön,csak elveszi az útlevelet,a magyarok meg meg is szokták köszönni,ha odaadod. Ha vonattal mész,akkor számíts rá,hogy lehet megkérnek,hogy mutasd meg mi van a táskádban,illetve van-e nálad valami illegális,ennyi a kommunikálás,semmi több.
Ha busszal mész,akkor nem nézik a táskádat,meg sem kérdezik,hogy mi van nálad.A szerbek a buszon veszik el az útlevelet/igazolványt,a magyaroknál meg ki kell szállni.
Még annyit kell tudni,hogy vonattal többet ér Szegedre(ha oda mész)hétvégén menni,mert akkor biztosan indítanak,hétköznapokon sűrűn nincs....busz az mindig van.
Erről a 90 óráról még nem hallottam,de szerintem nem igaz.
Nem kellene,mert írtam,hogy én is majd 17 évesen egyedül mászkálok át,a szülői engedélyes papírom pár hete lejárt(és egyszer sem kérték),meg a buszon is csomóan vannak,akik nem 18 évesek,és még is mennek szintén papír nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!