Kezdőoldal » Utazás » Európa » 16 évesen lehet a Román...

16 évesen lehet a Román határon szülök nélkül átmenni?

Figyelt kérdés

A téli szünetben szeretnék utazni Romániába, egy hétre, egyedül.. 16 éves vagyok,és rokonokhoz utaznék. Debrecenig vonattal mennék,Debrecentől pedig ismerősök vinnének tovább kocsival.

Az érdekelne hogy mi szükséges,hogy áttudjak menni a határon anélkül,hogy bármi probléma lenne.

Ugytudom hogy szükséges ilyen irásbeli szülői engedély vagy micsoda.. De rokonoktól olyat hallottam,hogy elég egy otthon megirt ilyen engedély..de én ezt nem tudom. És segitséget szeretnék kérni. Mert van ahol azt is hallottam hogy közjegyzőnek kell hitelesítenie...De van aki azt mondja hogy ha magyar állampolgár vagyok,akkor nem fognak kötözködni, ha román lennék,akkor szigorúbban vennék.. de nemtudom mert tényleg mindenki mást mond..

2013. nov. 18. 05:35
 1/8 anonim ***** válasza:
Persze, simán.
2013. nov. 18. 05:51
 2/8 A kérdező kommentje:
Nemkell akkor közjegyző által hitelesített szülői nyilatkozat?
2013. nov. 18. 05:55
 3/8 anonim ***** válasza:
szerintem ez arra az esetre vonatkozik csak, ha egyedül akarod átlépni a határt.
2013. nov. 18. 10:09
 4/8 A kérdező kommentje:
Tehát ha egy 18 év felettivel megyek át a határon, aki román állampolgár és nem rokonom, akkor?
2013. nov. 18. 10:10
 5/8 klopusz ***** válasza:
Lányomékat 14 évesen simán átvitte az osztályfőnökük Párkányba strandolni. Még személyijük sem volt a srácoknak.
2013. nov. 18. 10:41
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat,remélem nem lesz gond !:)
2013. nov. 18. 11:53
 7/8 anonim ***** válasza:

A román állampolgárokra vonatkozik csak szigorú szabály, hogy 18 év alatt csak mindkét szülővel, vagy ha valamelyik (vagy mindkettő) nincs jelen akkor csak hivatalos papírokkal mehet külföldre.

Ha te magyar állampolgár vagy, akkor rád semmi ilyesmi nem vonatkozik. Akár egyedül is átmehetsz. Magyar állampolgárokra szerencsére nincs ilyen szigorú törvény!

Aki pedig Párkányba ment személyi nélkül az inkább ne hangoztassa. Szerencséje volt, hogy nem buktak le, ennyi, nem több.

2013. nov. 18. 17:23
 8/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm !!!
2013. nov. 19. 05:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!