Kezdőoldal » Utazás » Európa » 16 évesen lehet a határon...

16 évesen lehet a határon szülök nélkül átmenni?

Figyelt kérdés

A téli szünetben szeretnék utazni Romániába, egy hétre, egyedül.. 16 éves vagyok,és rokonokhoz utaznék. Debrecenig vonattal mennék,Debrecentől pedig ismerősök vinnének tovább kocsival.

Az érdekelne hogy mi szükséges,hogy áttudjak menni a határon anélkül,hogy bármi probléma lenne.

Ugytudom hogy szükséges ilyen irásbeli szülői engedély vagy micsoda.. De rokonoktól olyat hallottam,hogy elég egy otthon megirt ilyen engedély..de én ezt nem tudom. És segitséget szeretnék kérni. Mert van ahol azt is hallottam hogy közjegyzőnek kell hitelesítenie...

2013. nov. 17. 08:19
 1/3 anonim válasza:
Szülői engedély kell. Papírt a nővérem még a MÁV-nál kért csak ő teljesen vonattal ment.
2013. nov. 17. 08:22
 2/3 A kérdező kommentje:
De elég hogyha itthon megirjuk, kinyomtatjuk,és azt viszem el? Vagy kell közjegyzővel hitelesíteni?
2013. nov. 17. 08:45
 3/3 A kérdező kommentje:
Mert van aki azt mondja hogy ha magyar állampolgár vagyok,akkor nem fognak kötözködni, ha román lennék,akkor szigorúbban vennék.. de nemtudom mert tényleg mindenki mást mond
2013. nov. 17. 09:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!