Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen Angliában az élet?...

Milyen Angliában az élet? Valaki megbánta hogy kiment?

Figyelt kérdés

Milyen szakmával mentetek ki? Abban dolgoztok-e?

Hol éltek és milyen a lakás,vagy milyenben éltetek?

Mennyit visz el a rezsi és mennyit tudtok félretenni?

Az élelmiszerek mennyibe kerülnek a boltokban? Olcsóbb vagy drágábbak mint itthon?

Városok közt van eltérés a munkahely,fizetés,lakhatás stb szempontjából? Pl:London VS Liverpool vagy Manchester stb..

Tehát mondjuk Liverpool-ban könnyebb munkát találni mint Londonban?

Milyen származásúakkal dolgoztál/éltél a kint léted alatt?

Milyen emberek voltak,jól kijöttél velük vagy nem?

Munkaadók szempontjából milyenek az angolok?

Magyarokkal éltél vagy dolgoztál együtt?

Igaz hogy sok angol vidékre "menekül" a bevándorlók miatt?

HA újrakezdhetnéd akkor is Britanniába költöznél ki?

Tudom,hogy sok kérdést tettem fel,de kíváncsi lennék ezekre!

(Én Anglia és Austria közt gondolkodok,hogy hol volna érdemes hosszú távon szerencsét próbálni...)

2014. jan. 11. 19:55
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:

Ja, és a munkaórákról még.. Hát te egy nagyon nagy észlény lehetsz! Tényleg a munkáltató mondja meg hogy mennyit kell dolgoznod? Hihetetlen dolgokat árulsz el nekünk!

Az UK-ban a napi 8 óra munka alatt kötelező a napi fél óra ebédszünet, és egy 15 perces szünet. Viszont az ebédszünetet sok helyen nem fizetik ki, így az alap fulltime positiont 37,5 órával kell számolni. Éppen ezért számolnak ennyivel egyébként az adó kalkulátorok is. Aztán hogy ezen túlmenően van aki heti 100 órát dolgozik, az már tök mindegy. Eddig is mindenki tisztában volt vele hogy annyit dolgozol amennyit mondanak hogy dolgozzál. A kérdés az volt hogy mennyi a hivatalos heti munkaidő. A heti hivatalos munkaidő 37,5 óra.

2014. jan. 31. 01:06
 32/37 anonim ***** válasza:
Baromság. Igenis különbözik különböző helyeken, s az ebédidő se mindenhol ugyanannyi, 6 óra után fél óra kötelező, de ahol kötött, általában egy óra is. Nrm egy munkahelyen dolgoztam, s a törvényekkel is kicsit jobban tisztában vagyok mibt te.
2014. jan. 31. 09:16
 33/37 anonim válasza:
Hát kérdező, őszintén szólva bárhova mész szerintem jobbat találsz. Bécsben nem éltem de Londonról csak jókat tudok mondani. Most már 7 hónapja élek itt kint. Nagyon hamar találsz munkát(2-3 hét) ha jól beszéled a nyelvet és talpraesett vagy, persze egy diploma vagy bármilyen más képzettség előnyt jelent mindig bár nekem egyik sincs, csak az erős nyelvtudás:) Ha esetleg London mellett döntesz ajánlom Clapham esetleg Wandsworth vagy Richmond környékét szerintem nyugodt és tiszta környék. Sajnálom, hogy a magyarok nagy része ennyire hisz még mindig az otthoni toporgásban és ennyire szűk látókörűek és negatívak bármit is sodor eléjük a sors és ezáltal mindig is toporogni fognak. Ha újrakezdeném, már sokkal hamarabb kijöttem volna. Ha jó az angolod szerintem próbálj meg bevállalni akár egy eladói vagy titkárnői /recepciós állást. Én vállalati recepciósként dolgozom napi 8 órában, 1400 font a párom 3000 fontot keres informatikai munkával. A belvároshoz közel bérelünk egy lakást 1100 fontért( és nem, nem ő fizeti az egészet én 350et szoktam beleadni) de megéri mert jó a környék , nem is lehet összehasonlítani Budapest belvárosával,szerintem nem kell ragozni de nem akarom szidni Budapestet sem mert miért tenném de bánom,hogy nem jöttem előbb :) Amióta kint vagyunk rengeteg mindent láttunk mintha kinyílt volna a világ előttünk, minden héten járunk múzeumba, étterembe (a japán kaja szerintem a legjobb) és persze havonta legalább egy hétvégét eltöltünk itthon is és egy hétvégét franciaországban vagy más városokban ha épp van kedvünk és időnk. Az üzletekben bármilyen hozzávalót megtalálsz , ha szórakozni akarsz elég ha bebuszozol a belvárosba és sétálsz esetleg beülsz egy pohár valamire és már egy élmény szerintem. Emellett rengetek kurzus van jó áron ha fejleszteni akarod magad bármiben, mondjuk az egyetemi képzés elég kemény áron van de arra is össze lehet azért szedni. Én most újságíró kurzusra járok. Törj ki, nem fogod megbánni ;)
2014. febr. 6. 23:28
 34/37 anonim válasza:

Tisztelt Kérdező!

Én párommal költöztem ki Londonba, jelenleg egy szobát bérlünk ketten, fejenként 75 Ł ba kerül hetente, ez így 300 Ł, ezen kívül diétázni kezdtem, meg súlyzós edzést végezni ami miatt az élelmiszer nálam csirke / rizs / zöldségre korlátozódott, párom velem csinálja és így a havi étel 120Ł ból jön ki :) ezen kívül 80Ł az utazásunk, Wembley ben lakunk, 30 perce van tőlünk egy hotel, ahol mind ketten dolgozunk :) Két hetente hétvégén elszoktunk menni hétvégente, moziba, sétálgatni, múzeumba és csodálatos érzés végre nem félni attól, hogy lesz-e elég pénz jövő hónapra :) Így kb.: 660Ł ból jövünk ki fejenként. Ő takarító, 900 Ł ot keres havonta, én Super Visor és 1200 Ł at keresek. 1320Ł ot költünk el, és marad 780 Ł. Tudom elég furcsa hogy másik 4 emberrel osztozunk 1 konyhán meg WC n, de ha az ember toleráns és türelmes, akkor sikerre viheti céljait :) Én például jelentkeztem egy másik állásba, ahol 12.5Ł lehet az órabérem, ami napi 7 óra munkával járna és így kereshetnék vele 1750Ł párom pedig super visort pályázta meg ami ugye 1200Ł lenne :) Gondolkodunk egy szoba kivételében, ahol már csak ketten lennénk és maradna ugyan annyi pénzünk havi 600-700 Ł :) Szerintem érdemes mindenképpen megpróbálni, a repülőjegy nem olyan drága :) Persze mindent a nulláról kezdeni nagyon húzós, nehéz és nem igazán örül neki senki, de itt fél év alatt többet haladtam egészségem érdekében ( el voltam hízva), pénz ügyileg, családilag, mindenhogyan :) Próbáld meg minden féleképpen! :)

2015. febr. 2. 20:04
 35/37 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszodat.

Írták már többen is hogy nem könnyű új életet kezdeni külföldön a nulláról.

De itthon viszont sokan el se tudnak mozdulni a nulláról.

A cég ahol dolgozom kiküld bizonyos időközönként Németországba,úgy hogy Anglia már nem vonz annyira.

Sok sikert kívánok nektek a kinti élethez.

2015. febr. 2. 20:43
 36/37 anonim válasza:

Sziasztok,

Milyen szakmával mentetek ki? Abban dolgoztok-e?

Én mérnökkén mentem ki és MEO -s voltam.

Hol éltek és milyen a lakás,vagy milyenben éltetek?

3 szobás lakásban laktunk Londontól 100 km -re.

Az élelmiszerek mennyibe kerülnek a boltokban? Olcsóbb vagy drágábbak mint itthon?

Gyakran van 1-et vesz 2- kapsz akció, tehát olcsóbb.

Városok közt van eltérés a munkahely,fizetés,lakhatás stb szempontjából?

Igen, London drágább. Én vidéken egy 2*3 m -es szobáért 400 fontot fizettem havonta.

Milyen származásúakkal dolgoztál/éltél a kint léted alatt?

Pakisztáni, indiai, afrikai, magyar, lengyel, angol...

Milyen emberek voltak,jól kijöttél velük vagy nem?

A munkahelyemen mindenkivel jól kijöttem. Az albérletben nem.

Munkaadók szempontjából milyenek az angolok?

A vállalkozók hasonlók, mint itthon.

Magyarokkal éltél vagy dolgoztál együtt?

Egy magyar párral éltem együtt több hónapon keresztül. A közös együttélésből viszont problémák születtek. Bele voltak keseredve a szomorú életükbe és mások bántása okozta az örömet számukra. Tehát nem javaslom ezt a formációt senkinek, mert akármilyen jószándékú is legyen valaki, kiútásás lesz a vége. (egyébként az előttem lévők is elmenekültek innen, mint utólag kiderült).

Igaz hogy sok angol vidékre "menekül" a bevándorlók miatt?

Erről nem tudok.

HA újrakezdhetnéd akkor is Britanniába költöznél ki?

Nem mennék többet Angliába.

2016. jún. 9. 15:18
 37/37 anonim válasza:

Sziasztok. Én is leirom a véleményem. Én 3 évet éltem kint. Nagyon sokat szenvedtem..... Penztelenseget ennyire soha nem éreztem mint ott, de ezt is én választottam, nem is hibaztatok senkit. Pedig volt, hogy 2 munkahelyem volt. Szóval tudok hajtani. Nagy a pörgés amit nagyon lehet szeretni. Lehet barátokra lelni, szerelem, sokkal jobban mint itthon szerintem. Nyitottabbak a külföldiek a külföldiek iránt., de a lengyel is hatbatamadja a lengyelt ahogy a Pakisztáni is a másikat ez nemcsak Magyarországon van. A munka... Hát ez egy fogos kerdes. Picit kevesebbet várnak el mint itthon ami annak köszönhető, hogy rengeteg lusta bevandorlo el kint amit nem kell sorolnom azt hiszem. Alkalmazkodni kellett az országnak.

A parkok szépek, A Budapesti közlekedés sokkal gordulekenyebb. Most nemcsak A Metrobol áll Budapest... Nagyon jók a villamos vonalak, troli, Buszok is csak úgy suhannak Londonhoz képest. A fizetés semmivel sem jobb. A fizikai munkás fizikai munkás mindenhol... Ebbe Ne menjünk bele ahogy abba sem, hogy itthon is lehet heti 4 nap munkával 400 ezret osszepincerkedni A FONTOS DOLOG UGYESNEK KELL LENNI ENNYI... szakács ugyanez hallok simán 600 ezres fizetéseket. Anyám 250000 et plusz az éves kafeteria keres gyárban vidéken. Tudom ebbe is bele lehet kötni, de én csak ezzel azt akarom mondani, hogy rajtad áll vagy bukik az életed.

Kimentem Ciprusra Anglia után. Na itt van a különbség. Nem a pénz miatt. Ott is ennyi. Hanem a tenger a napfeny több boldogság ér.. Nagyon hiányzik. De a szerelem kozbeszolt és szeretném ha a gyermekere az édesanyám vigyazna. Ezt ne felejtsétek el emberek. Ez az én véleményem. És tényleg szívemből jön ez a mondat!!! Rajtad áll vagy bukik a sorsod bárhol lehetsz. A Jóisten engem ebbe az országba pottyantott le. Nem véletlenül. Gondoljatok csak bele. Mennyivel lenne jobb egy Afrikai országban? Kína? India? Ukrajna? Sorolhatnam. Nagyon szerencsések vagytok, hogy ide születettek.

2019. szept. 26. 12:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!