Milyen Angliában az élet? Valaki megbánta hogy kiment?
Milyen szakmával mentetek ki? Abban dolgoztok-e?
Hol éltek és milyen a lakás,vagy milyenben éltetek?
Mennyit visz el a rezsi és mennyit tudtok félretenni?
Az élelmiszerek mennyibe kerülnek a boltokban? Olcsóbb vagy drágábbak mint itthon?
Városok közt van eltérés a munkahely,fizetés,lakhatás stb szempontjából? Pl:London VS Liverpool vagy Manchester stb..
Tehát mondjuk Liverpool-ban könnyebb munkát találni mint Londonban?
Milyen származásúakkal dolgoztál/éltél a kint léted alatt?
Milyen emberek voltak,jól kijöttél velük vagy nem?
Munkaadók szempontjából milyenek az angolok?
Magyarokkal éltél vagy dolgoztál együtt?
Igaz hogy sok angol vidékre "menekül" a bevándorlók miatt?
HA újrakezdhetnéd akkor is Britanniába költöznél ki?
Tudom,hogy sok kérdést tettem fel,de kíváncsi lennék ezekre!
(Én Anglia és Austria közt gondolkodok,hogy hol volna érdemes hosszú távon szerencsét próbálni...)
"Londonban havi 1000 fontból, ami a minimálbér, körülbelül úgy élsz, mint Budapesten nettó 150-200-ból."
neked szeretnék , csak válaszolni , vagy inkább kérdezni .
azt mondod 800 fontbol 3-400at félreraksz?
mennyi a lakbéred ? . mert ha csak valami magyar ügynökséggel is mentél ki mondjuk úgy hogy nincs is külön szobád, hanem valaki mással megosztod akkor is minimum 300at fizetsz . hacsak nem valami nagyon gáz helyen vagy.
szóval tegyük fel , hogy 300at kifizetsz lakbérre.
buszozol ? akkor hetente mosmár mennyi ? 20.20 ugye ? az havonta 80
metrozol ? az fogalmam nincs mennyi de havi 140 körül jöhet ki .
szóval mondjuk buszozol . 80.
ez 380. mit eszel ? hol ? mondjuk elköltessz havi 70 fontot kajára , vagy többet .
akkor az 450 .
800-450 . valoban kijön a 350 .
de londonban vagy és nem vettél kaján kívül magadnak semmit se és nem mentél el sehova se ,meg semmi se .
biztos megéri ?
bobson, én északon vagyok, itt kevés a bevándorló, alig van. ez a legkevésbé multikultis rész.
de amúgy én is kétlem hogy 800ból félrerakja a felét, akkor kb. mindenből a legolcsóbbat veszi, nem jár sehova, s tömegszálláson lakik.
A szállásom irreleváns, mert a barátnőm meglehetősen sokat keres, úgyhogy saját lakást bérlünk. Így a fentebb említett példát a többi ember példájából vettem, akikkel együtt dolgozom. Valóban 300-at fizetnek és havi buszbérlet. Ha dolgozom, akkor nem veszek ételt, mert a szállodában ingyen ehetünk, és haza is szoktam hozni. Így tehát a szálláson és a buszbérleten felül gyakorlatilag csak sörre és sushira költök. Ha heti 5 napot dolgozom, akkor heti egyszer tudok sörözni és sushizni, ami pedig 8+12 font, tehát egy hónapra 80. 300+80+75=455. És ugye 800-at keresek. Így jött ki valóban a fentebb említett 300-400.
Budapesten egy szoba újépítésű lakásban 40-50 körül van rezsivel (tudom hogy Békásmegyer panel akár kijön 30-ból is...). Kaja egy hónapra szintén 50, bérlet 10. Tehát 110 a megélhetés pesten. Ha emellett még a havi 300 fontot félre akarom tenni, akkor az pont 200-250 nettó magyar forintot jelent. És akkor Pesten még nem számoltam fel a sushit meg a sört.
És tudom hogy itt gyakori kérdéseken mindenki nagyon gazdag, de én, és sok ismerősöm, Budapesten sem engedhette meg magának hogy étteremben egyen minden nap, meg hetente kétszer járjon bulizni. Meg operába, meg moziba.
Szerintem igen logikus hogy ha egy szoba bérlet, buszbérlet, élelmiszer kategóriákat nézzük, akkor Londonban jobban megéri minimálbéren tengődni, mint Budapesten. Igazából nem is értem miért kötözködtök. Senki nem mondta, hogy egy magyar agysebész, vagy sztárügyvéd jöjjön ki ide mosogatni. Arról volt szó, hogy itt meg lehet élni a mosogatásból, Magyarországon pedig nem. És a legtöbben még mosogatós állást sem kapnak, csak a közmunkaprogram, meg a munkaügyi központ van.
Én sok feketével, arabbal, indiaival, kínaival dolgozom együtt, mind rendes dolgos emberek. Nem ért még semmilyen atrocitás a bevándorlók részéről. Pesten kétszer raboltak ki a cigányok. Illetve a házunk előtt kibeleztek egy embert, egy nőt pedig félholtra vertek. Persze volt több balhé is, de ezekben folyt jelentősebb mennyiségű vér.
"A szállásom irreleváns, mert a barátnőm meglehetősen sokat keres, úgyhogy saját lakást bérlünk. "
jah , jólvan ezt kifelejtetted. talán ezzel kellett volna kezdened -.- .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!