Kezdőoldal » Utazás » Európa » Milyen Angliában az élet?...

Milyen Angliában az élet? Valaki megbánta hogy kiment?

Figyelt kérdés

Milyen szakmával mentetek ki? Abban dolgoztok-e?

Hol éltek és milyen a lakás,vagy milyenben éltetek?

Mennyit visz el a rezsi és mennyit tudtok félretenni?

Az élelmiszerek mennyibe kerülnek a boltokban? Olcsóbb vagy drágábbak mint itthon?

Városok közt van eltérés a munkahely,fizetés,lakhatás stb szempontjából? Pl:London VS Liverpool vagy Manchester stb..

Tehát mondjuk Liverpool-ban könnyebb munkát találni mint Londonban?

Milyen származásúakkal dolgoztál/éltél a kint léted alatt?

Milyen emberek voltak,jól kijöttél velük vagy nem?

Munkaadók szempontjából milyenek az angolok?

Magyarokkal éltél vagy dolgoztál együtt?

Igaz hogy sok angol vidékre "menekül" a bevándorlók miatt?

HA újrakezdhetnéd akkor is Britanniába költöznél ki?

Tudom,hogy sok kérdést tettem fel,de kíváncsi lennék ezekre!

(Én Anglia és Austria közt gondolkodok,hogy hol volna érdemes hosszú távon szerencsét próbálni...)

2014. jan. 11. 19:55
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
4%
Bobson, te mit keresel Angliában, ha ennyire nem tetszenek az emberek, meg úgy általában semmi? Menjél haza, Magyarországon sokkal jobb minden, úgy tűnik.
2014. jan. 28. 21:08
 22/37 anonim válasza:
54%
ne irigykedjetek...tök jo dolog, hogy nála ez igy alakult és ennyit félre tud tenni!
2014. jan. 29. 08:25
 23/37 anonim ***** válasza:

Nem, így jóval többet tudok félretenni, mint a felét. A fentebb levezetett körülmények esetén marad meg a fele. Tehát a munkatársaim, akik szobát bérelnek, ennyit tudnak félretenni 800-ból. De legtöbben többet dolgoznak, nem csak 30-35 órákat. Így a fizujuk is 1000-1400 között mozog.

Sok magyarral találkoztam és beszélgettem, a havi 300-at mind félre tudta tenni, de van aki jóval többet is. Például egyik haverom zone 3-ban doble roomért egyedül fizet 60-at (de box room van már 50-ért is). És akkor ő buszbérlettel máris csak 300-at költ egy hónapban. De ha havi egyszer elmész bulizni, és egyszer moziba (én ilyen sűrűn nem járok), akkor ez is megvan havi 40 fontból. Persze vannak akik nem tudnak bánni a pénzzel. Én világ életemben jól be tudtam osztani, és mindig is tudtam spórolni.

Csak azért hihetetlen számomra amit ti előadtok, mert minden magyar azért jön ki hogy pénzt gyűjtsön, és akiket én ismerek, mind tudnak is. Ha ti nem jöttök ki ennyi pénzből, akkor az nem azt jelenti hogy mindenki más hülye. Ha minden pénzüket elköltik, akkor pedig magyar viszonylatokhoz képest már nagy lábon élnek. Mert az iphone, heti kétszer eljárni bulizni, a Nobuban enni és a Harrodsban vásárolni szerintem nem tartozik a mai magyar társadalom mindennapjaihoz.

2014. jan. 29. 14:04
 24/37 A kérdező kommentje:

Egy héten mennyi órát dolgoztok?

Én azt olvastam,hogy ott kint több órát kell ledolgozni,mint itt Magyarországon.

Igaz ez?

Mennyi ideig terveztek Angliában maradni??

2014. jan. 29. 19:37
 25/37 anonim ***** válasza:
Mint mondtam, en 0 oras szerzodesen vagyok, ugynoksegnel. Tehat annyit dolgozom, amennyit adnak. Atlag 30-35. De pl erre a hetre csak 20 oram van. Es van olyan het amikor egyaltalan nincs munka. Itt a hivatalos munkahet 37,5 ora, tehat alacsonyabb mint otthon. Ahhoz h ettol a 37,5 oranal tobbet dolgozhassak, ala kellett irnom egy nyilatkozatot h akarok tulorazni, ha van ra leetoseg.
2014. jan. 29. 21:56
 26/37 anonim ***** válasza:
Ja, es en augusztusig maradok. Tehat eg evre jottem, tandijra gyujteni. Utana visszamegyek pestre es megszerzem a harmadik diplomamat. De persze ha megint nem kapok otthon allast honapokig, akkor vissza kell jonnom mosogatni. De egyebkent imadom a varost es az itteni eletet, ugyhogy a ket ev mester kepzes utan szeretnek visszajonni amilyen gYorsan csak lehet.
2014. jan. 29. 22:00
 27/37 anonim válasza:
100%

Nekem nem jott be London egyaltalan. Laktam eszakon es a deli reszen is. Koszos, budos, es tele van az egesz szemettel. Elsetaltam egy szep parkban egy szep to mellett, es nem hittem a szememnek: a szemettol nem lehetett latni a vizet. Persze van akinek bejon a nagy nyuzsges, mindekihez mas hely passzol.

Nekem Becs sokkal jobban bejonne, bar nem beszelek nemetul.

Kerdezo, most nekem nincs energiam mindere valaszolni, de neked kell tudnod, te milyen szemelyiseg vagy. Esetleg valassz egy angliai kisvarost, mert vegtere is azt a helyet erdemes valasztanod, amelynek a nyelvet jobban beszeled. Ezzel regneteg idot megsporolhatsz magadnak.

Skociat nagyon tudom ajanlani, varazslatos hely. :-) Persze en szeretem az izgalmas, kulonleges helyeket, nekem nem kell a nyuzsges.

Gondolom az a valaszolo, aki a 800 Fontbol a felet felreteszi, rossz korulmenyekbol ment ki, esetleg fiatal es nincsenek meg nagy igenyei, es nagyon tudja ertekelni azt amit kap.

2014. jan. 29. 22:25
 28/37 anonim válasza:

"Bobson, te mit keresel Angliában, ha ennyire nem tetszenek az emberek, meg úgy általában semmi? Menjél haza, Magyarországon sokkal jobb minden, úgy tűnik."

neked valamelyik kommentemből az jött le , hogy Magyarországon sokkal jobb lenne?

ha igen, valami nagy hiba van a szövegértéseddel, Magyarországot meg sem említettem.

Amúgy meg azt sem írtam , hogy Londonnal lenne bajom, szóval megint csak benned van a hiba.

Én teljesen jól elvagyok ahogy vagyok , csak helyre akartam rakni a tévhiteket.

nehogy már azt higyje az ember hogy kijön aztán kitchen porterkedik és 800 fontból , majd ő itt úgy él mint egy király és még félre is tud rakni. :D

2014. jan. 30. 14:57
 29/37 anonim ***** válasza:

na, az nem igaz, hogy 37.5 óra a munkaidő, mert ez változik, munkahelyenként. nálunk pl. 37 óra a teljes, a barátnőméknél 37.5, tesóméknál 40, másik barátéknál 39.5, volt munkahelyemen 35, szóval totál változó.

a 800 fontosra meg nem irigykedünk, de igenis idegesítő, mert ezek miatt fogják azt hinni otthon, hogy kijön, és mosogatásból kiskirályként fog majd megélni. mert azt elfelejti hozzátenni, hogy ja, eltartanak, úgyhogy akár az összeset is félre tehetném, vagy hogy ezért egyfontos cuccokat veszek csak, és 10 másikkal osztozom egy lyukon.

2014. jan. 30. 21:13
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Senki nem beszelt kis kiralysagrol. Mosogatasbol itt sokkal jobban elsz mint otthon ha elado vagy, vagy penztaros, arufeltolto, vagy barmi mas. En csak annyit mondtam, h itt a minimalber egy budapesti 150-200 nettonak felel meg. Ha nem ertitek amit mondok es amit szamokkal levezettem, az nem az en hibam. :) 6 evet eltem bpen tudom mit beszelek. Es en egYetlen emert sem ismerek pesten akik egyedul berelnek egy lakast, mindenki csak szobat mint itt. Es az elelmiszerre csak annyit h rengeteg alapanyag van meg keazetel ami konkretan olcsobb, mint otthon. Senki nem beszelt kiralysagrol, csak arrol h itt nem halsz ehen. Olyan regen eljottetek magyarorszagrol h megszepultek az emlekeitek? Egyebkent a keleti es deli regioban konkretan nem lehet semmilyen munkat kapni. Nem hiszem el h nem ertitek amit mondok.

Akiket itt kint megismertem, plusz a rokonaim akik mar korabban emigraltak mind egyetertenek abban h jobb es konnyebb itt az elet. Ha szerintetek ez nincs igy, akkor javaslom h menjetek haza, mondjuk tiszavasvariba, mert ott olcsobb az albi mint londonban.

Ja es meg annyit, h nem hiszem h barkinek zsakba macskat arulnek. Felmegy a tesco honlapjara es latja h olcsobb mint otthon. Felmegy a rightmove-ra es latja mennyi az albi. Megmondtam h mennyi orat tud dolgozni szallodaban e azt is h a kierkezest kovetoen egy heten belul munkaba tud allni. Havi buszberlet 80. Ennyi, ki tudja innentol kezdve szamolni, h neki mik a szuksegletei. Nekem meg a munkatarsaimnak megmarad kb a fele. Nincs ebben semmi kiralysag, meg hogy lehet ez. Ez igy van es kesz. De ha a pincerek napi 12 oraznak 6 napban akkor nem is ertem h gondoljatok h elverik a penzt.. Gyorsan az egyetlen szabadnapjukon louis vouitton taskakat vasarolgatnak maguknak vagy mi? Mert en a soromon es a sushin kivul csak a lakasra es a kozlekedesre koltok.

2014. jan. 31. 00:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!