Hogyan ejtik ki helyesen ezt a várost: Lviv (Ukrajna)?
Figyelt kérdés
2013. dec. 30. 18:01
2/7 anonim válasza:
Llll.... Lllllvvvvü.... izé vvvlllllu... vululu.... ilvu... llllviiv
De mondhatod hogy lemberg de művelt orosz társaságban mongyad hogy luvov!
mivel a magyarok sokáig nem voltak olyan műveltek mint ma, azt mondták rá hogy ilyvó legalább nem tört ki a nyelvük de mivel vannak ott oroszlánok is ezért szólíthatod leopolisznak is latinul
3/7 anonim válasza:
Lviv, de moldávul Livov, azt talán könnyebb kiejteni, és feltehetően megértik azt is.
5/7 anonim válasza:
eddig meg en is,csak Lvovnak,vagy Livovnak hallottam.
6/7 anonim válasza:
Ezt a várost magyarul és németül úgy hívják, hogy Lemberg. De oroszul Lvovnak mondják
7/7 anonim válasza:
Helyesen úgy, hogy L(j)viv, mert az l lágy. A lágy l-t pedig úgy képzed, hogy az alsó fogsorodhoz téve a nyelved hegyét l-et mondasz egy kicsit j-sen. (Ilyen módszerrel könnyebb is utána kimondani a v-t) Ha pedig nagyon szabályos akarsz lenni, akkor a szóvégi v-t úgy mondod, mint az angolban a w-t.
Amúgy meg tessék:
Takuboku kiejtése olyan, amit én írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!