Ha Ukrajna olyan szegény meg primitívnek mondott Magyarországhoz képest, akkor hogy lehet, hogy?
-Az aluljárók, közterületek tiszták, nem hugyszagúak, nincsen seholsincs szemét szétszórva
-Vannak nagyon szegény kinézetű emberek és csövesek, de szó szerint hajléktalannak kinéző emberből jócskán kevesebbet látni, mint Magyarországon. A legtöbb ilyen ember megpróbál a civilizáció törvényei szerint élni, és ahelyett, hogy egy középkori paraszt szagát megszégyenítve alkoholmámorban csecsemőként fetrengene az utcán, megpróbál apróságok árulásával, gitározással és egyéb dolgokkal pénzt keresni, feketemunkával is, de a társadalom hasznos tagjává válni
-Az ilyen lecsúszott emberek nem zaklatják és nem üvöltöznek a társadalom szerencsésebb rétegeire, csendben elvannak, regényeket olvasó csövest is láttam a kijevi metróaluljáróban, tűrhető kinézetű ruhákban, nulla testszaggal
-Az emberek között magasfokú a bizalom. Felszállsz egy buszra, amin a sofőrnél kell jegyet venni. Mondjuk 2 hrivnya a jegy. Beszállsz a hátsó ajtón, leülsz a hátsó ülésre, van nálad mondjuk 5 hrivnya. Odaadod az előtted lévőnek, az előtted lévők láncban odaadogatják a sofőrnek, a sofőrtől pedig ugyanígy láncban visszajön hozzád a visszajáró. Magyarországon és Nyugat-Európában ez elképzelhetetlen
-Bármilyen útszéli büfé, kifőzde, minőségi, finom kajákat árul, ukrán keresetekre átszámolva ugyanannyi pénzért, amennyiért Magyarországon egy hasonló büfében valami ZS-kategóriás ehetetlen mócsingot kapsz, sokszor egy kis bónusz ételmérgezéssel
-Az emberek kedvesek, segítőkészek az idegenek felé. Ha az idegen csak pár szót makog oroszul/ukránul, akkor is próbálnak segíteni rajta. Nálunk sok ember, ha idegen szót hall, vagy akárcsak valaki megszólítja az utcán, riadt képet vág, amit leplezni próbál, majd gyorsan továbbiszkol valamerre
-Az alapvető élelmiszerek és a nagyon egyszerű bolti termékek is isteni finom ízűek, nem olyan enyhe, semmitmondó műanyag ízűek, mint nálunk. Ha jól emlékszem, nálunk is az EU előtt minden jobb ízű volt
Kárpátalján, Lvivben, Ternopilban és Kijevben jártam, mindenhol a fent leírt dolgokat tapasztaltam. Nektek mi a véleményetek? Esetleg Kárpátaljai magyarok vannak itt? Ti hogyan látjátok Ukrajnát Magyarországhoz képest? Melyik ország tetszik nektek jobban és miért?
Én azért nem látom ilyen rossznak Magyarországot.
Viszont Ukrajnában kb. 10 km-re voltunk a határtól, már átcsesztek(olyan pénzt adtak visszajárónak, ami már évek óta nincsen forgalomban). Pedig mi is megbíztunk bennük.
Rendes autóút nem volt, csak tengelytörő, félig kész beton-földút kombó.
"Ha jól emlékszem, nálunk is az EU előtt minden jobb ízű volt "
Ez relatív.
Ukrajnában tombol a gyerekprostitúció, Európában ott van a legtöbb AIDS-beteg, magasan a legtöbb alkoholista, illetve a drogok terén sem az utolsók.
"Attól meg mindig rosszul vagyok, amikor olyan emberek szidják Ukrajnát, akik vagy soha nem voltak ott, vagy ha voltak is, akkor csak a magyar határ 10km-es körzetében mozogtak"
Gondolom rám értetted.
Nem azt írtam, hogy a határ 10km-es körzetében mozogtam, hanem azt, hogy már ott átcsesztek.
Senki sem gondolja, hogy Ukrajna nem civilizált ország, de azért lehet rangsort állítani.
Miért van az, hogy ha megnézed az utazós fórumokat, akkor az emberek többségét Ukrajnában verik át, nem pedig Németországban?
Ha ennyire meseország, ahogy leírjátok, akkor ezek miért vannak?
HIV-fertőzés: [link]
TBC: [link]
gyerekprostik: [link]
drogfüggés: [link]
Tegnap voltam Kárpátalján, nekem a véleményem jóval lesúlytóbb. Ukrajna, Európa talán legszegényebb állama, amely az élet több területén is jól látszik. Az átlagfizetés nincs 2000 hrivnya (kb. 40.000.-Ft), az 1000 hrivnyás nyugdíj már jónak mondható. Az árak hasonlók, a benzin, a cigaretta és a tömény alkoholos italok olcsóbbak jelentősen, de ezek egy normális embernél a mindennapi megélhetésbe nem számítanak a benzint kivéve. A szociális ellátórendszer sokkal fejletlenebb, mint Magyarországon, aki nem vidéken él és nem tudja házilag a kertben termelni, vagy nem él közel a határhoz és nem ügyeskedik, az tényleg nagyon szegényen él. Széles a társadalmi olló, az utcán alapvetően kétféle autó látható: a lesötétített ablakú Mercedes, BNW terepjáró és a 40 éves rozoga Ladák, Moszkvicsok.
A közbiztonság is katasztrófális, gyakoriak a maffialeszámolások, sok mindenkinek van illegálisan fegyvere, mindennapos az önbíráskodás.
A közterületen rengeteg a szemét (Beregszászon még a folyó is tele volt), sok az elhanyagolt telek, a félbehagyott omladozó épület. Beregszász és Tiszaújlak közötti 20 km-es utat több, mint egy óra alatt tettem meg autóval, az út tele volt kátyúval, a macskaköves szakaszokon szinte fejre áll az ember. Az út környezete végig saras, mocskos, igénytelen.
Az egyetlen pozitívum, a magyarok segítőkészsége, közvetlensége. Ha az ember Tiszabecsnél átlépi a határt, majd visszajön hihetetlenül nagy a különbség, ezt nem lehet leírni, ezt látni és tapasztalni kell.
Magyarországon nagyon szeretnek panaszkodni az emberek és nehezen látjuk be, hogy van nálunk rosszabb is (ez nem csak Ukrajnára igaz).
Úristen, ennyi hülyeséget, amit leírtál
Ukrajna Európa egyik ha nem a legszegényebb országa, az alkoholizmus, a prostitució, a mentális problémák pedig az egekig érnek
Amiket leírtál annak pont az ellenkezője a valóság
Teli van csövesekkel, suttyókkal, prostikkal, és ha valakik, akkor az ukránok (csakúgy mint az oroszok) világlesők az alkoholban fetrengésben
Civilizált ország? na ne viccelj, akkor kb Moldova is az
Erre a posztra is úgy találtam rá,hogy az ottani szegénységgel foglalkozó dokumentumokat olvastam, és valamiért kiadta, erre olvasom, hogy írod, milyen frankó jó kint az élet. El vagy tévedve, nem kicsit
olcsó a pia, a cigaretta....az étterembe nevetséges összegekért olyan kajákat piákat adnak, hogy az ember csak nézz.....nyaralni maga az álom :-) Sehol nem kell megnézni mi mennyibe kerül, mert úgyis ki tudjuk fizetni :-)
A söreik finomak...a cigi meg....itthon 1300 egy doboz kint 303-400 :-)
ja igen nyaralásnál a lényeg a pia, cigi, kaja és a nők :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!