Kezdőoldal » Utazás » Európa » Mekkora tőke kellene hogy...

Mekkora tőke kellene hogy kimehessek angliába?

Figyelt kérdés
18 vagyok angolul beszélek társalgási szinten, gimnázium 12.be járok nincs mi ide kössön. Szüleim nem tudnák állni az egyetemet, én meg nem akarok itt tescoba árut feltölteni havi 80 ezerért.
2013. nov. 24. 22:53
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
leginkább minél több...nehogy azt hidd, hogy itt olyn könnyű munkát szerezni. s a lakhatás marha drága, a közlekedés szintén. és még előleget is kell lerakni.
2013. nov. 24. 23:09
 2/11 anonim ***** válasza:

Megkérdezhetem, hogy 18 évesen mit csinálnál Angliában?? Miből élnél? Hol élnél??

Ugye tudod hogy ha találnál is melót (bár tapasztalat, gyakorlat nélkül kevés meló akad) akkor sem fogsz kapni minimálbért????

2013. nov. 24. 23:32
 3/11 anonim ***** válasza:
Ott jobb lesz árut feltölteni?
2013. nov. 25. 00:06
 4/11 A kérdező kommentje:
mérföldkövekkel
2013. nov. 25. 08:46
 5/11 anonim válasza:
1200-1500 font!!
2013. nov. 25. 09:50
 6/11 anonim ***** válasza:
18 évesen, szakma, szakmai tapasztalat nélkül ne gyere ki! 21 éves kor alatt a teljes minimálbért sem kapod meg! Még a teljes minimálbérből is kihívás a megélhetés, pláne Londonban, kevesebből meg aztán pláne. Semmi tudás, tapasztalat nélkül nem jut, csak kisegítői munka, az pedig itt is a legalja. Ha itt keresel 700-800 fontot, az ugyanannyit ér, mint a hazai 80.000, és ez nem vicc, de a legtöbben csak itt élve hiszik el! 18 évesen, minimálbér 75%-át keresve, egy 10-12 emberrel megosztott tömegszállás a legnagyobb lakhatási esélyed. Kajából mindig a leértékeltet kell majd venned, tömegközlekedni sem lesz majd kedved, lévén ha ki akarsz jönni hónap végére, valahol meg kell fognod a pénzt. Szakmai, gyakorlat nélkül felesleges kijönni, mert jobb életed nem lesz. Valóban jobban akkor élsz bármelyik nyugati országban, ha beszéled az adott nyelvet, rendelkezel egy szakmával, és néhány év gyakorlattal, referenciákkal. Ezek megléte nélkül kinn is csak segéderő leszel, ugyanúgy semmibe néznek majd, mint otthon.
2013. nov. 25. 12:07
 7/11 anonim ***** válasza:

Nagyon jól leírta az előttem lévő.

Először ugord már meg az érettségit, oké? Azt mondod, hogy kint jobb árufeltöltőnek lenni mérföldekkel, mint itthon. Ezt miféle élettapasztalat mondatja veled? Ja tudom, a szomszéd Józsi fia, aki kiment minimálbéres melóra és azóta Ferrarival jár. A minimálbér az nyugaton is minimálbér, jó lenne ezt már felfogni. Viszonyítva ugyanazt az életszínvonalat tudod kint biztosítani magadnak minimálbérből, mint itthon.

2013. nov. 25. 12:20
 8/11 anonim ***** válasza:

Nagyon jól leírták előttem, annyit tennék hozzá hogy itt Londonban ennyi pénzből tömegszálláson lakni rohadtul nem jobb mint otthon szülőkkel, vagy haverokkal. Mert itt a lakótársaid valószínűleg vagy valami arab, vagy lecsúszott ázsiaiak lesznek, akik sokszor nem tudják mik az európai normák, neked meg közös lesz velük a WC, fürdő, konyha.

Tapasztalatból mondom, nem kitaláltam vagy hallottam.

2013. nov. 25. 13:54
 9/11 anonim ***** válasza:
Amúgy a kezdőtőke attól függ hogy mennyi idő alatt lesz melód és bevételed. Ezt így nem lehet megmondni, van aki itt kint haveroknál szinte a nullából elcsövezett míg nem talált melót, van aki meg az Isten pénzét is elköltötte lakhatásra, aztán hazament üres zsebbel.
2013. nov. 25. 13:57
 10/11 anonim ***** válasza:

Mit kell "állni" egy egyetemen? Ha jól tanulsz, és bejutsz ingyenes képzésre, ösztöndíjat kapsz. Elmehetsz a hét egyes napjain diákmunkára. Lakni gondolom lakhatnál még otthon egy darabig. Ha még mindig nem elég a pénz, akkor diákhitel, nem kötelező abból se milliós tartozásokat halmozni. Ha nem vettek föl ingyenesre, akkor is diákhitel, és max. a nyarakat is végigdolgozod. Ha megcsípsz egy jó nyári munkát akár külföldön is. Diploma után még mindig elmehetsz külföldre, egy kis rálátással a dolgokra.

Ugyanezt egy szakmával (OKJ) is megcsinálhatod, az 2 év alatt megvan. Ez esetben pláne van értelme utána bárhová kimenni.

2013. nov. 26. 00:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!