Mekkora tőke kellene hogy kimehessek angliába?
Megkérdezhetem, hogy 18 évesen mit csinálnál Angliában?? Miből élnél? Hol élnél??
Ugye tudod hogy ha találnál is melót (bár tapasztalat, gyakorlat nélkül kevés meló akad) akkor sem fogsz kapni minimálbért????
Nagyon jól leírta az előttem lévő.
Először ugord már meg az érettségit, oké? Azt mondod, hogy kint jobb árufeltöltőnek lenni mérföldekkel, mint itthon. Ezt miféle élettapasztalat mondatja veled? Ja tudom, a szomszéd Józsi fia, aki kiment minimálbéres melóra és azóta Ferrarival jár. A minimálbér az nyugaton is minimálbér, jó lenne ezt már felfogni. Viszonyítva ugyanazt az életszínvonalat tudod kint biztosítani magadnak minimálbérből, mint itthon.
Nagyon jól leírták előttem, annyit tennék hozzá hogy itt Londonban ennyi pénzből tömegszálláson lakni rohadtul nem jobb mint otthon szülőkkel, vagy haverokkal. Mert itt a lakótársaid valószínűleg vagy valami arab, vagy lecsúszott ázsiaiak lesznek, akik sokszor nem tudják mik az európai normák, neked meg közös lesz velük a WC, fürdő, konyha.
Tapasztalatból mondom, nem kitaláltam vagy hallottam.
Mit kell "állni" egy egyetemen? Ha jól tanulsz, és bejutsz ingyenes képzésre, ösztöndíjat kapsz. Elmehetsz a hét egyes napjain diákmunkára. Lakni gondolom lakhatnál még otthon egy darabig. Ha még mindig nem elég a pénz, akkor diákhitel, nem kötelező abból se milliós tartozásokat halmozni. Ha nem vettek föl ingyenesre, akkor is diákhitel, és max. a nyarakat is végigdolgozod. Ha megcsípsz egy jó nyári munkát akár külföldön is. Diploma után még mindig elmehetsz külföldre, egy kis rálátással a dolgokra.
Ugyanezt egy szakmával (OKJ) is megcsinálhatod, az 2 év alatt megvan. Ez esetben pláne van értelme utána bárhová kimenni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!