Angliában szeretnék házat vásárolni, mi ennek a menete? 2 szobásra gondoltam valahol a tengerparthoz közeli városban. Mennyi minimum tőke kellene a megvalósításához?
Gondolom minimum egy bejelnetett lakcímednek kell Angliában lenni és érvényes okmányaidnak.
Ahhoz, hogy normális életet tudjál élni maximum a család egész bevételének az 1/3- szabad hogy a lakhatás kiadásai legyenek (lakbér/hitel +rezsi).
habár én németországban élek, de itt nem nézik amminimum tökét, csak az össz bevétel és össz kiadást.
Össz bevételhez a fizetés+ családipotlék+egyéb bevétel tartoznak. Az össz kiadáshoz pedig minden autóként az üzemanyag+karbantartás, lakás rezsije, egyéb hietelk stb...
Ezt mérlegelve mondja meg a bank, hogy kb mekkora hitelt ad és mennyi havi törlesztéssel.
Kettes: ényleg ilyen olcsóak Angliában az ingatlanok? Azt hittem, hogy ennél lényegesen drágábbak. Mi egy aprócska faluban élünk németországban valahol a világ végén, és nálunk is van ennyiért 2 szobás lakás, de ezek olyan panelfélékben, 200 évesek. Mindig azt hittem anglia sokkal drágább.
"Kettes: ényleg ilyen olcsóak Angliában az ingatlanok? Azt hittem, hogy ennél lényegesen drágábbak. "
Ez csak egy induló összeg. Nagyjából ennyitől indulnak az árak vidéken. Londonban ennyiért még egy studiót sem kapsz. Én most akarok belevágni lakás vásárlásba, itt Angliában, eléggé benne vagyok a témában. Itt a credit history alapján határozzák meg, hogy mennyi hitelt kapsz. Ha valaki az évek alatt rendesen fizette a lakbért, nem volt rezsi elmaradása sem, telefon előfizetésben, mindig volt autóbiztosítása, nem tartozik a councilnak sem, az nagy eséllyel jó adós kategóriába esik, azaz több hitelre jogosult.
"Ahhoz, hogy normális életet tudjál élni maximum a család egész bevételének az 1/3- szabad hogy a lakhatás kiadásai legyenek (lakbér/hitel +rezsi). "
Itt, Angliában ez majdhogynem lehetetlen, pláne egy nagyvárosban. A lakhatás itt a legnagyobb költség. Amióta itt élek, a bevásárlásaimon nem kell spórolnom, ehetek akár bio élelmiszert, stb, de a lakhatás az egyetlen, ami húsbavágó.
120.000 fonttért tengerparti 2 szobás lakást nem kapsz. Én olyan 80 km-re lakom a tengerparttól és az olyan lakások amit én bérelek (2 szobás) 140 ezer fonttól indulnak.
Szóval lakást venni és bérelni a legdrágább befektetés Angliában..
Csak hogy képet kapj egy tengerparti ingatlan árakról...
200 ezer fonttól indulnak..
Mindenképpen kell, hogy legyen hiteltörténeted, ha hitelben gondolkozol. Itt nagyon megnézik még azt is, hogy kinek nyitnak bankszámlát, nemhogy a lakáshitelt. A hitelhez kell hogy elérj egy bizonyos "credit score"-t. Amit olyan dolgok építenek fel, mint hogy ügyesen visszafizetted-e a felvett kölcsönöket/hitelkártyákat, vonnak-e rendszeresen különböző díjbeszedőt, telfon számlát stb a bankszámládról, ment-e mínuszba a számlád , van-e megtakarítási számlád, meg hasonlók. Továbbá, ahogy az előttem szólók is írták megnézik, hogy mekkora hitelt "bírsz ki".
Amúgy jelenleg, amennyire én tudom 10% a minimum önerő.
Ja és fura de a tengerpart lehet akár olcsóbb mint mondjuk Sussex.
Az egyik hozzászóló linkelt egy oldalt, ott tanulmányozhatod az árakat illetve azt is, hogy milyen az a város a különböző statisztikák szerint pl. átlagéletkor, bűnözés, iskolai teljesítmény stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!