Ha megyek egy napra Bécsbe, milyen helyzetekben kellhet a nyelv?
Figyelt kérdés
Gondolok olyanra,hogy kérnem kell valamit.Idén kezdtem el heti 2órában németet tanulni,gondoltam nem jönne rosszul ha kicsit rákészülnék.
Ezen kívül középszinten beszélek angolul,megértik azt kint?
2013. nov. 17. 10:04
1/4 anonim válasza:
Angolt is megértik igen.
Én szeretnék: Ich möchte ein/eine
Hol találom: Wo finde ich den/die/das
Mennyibe kerül: Wie viel kostet es?
2/4 anonim válasza:
Egy Spar-os penztaros nem valoszinu hogy angolul fog beszelni, de egy vasutallomasi jegypenztaros mar inkabb. Ocsem 3 eve el becsben es nagyon alap nemetet beszel, de boldogul az angollal is.
3/4 anonim válasza:
Egy nap alatt nagyon nem fog előjönni. Ha beülsz egy kávézóba, akkor ezer százalék, hogy a kiszolgáló beszél angolul, nevezetességeknél szintén. Boltban a pénztárosnál meg elég egy "Danke", az árat meg le tudod olvasni a gépről.
4/4 anonim válasza:
"Ha beülsz egy kávézóba, akkor ezer százalék, hogy a kiszolgáló beszél angolul"
Nem feltétlen. Rengeteg vendéglátásban dolgozó nem beszél csak németül, meg az anyanyelvén, mivel a vendéglátásban Bécsben is főleg szlovákok meg magyarok dolgoznak. Egy sima kávézóban egyáltalán nem feltétel az angol nyelvtudás, de vannak ismerőseim Michelin csillagos helyeken is (STEIRERECK, NOVELLI) , ott se mindenki beszél angolul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!