Finnországba megéri menni?
A nyelv nem nehéz, rengeteg ingyenes kurzus van, illetve nagyon hatásos fizetős intenzív kurzusok. Egy év alatt nagyon jól meglehet tanulni ha tényleg ráállsz.
Megéri? Hát ha találsz munkát.. De Finnországban élni nem egyszerű. Minden nagyon nagyon drága, muszáj állást kapni különben nem lehet megélni, magasak az adók, az időjárás borzalmas, télen nehéz közlekedni stb. Én ma már nem ide jönnék, nem mondom, hogy rossz, csak tényleg folyamatosan küzdeni kell, hogy beillszkedj, megszokd az itteni hideget, déli depressziós embereket sötétséget stb. Én azt javaslom, hogy gyere ki turistának, lehetőleg télen és értékelj az után.
Itt élek. A szeretem a hideget mindenki elmondja aztán itt meg ráeszmél, hogy az itteni hideg nem az otthoni.
A fizetés jó, de persz függ milyen szakmád van. Sajnos ponta diplomás szakmákban nehéz munkát kapni, kiv. néhány hiányszakma. De ki tudja 2020-ban mi lesz :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!