Francia kifejezések lefordítása?
Aki tud segíteni kérem segítsen, fontos!
1.Olcsó szállást keresünk.
2.Hol van a...?
3.Mennyibe kerül ez?
4.Ez milyen épület?
5. Merre találunk olcsó éttermet?
Egyetértek. Inkabb tanuld meg azt hogy :
Bonjour/Bonsoir, excusez-moi, je ne parle pas du tout français, pourriez-vous répondre à ma question en anglais ? ( Jonapot/Joestet, elnézést, egyaltalan nem beszélek franciaul, tudna valaszolni angolul egy kérdésemre ? ) es ezutan megkerdezed angolul.
Amugy meg nyugodtan mehet az egesz angolul, csak "arra fogekony " embereket kell kivalasztani .
Nem mondtam, hogy nem tudom lefordítani. Most kezdtem franciául tanulni, ezeket a mondatokat le tudom fordítani, de nem vagyok biztos benne. Aki tud segíteni az örülnék ha segítene, aki nem akar az ne segítsen, de kérem ne is írogasson úgy mint aki tudja, hogy egyáltalán miért tettem fel ezt a kérdést.
A google nem megbízható és nekem nem fontos francia kifejezések kellenek hanem pont ezek a mondatok.
Azt is hallottam (olyan személytől aki tapasztalatból tudja), hogy a franciák többsége nem szeret angolul beszélni.
Tehát, most, hogy ezeket tisztáztam valaki le tudja fordítani nekem ezeket a mondatokat?
1. Je cherche un hébergement pas trop cher.
2. Où est la/ le....?
3. Combien coût ça?
4. Qu'est-ce que c'est ce bâtiment? Quelle sorte de bâtiment est-ce?
5. Où on peut trouver un resto pas très cher?
nem létezik :D helyette:
pas cher / bon marché / peu cher / à bas prix / prix avantageux
de néha mondjak az angol cheap -et is, foleg ruhakra pl.
Hihi. Jól mondja az utolsó, az olcsó a bon marché. Szóval nem jól mondja, mert íme, létezik. Économique is van...
Vagy, szótárból: à bas prix, à bon compte, à bon marché, à bon prix, abordable, accessible, avantageux, bas de gamme, bon marché, modique, raisonnable.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!