Kezdőoldal » Utazás » Európa » EL szeretnék költözni külföldr...

Deak bogi kérdése:

EL szeretnék költözni külföldre. , Hogyan jussak ki? Többi lent.

Figyelt kérdés

most vagyok 18 és ki szeretnék költözni Londonba. Az egyik barátnőmmel meg is beszéltük, hogy mi kis megyünk. DE A SZÜLEINK SZERINT TÚL FIATALOK, VAGYUNK AHHOZ HOGY ELMENJÜNK.

Hogyan mondjam vegyem rá őket, hogy ki tudja menni?

2013. nov. 5. 20:25
1 2 3 4
 31/31 anonim válasza:

Már nem aktuális a kérdés biztosan, de én is ráakadtam, mert a témában kerestem. Ha bárki elolvassa még ezt, ezt annak írom: (Nem neked, kedves Kérdező, bár amúgy érdekel, hogy mizujs és végül mire jutottatok.:) )

A nyelvvizsgát annyira vegyétek komolyan, hogy a volt osztálytársam, aki bemutatkozni sem tudott angolul érettségi előtt 1 évvel és majdnem meg is bukott a tárgyból, felsőfokú nyelvvizsgát tudott csinálni érettségi utáni évben! Meg ne kérdezzétek, hogy miként, mert nem tudom, de szerintem ő se... Az, hogy az angoltanárnénidet megérted, mert az ő saját tanult akcentusát eltanulod és előre megtanult kis fiszem-f_szom témákat bemagoltok az még csak alapnak sem nevezhető. 10 évig tanultam "emelt" szinten angolt, heti 6 órában és azt hittem, hogy nagyon okos vagyok. Aztán kijutottam Hollandiába cserediáknak, ahol ugye a két tanult nyelvemből (angol-spanyol) az angolt használtam... Használtam volna... Képzeljétek el ezt a megtörtént szituációt:

Éppen megérkeztünk és az első napunkat töltöttük az iskolában és gondoltam veszek az automatából egy üdítőt, mert ki voltam tikkadva. Majd pillogtam, hogy: "ja bakfitty, ez nem fogad el papír pénzt, apróm meg nincs, csak forintban." Lestem, mint borjú az új kapura, lepergett előttem: azt se tudom, hogy az italautomata hogy hangzik, hirtelen az apró se jut eszembe, mert a tankönyvben 3 leckével korábban szerepelt és éppen nem az a tananyag van a fejemben. Meg tudtam oldani nyilván és jól ki lettem röhögve, ahogy magyarázni próbálok ott, nem is számít igazán. Ugye milyen nagyon hétköznapi dolog? Mondjuk ott lett volna egy szerződés az orrom előtt, amit még magyarul Magyarországon is kétszer olvasok át, akkor lehet elindultam volna gyalog hazafelé.

És itt akcentusról még szó sincs, mert a hollandok nagyon szépen és érthetően beszélték ott és akkor az angolt. De elég, ha megnézel egy angol vloggert, aki nem a tankönyved listening feladatához tartozó lemezről beszél hozzád. Ha első hallásra nem tudod fejben szótár nélkül lefordítani magadnak, amit egy teljesen átlagos hétköznapjáról mesél 20 percen keresztül, teli snittekkel, összefüggéstelenül, mai élő nyelvben használt szófordulatokkal, akkor te barátom, nem tudsz angolul. Lehetsz, hogy tudsz valamit, de az élethez nem csak tudni kell, hanem beszélni és érteni is.

2017. márc. 2. 23:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!